Halkalı Gümrük Müdürlüğü Çatalca’ya taşınıyor

banner113

Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün 21 Mart Pazartesi gününden itibaren ihracat ve ithalat taşımaları için Çatalca’daki yeni binasında hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

banner114
LOJİSTİK 15.03.2016, 18:08 15.03.2016, 18:13 Taşıma Dünyası
Halkalı Gümrük Müdürlüğü Çatalca’ya taşınıyor
Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından yapılan duyuru ile Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün 21 Mart  Pazartesi gününden itibaren ihracat ve ithalat taşımaları için Çatalca’daki yeni binasında hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

Yapılan duyuruda; “İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler kapsamında, Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün 21 Mart 2016 Pazartesi gününden itibaren ihracat ve ithalat taşımaları için Çatalca’daki yeni binasında hizmet vermeye başlayacağı bilgisi edinilmiştir” denildi.

Duyuru da şu bilgilendirmelere de yer verildi. 

21 Mart 2016 Pazartesi gününden itibaren Çatalca’daki yeni binasında hem ihracat hem de ithalat TIR’ları için yine “Halkalı Gümrük Müdürlüğü” adı altında gümrük hizmeti verilmeye başlanacaktır. Taşınma süreci hali hazırda başlatılmış olup, Cumartesi günü gerçekleştirilecek gümrük işlemleri Halkalı’daki mevcut yerde tamamlanacak, Pazartesi gününden itibaren ise TIR işlemleri Çatalca’da gerçekleştirilmeye başlanacaktır.

Halkalı’da demiryolu ile gelen yükler için faaliyet sürecek 
 
21 Mart 2016 tarihi itibari ile Halkalı Gümrük İdaresinin mevcut yeri, “Halkalı Gar Gümrük Müdürlüğü” adı altında sadece demiryolu ile gelen yükler için faaliyet gösterecektir.
 
21 Mart Pazartesi gününden itibaren Halkalı Gümrük Müdürlüğü olarak açılan Transit Beyannameli ve TIR Karneli araçların yalnızca Çatalca’ya yönlendirilmesi hususunda gerekli tedbirlerin alınması ve bilgilendirmenin yapılması önem arz etmektedir.

Gümrüklerde yaşanan Sorunların UND’ye iletilmesi istendi.
 
Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün taşınma süreci ve akabinde yaşanabilecek sorunların giderilebilmesi ve bilgi akışının sağlanabilmesi amacıyla gerek Bölge Müdürlüğü gerek ise Gümrük İdaresi yetkilileri ile sürekli iletişim halinde olunacak olup, yaşanan sorunların aşağıda yer alan “Gümrüklerde Yaşanan Sorun Bildirim Formu” aracılığı ile Derneğimize iletilmesi ya da 0212 359 26 00 numarası üzerinden Derneğimizin bilgilendirilmesi önem arz etmektedir.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159