DHL Express, tekstil sektörünü moda dünyasının merkezlerine taşıyor

banner113

DHL Express, ihracatta Türkiye’nin amiral gemilerinden olan hazırgiyim ve tekstil sektörünü, özel ürün ve hizmetleriyle rekabette bir adım öne geçiriyor. Tekstil numune ve ürünlerini dünyanın en önemli fuar ve sergilerine ulaştırma sürecinde müşterilerinin yanında olan DHL Express, son olarak Paris’te düzenlenen Premiere Vision ve Texworld fuarlarındaki hizmetleriyle sektör temsilcilerinin de takdirini kazandı.

banner114
LOJİSTİK 18.10.2016, 16:08 18.10.2016, 16:14 Taşıma Dünyası
 DHL Express, tekstil sektörünü moda dünyasının merkezlerine taşıyor
Dünyanın lider lojistik hizmet sağlayıcısı DHL Express, Türkiye’deki 35 yıllık geçmişi boyunca en önemli odak alanlarından biri olan tekstil sektörünü dünya pazarlarıyla buluşturuyor.
Sektöre özel çözümleriyle Türkiye’deki üreticilerin en önemli iş ortaklarından biri olan DHL Express, konsolide fuar hizmeti ile yurtdışı fuarlarında da katılımcıların ihtiyaçlarına anında çözüm üretiyor. Gönderi evraklarının hazırlanması, ulaştırılacağı makama ilişkin prosedürler, Türkiye ve yurtdışındaki gümrükleme süreçleri de dahil, fuar ürünlerinin yurtdışına çıkışı, fuar alanına nakliyesi ve Türkiye’ye dönüşü aşamalarındaki tüm süreçleri üstlenen DHL Express, müşterilerinin yalnızca fuar sırasında yapacakları yeni satışlara ve alacakları siparişlere odaklanmasına imkan tanıyor. Türkiye’den giden DHL Express fuar temsilcileri etkinlik alanında hazır bulunarak operasyonları yerinde yönetiyor ve ihtiyaç halinde hızlıca harekete geçebiliyor.

İTHİB’den teşekkür

Son olarak küresel moda ve tekstil dünyasının en önemli fuarlarından olan ve Paris’te eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Premiere Vision ve Texworld fuarlarına Türkiye’den toplam 251 firma DHL Express aracılığıyla katıldı. Toplam 60 ton ve 1.400’ün üzerinde gönderiyi Paris’e ulaştıran DHL Express’in iki fuarın taşımacılığındaki pazar payı yüzde 80 oldu.
Yetkin ve müşteri odaklı çalışma kültürü ile  sektör oyuncularının takdirini kazanan DHL Express, Premier Vision Fuarı sırasında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen özel davette teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.



“Lojistik süreçlerini devralıyor, müşterilerimizin satışa odaklanmasını sağlıyoruz”

Tekstilin hem Türkiye ekonomisi hem de DHL Express için kilit sektörlerden biri olduğuna işaret eden DHL Express Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Özsan, “Tekstil ilk günden bu yana yoğun olarak hizmet verdiğimiz ve çok yakından tanıdığımız bir sektör. Bu yüzden sektör oyuncularının ihtiyaçlarını gayet iyi anlıyor ve onlara özel hizmetler sunuyoruz. Yurtdışı fuarları sektörün yeni müşterilerle ve yeni pazarlarla tanışması için çok önemli fırsatlar. Sektörde bir ilk olarak geliştirdiğimiz fuarlara özel ürünümüzle tekstil ihracatçılarının kendi işlerine odaklanması ve lojistikle ilgili tüm süreçleri bize devretmesini sağlıyoruz. Ayrıca yurtdışındaki markalar için üretim yapan şirketlerin numunelerini onay için şirket merkezine en hızlı ve etkin şekilde ulaştırmasını sağlayarak, üretim sürecindeki duraklamaları minimuma indiriyoruz. Böylece sektörün verimliliğine, ihracata ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu..

Sektörü dünyanın en önemli fuarlarına DHL Express taşıyor

DHL Express’in müşterilerine özel konsolide fuar ürünüyle destek verdiği fuarlardan birkaçı şöyle:
Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olan Heimtextile Frankfurt; dünyanın en önemli deri fuarı Hong Kong APLF; Asya’nın en büyük ev tekstili fuarı Intertextile Shanghai; denim kumaş ve ürünleri fuarı Denim by Premiere Vision; Lille’de düzenlenen Tissu Premiere; Paris, Hong Kong ve Şangay’da düzenlenen Interfiliere Kumaş Fuarı, New York’ta gerçekleştirilen Premiere Vision ve Texworld Fuarları; Londra’da düzenlenen kumaş fuarı London Textile Fair.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159