Ekol, “Lojistik 4.0” dönemi başlattı

banner113

Bugün 15 ülkede, 80 lokasyonda hizmet verdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “2017 sonunda 23 ülkede ve 90 lokasyonda, 2018 sonunda 35 ülkede 105 lokasyonda, 2019 sonunda 49 ülkede 130 lokasyonda olacağız. 2019 ciro hedefimiz 1.5 milyar Euro. Araç filomuzu 5 bin 500’den 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

banner114
LOJİSTİK 01.05.2017, 12:24 01.05.2017, 12:32 Taşıma Dünyası
Ekol, “Lojistik 4.0” dönemi başlattı
HABER: ERKAN YILMAZ

Ekol Lojistik, alışagelmiş iş yapış modellerini “Lojistik 4.0” stratejisi ile kökten değiştirmeyi amaçlıyor. Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Lojistik 4.0 dönemi ve Ekol Lojistik’in yeni logosuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. 

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul şunları söyledi:  “Artık ‘e’ deyince herkesin aklına Ekol’un geleceği bir dünya hedefliyoruz. 27 yıl önce çıktığımız bu yolculukta yeni bir yüz ve  çağa uygun bir bakış açısıyla devam ediyoruz. Dünya son yıllarda çok ciddi bir şekilde değişim içinde ve teknoloji hayatımızın her aşamasına girmeye başladı. Gururla söyleyebilirim ki, hedeflerimizin birçoğuna ulaştık.”

Kısa vadede…
7 bin kişiye ulaşan 23 ulustan kocaman bir aile haline geldiklerini ifade eden Musul, Avrupa’nın en büyük  3’üncü filosuna  sahip şirket olduklarını açıkladı: “AB ülkeleri dışında Akdeniz, Karadeniz, Hazar ve Adriyatik Denizi’nin kıyılarında Ekol bayrağını dalgalandırmak istiyoruz. Hedefimiz 2 yıl içinde 10 bin araca ulaşmak. Avrupa’da lider lojistik şirketi olmak için 5 bin 500 olana araç sayımızı 10 binin üstüne çıkarmak istiyoruz. Ekim ayında devreye alacağımız tesislerle operasyon alanımız 1 milyon metrekareyi geçecek.” 

Sektörde öncü olmak 
“Sektörümüzde Endüstri 4.0’da da öncü olmak için çalışıyoruz” açıklamasını yapan Musul, “Endüstri 4.0, bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye ulaşıncaya kadar olan tüm süreçlerini karşılayan lojistik sektörü için de sonsuz fırsatlar sunuyor. Doğru ürünün, doğru miktarda, doğru biçimde, doğru zamanda, doğru kaynaktan, doğru yolla, doğru fiyata sağlanması yani lojistiğin 7 doğrusu yeniden şekilleniyor. Biz de entegre bir lojistik şirketi olarak, Endüstri 4.0’dan aldığımız ilhamla bugün, sektöre yeni nesil bir bakış açısı getiriyoruz. Elbiselerin el değmeden depolandığı ve araca el değmeden yüklendiği bir yapıya sahibiz. Dijital teknoloji, yapay zeka dediğimiz yapı farklı çözümler sunmaya başladı. Biz de Ekol olarak bunlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Lojistikte olmazsa olmaz insan unsuru dışında teknoloji kullanmak zorundayız. Ülkemizin sektöründe ilk Ar-Ge merkeziyiz. Hedefimiz teknolojinin bize vereceği yetkinlikle rekabette bir adım daha öne geçmek. Yeni logomuzla yeni anlayışa yeni döneme uygun daha yetkin bir yaklaşım getirmeye çalıştık. Lojistik 4.0 artık dünyada Ekol adına tescillenmiş bir mottodur” dedi. 

Yeni web sitesi 
Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Tan yeni web sitesini tanıttı. Sanal olarak tesislerin gezilmesini sağlayan VR teknolojisi ve 15 ülkedeki tüm çalışanların ana dilde kullanımına olanak sağlayan tamamen mobil ve sosyal medya uyumlu site yeni trendlere uygun olarak hazırlandı. Çalışanlar için de yeni bir yüz oluşturuldu. ■

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Taslağı 
Artık bizim bu kadar çok Yönetmeliklerden kurtulmamız gerekiyor. Neredeyse ayakkabımızı nasıl bağlayacağımızı söyleyeceğimiz Yönetmeliklerle ticaret yapılmaz. A,B, C belgesi diyerek, sektör ne yapacağını şaşırıyor. Bir şirketin sahip olduğu çekici, diğer şirketin sahip olduğu treyleri çekemiyor. Hizmeti ve üretimi içinden çıkılamaz hale getiren Yönetmeliklerden kurtulmamız gerekiyor. Romanya’da araç yatırımı yaptık. Romenler, bu sayıda aracı park edebileceğimiz yeri göstermemizi istedi. O yeri gösterdik, yürüdük. O belge, şu belge uğraşmadık. Biz sahip olduğumuz aracı yola çıkarmak için neredeyse iki üç hafta bürokrasi ile uğraşıyoruz. Ne kadar az detay, o kadar rahat. Neyi yapmamız gerektiğini anlatmaya çalışan binlerce satırdan çok neyi yapmamamız gerektiğini yazan birkaç satırlık bir düzenlemeye sahip olmamız gerekiyor. Nakliyeciyi koruyalım derken dış ticaretteki birçok fırsat kaçıyor. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159