Mars Logistics Afyon’da 4 bin 500 metrekarelik lojistik merkezini açtı.

banner113

Mars Logistics, sürdürülebilir büyümesine devam ederek Afyon’da 4.500 metrekarelik alanda hizmet verecek yeni lojistik merkezini açtı.

banner114
LOJİSTİK 14.09.2021, 12:35 Erkan YILMAZ
Mars Logistics Afyon’da 4 bin 500 metrekarelik lojistik merkezini açtı.

Mars Logistics Yurt İçi Dağıtım Operasyonları Koordinatörü Mahmut Yortaç, Afyon’da açılan yeni depo ile ilgili şunları söyledi: “Müşterilerimizin ihtiyaçlarını tespit ediyor ve taleplerini karşılamak üzere yatırımlar yapıyoruz. Yeni hayata geçirdiğimiz Afyon Lojistik Merkezi’nde ilk etapta beyaz eşya sektöründeki müşterilerimiz için dağıtım ve depolama, elleçleme, sipariş hazırlama, bayi stok yönetimi, bayilere dağıtım ve yetkili servislere ürün teslimi hizmetleri vereceğiz. İlerleyen dönemlerde farklı sektörler de portföyümüzde olacak.”

Müşterilere online takip kolaylığı

Yortaç, Afyon, Isparta ve Uşak il ve ilçelerinde bulunan müşteri bayilerine beyaz eşya dağıtımı yapılacağını, bayi stok ve siparişlerin de Mars Logistics tarafından yönetileceğini söyledi. Hizmet verilen markaların bayilerinin kullanımına sundukları bir online portal olduğunu ve bu portal sayesinde lojistik sektörünün en önemli noktalarından biri olan takip ve sipariş süreçlerini kolaylaştırdıklarını ifade eden Yortaç, portalı şöyle anlattı: “Müşterilerimiz için oluşturduğumuz portal sayesindebayiler tüm ürün stoklarını ve siparişlerin durumunu görebilecek, portal üzerinde raporlamalar yapabilecek. Ayrıca bayiler, tüketicilere yaptıkları satışlar için de portalı kullanabilecekler.”

Yurtiçi dağıtım kanalları operasyonlarımızda yılı yüzde 70’lik bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz”

Yortaç, “Departmanımız 2019 yılında yurt içi dağıtım kanalları olarak kurulduğunda 2 çalışan ve tek bir müşteri ile yola çıkmıştık. Şu an ekibimiz yaklaşık 100 kişiye ulaştı ve otomotiv yan sanayi, tekstil, beyaz eşya, FMCG, inşaat, yapı market gibi sektörlerde çalışmalar yapan çok sayıda müşterimiz için günde yaklaşık 400 sefer düzenliyoruz. 2020 yılını %197 oranında bir büyüme ile kapattık. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmeyi ve bu yılı %70’lik bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz.” dedi. Yortaç, yurtiçi dağıtım kanalları bölümü olarak müşterilerine sağladıkları hizmetleri ise şu şekilde sıraladı: “Müşterilerimize komple ve parsiyel dağıtım, cross-dock, eve Teslimat, lowbed taşıması, konteyner taşıması, milk run operasyonları, müşteriye özel dedike araç ve mikro dağıtım hizmetleri sunuyoruz.”

Yeni depo yatırımları yolda

Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre yatırımların yapıldığı belirten Yortaç, yakın vadede müşteri taleplerine göre Antalya, İzmir ve Trabzon’da yeni depolar açmayı hedeflediklerini söyledi

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159