DFDS, HSF Logistics Group'u satın aldı

banner113

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS, HSF Logistics Group'u satın alarak, soğuk zincir faaliyetlerinde Kuzey Avrupa lideri haline geliyor. Yaklaşık 376 milyon Avro değerinde hasılat elde eden HSF Logistics Group'un 1.800 çalışanı bulunuyor.

banner114
LOJİSTİK 28.01.2021, 15:58 Erkan YILMAZ
DFDS, HSF Logistics Group'u satın aldı

DFDS, imzaladığı yeni anlaşma ile HSF Logistics Group'un %100'ünü satın aldığını duyurdu. Şirket, sıcaklık denetimli tedarik zincirleri işleten et üreticileri ve diğer gıda üreticileri için Avrupa'nın önde gelen soğuk zincir lojistiği sağlayıcılarından biri konumunda.

Grup, HSF Logistics ile Hollanda, Almanya ve İngiltere'de lider konumda bulunan dört markayı bünyesinde barındırıyor. Birlikte grubun hasılatının yaklaşık olarak yarısını oluşturan N&K Spedition ve Skive Køletransport, Danimarka ve İskandinavya bölgesinde lider markalar olarak karşımıza çıkıyor. Eurofresh markası ise Almanya pazarına yoğunlaşıyor.

HSF Logistics Group'un DFDS bünyesine katılması, şirketin çözümlerinin soğuk zincir lojistiği dahil olmak üzere seçili sektörlere genişletilmesini içeren DFDS Win23 stratejisiyle uyumlu bir hamle olarak görülüyor. Alımın ardından, DFDS'in Lojistik Departmanının hasılatı 8 milyar Danimarka kronu olurken, bunun yaklaşık olarak yarısı soğuk zincir lojistiği tarafından sağlanacak.

DFDS CEO'su Torben Carlsen, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "HSF Logistics Group'un DFDS bünyesine katılması heyecan verici bir gelişme. Bu sayede müşteri tabanımız, çok çeşitli gıda üreticilerini içerecek şekilde genişleyecek. Aynı zamanda yeni büyüme fırsatları yaratan bu alım, feribot seferi ağımızın yük hacmini artırıyor."

Soğuk zincirde lojistik çözümler

HSF Logistics Group, özellikle et lojistiği alanındaki uzmanlığıyla gıda sektöründe soğuk zincir lojistik çözümleri sağlayan bir şirket larak biliniyor. Şirketin sağladığı hizmetler arasında, üreticilerden ürünlerin toplanması, paketleme, depolama, işleme hizmetleri ile kısmi ve tam yüklerin dağıtımı yer alıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159