banner69

Boğaziçi Beton’a 144 Axor

banner113

Mercedes-Benz Türk, Boğaziçi Beton’a 144 adet Axor kamyonun teslimatını tamamladı. Araçların 80 adedi 4140/B betonmikser, 55 adedi 1840/LS, 6 adedi 3340/K, 2’si 3229/C ve 1 de 2529 serisinden oluştu.

banner114
LOJİSTİK 16.06.2014, 12:34 16.06.2014, 12:43 Taşıma Dünyası
Boğaziçi Beton’a 144 Axor
İstanbul Modern’de 13 Haziran Cuma günü yapılan teslimat törenine, Boğaziçi Beton Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Zengin, Yönetim Kurulu Üyesi Suat Zengin, Genel Müdür Ömer Erbayraktar ve Teknik Müdür Kıvanç Baş; Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Müdürü Alper Kurt, Mercedes-Benz İkinci el Genel Müdürü Osman Nuri Aksoy, Truckstore Satış Müdürü Tolga Bilgisu, Hasmer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Bağcı, Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sağlam ve Genel Müdür Orhan Karabudak katıldı. Törende 144 adetlik teslimatı temsilen bir adet Axor 4140 betonmikser ve bir adet Axor 1840 çekici sergilendi. 

Ar-Ge merkezinin gücü…

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, “İnşaat sektöründe 144 araç önemli bir rakam. Bu da Boğaziçi Beton’un ne kadar büyük ve dinamik bir şirket olduğunun göstergesi. Hayırlı uğurlu olsun, bol kazançlar diliyorum. Türkiye’de her üç kamyondan ikisini biz üretiyoruz. Fabrikamız, yatırımlarımız, ciddi bir ürün geliştirme ağımız, Ar-Ge merkezimiz var. Kamyon ve otobüs geliştirmede 350 mühendis çalışıyor. Ayrıca hizmet ihracına da başladık. 400-450 kişilik IT bilgisayar ağı kurduk, istihdama devam ediyoruz. İleride Türkiye’den bütün dünyaya Daimler’in fabrikalarına ve şirketlerine hizmet ihraç edeceğiz. Bizi buralara taşıyan müşterilerimiz ve onların tercihleri. Bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

İki yıldız bir arada

İnşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında en önlerde yer aldığını vurgulayan Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, “Boğaziçi Beton şirketi de bu sektörün lokomotif şirketlerinden biri. Beton sektöründe 16 yıldır faaliyet gösteriyor ve 15 tesisi var. Filosunda bu teslimatla birlikte 230 adet Mercedes oldu. Bu satışı, 71 eski aracı takasa almak suretiyle gerçekleştirdik. Boğaziçi Beton’un bu büyüme operasyonu içerisinde, bizi tercih etmesi de tabii ki hepimizi çok mutlu etti. Bu teslimat ile Türkiye’de kendi ağırlığında yıldız olan iki şirketin bu uzun vadeli işbirliğini çok daha ileri bir noktaya taşıdığımızı düşünüyorum. Bu sektörde başarılı olabilmeniz için her kullanım alanına uygun araç gerekiyor. Aracın ikinci elde de ekonomik olması gerekiyor. Her ihtiyaca uygun geniş ve esnek bir ürün gamımız var Türkiye, şartlarına ve her türlü kullanım alanını gözeten araç dizaynımız var. Müşteri memnuniyetini birinci plana koyuyoruz. Bu sayede her üç kamyondan ikisini üretiyoruz ve inşaat sektörüne baktığımızda satılan 3 kamyondan ikisi Mercedes. Toplam kamyon pazarında, inşaat sektörünün oranı yüzde 18 civarında. Bu 144 adetlik teslimat Boğaziçi Beton’un gücüne güç katacaktır diye düşünüyorum. Boğaziçi Beton’un markamıza gösterdiği güven ve teveccüh için şükranlarımı sunuyor, bol kazançlı, kazasız belasız hayırlı seferler olsun diyorum. Bu satışın gerçekleşmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarımıza, bayimiz Hasmer’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kamyon pazarının durumu…

Yılın ilk 5 ayında 6 ton ve üzeri kamyon pazarında 13 bine yaklaşan bir pazar seviyesi bulunduğunu belirten Özbayır, “Pazar, geçen yılın bir miktar altında gidiyor. Son bir iki ayda hareketliliğin arttığını görüyoruz” dedi.  
Hasmer Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sağlam da, “Boğaziçi Beton firmasına Ocak ayından bugüne kadar 144 adet inşaat aracını fatura etmiş bulunuyoruz. İnşaat sektörü için bu, bugüne kadar yapılmış en büyük teslimat. Altıncı aya kadar 144 adet alım gerçekleştirmiş bir firmanın, yıl sonunda hangi adede ulaşacağını merakla beklemekteyiz. Mercedes-Benz, parlayan kutup yıldızımız olmaya devam ettikçe, başarılarımız kalıcı olacaktır. Projenin taraflara hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mercedes tercih ediyoruz, çünkü…

Boğaziçi Beton Yönetim Kurulu Başkanı Abdürrahim Zengin, “Biz 1997 senesinde hazır beton işine başladık. Yıllık ortalama 3 milyon metreküp beton satıyoruz. Biz 24 ayda bir araçlarımızı değiştiriyoruz. Zorlu koşullarda çalışıldığı için bu süre uzadığında ikinci el takası daha zor oluyor. Mercedes tercih etmemizin 4 sebebi var. Şehrin içinde çalıştığınız için yedek parçaya çok rahat ulaşabiliyoruz. Mercedes’in sağladığı finansman hizmetleri de önemli etken. Tabii, ikinci elde hızlı satış imkanı ve Mercedes-Benz çok ciddi kamyon fabrikası kurmuş, biz de buna olan saygımızdan ötürü Mercedes’i tercih ettik. İnşallah, diğer bütün firmalar da Mercedes gibi bu tür yatırımlar yapar ve ülkemiz daha da gelişir ve biz de daha çok beton dökeriz. İşimizin gelişimine göre 10 veya 15 adet daha yatırım yapabiliriz” diye konuştu. 



Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Boğaziçi Beton Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Zengin.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159