Orkun Group 27 Ford Trucks daha aldı

banner113

Orkun Group 27 Ford Trucks daha aldı Orkun Group ve Ford Trucks işbirliği önemli bir dönüm noktasına ulaştı. 3. Havalimanı inşaatında Orkun Group filosunda çalışan Ford Trucks araç sayısı 130 oldu.

banner114
LOJİSTİK 06.02.2017, 11:48 06.02.2017, 12:03 Taşıma Dünyası
Orkun Group 27 Ford Trucks daha aldı
Araçların teslimatı 2 Şubat Perşembe günü 3. Havalimanı inşaatında yapıldı. Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, Orkun Group üst düzey yöneticileri, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay ve Ford Trucks üst yönetimi katıldı. 



İhtiyaçlara cevap veren araçlar 

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, “Teslimatını yapacağımız 27 araç, 2016 başında lansmanını yaptığımız standart seri üretim inşaat serisi araçlarımızdan çok farklı. Sayın İlhan Karadeniz ile bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarladığımız ve mühendisliğini yapıp üretimini gerçekleştirdiğimiz farklı bir araçtan bahsediyoruz” dedi.   



En zor şartlara uygun 

Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, 3. Havalimanında 31 aydır hafriyat ve altyapı çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Saha şartları zor olan bir arazide, çamurun üzerinde arabaları dozerlerle iterek çalışmaya başladık. Orkun Group olarak burada 380 milyon metreküp iş yapmışız. Toplam çalışan 2200 araç içinde bizim araç sayımız 500. Otomotivciliği iyi bilmemiz, hangi araba ile hangi sistemde çalışabilmeyi bilmemiz sayesinde 4/1 araba ile yüzde 47,8 iş yapmışız” dedi. 

Gözbebeğimiz 

Ford ile 15 senedir süren beraberlikleri olduğunu ifade eden Karadeniz,  “Orkun, Ford’un bir kuruluşu gibi çalışıyor. Ford Trucks’ın mühendisleri ile zor arazi şartlarında çalışabilmesi için ‘öyle bir araba yaratalım ki, bu işte başarılı olalım’ dedik, bu arabayı oluşturduk. Bir Ar-Ge çalışması oldu. 4 ay gibi kısa sürede güzel bir araba yarattık. Kendi malımız dediğimiz, yerli üretim bir araç oldu. Ford Trucks araçlar, ekonomik ve parçası bol olmasıyla da farklılık oluşturuyor. Şimdi teslim aldığımız 4142 serisi araçlar bu birlikteliğin ürünü. 

Motoru Ford’un kendi motoru, arka aks sistemleri tamamen değişti. Şu anda 40-45 tonluk taşıma ile çok zor şartlar altında çalışıyoruz. Ben bu araba ile 50-55 tonları denedim. Hem motor gücü, hem arka aks gücü hem arabanın şasesi bu zor şartlarda çalışmaya uygun. Tamamen yüklü şekilde her türlü şoförle bu araçları denedik ve mükemmel bir seviyede bir araca ulaştık.  Bu araba bizim gözbebeğimiz.  Bundan sonraki projelerde de öncelikli tercihimiz olacak. Bu arabanın oluşumunda emek veren, Türkiye’ye böyle bir araç kazandıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.  


Müşteriye göre tasarlandı 

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, “Geçen sene şantiyeyi gezdiğimde çok etkilendim.  Binlerce aracın iş makinesinin 24 saat çalıştığı inanılmaz bir proje. Kamyonunuzu bütün testlerden geçirmek istiyorsanız, getirip burada test edeceksiniz. Bu şantiyeden geçebilen kamyonlar bence dünyanın her yerinde çok rahat bir şekilde çalışır. 3’üncü havalimanı projesi bir vizyon proje. Ford Trucks’ın de vizyoner yaklaşımı var. Türk mühendisliğinin, bence harikası, motoru, kabini aksı ile bize özgü satış ve pazarlama metotları ile tamamıyla fikri mülkiyet hakları Ford Otosan’a ait yerli gururumuz. Bu araçları Sayın İlhan Karadeniz ve ekibi ile Ford Otasan ekibi beraberce tasarladı. Bu sayede de 6x4 ve 8x4 damper kamyonlarımızda çok ciddi geliştirmeler yaptık. “Extra heavy duty” olarak adlandırdığımız bu özel araçlar, daha güçlü ve daha zor koşullarda müşterimizin işini kolaylaştırdı” dedi.

Pazar payı büyüyor 

Çimen, Ford Trucks’ın yüzde 14’lerde seyreden pazar payını kısa sürede yüzde 28’in üzerine çıkardığını belirtti: “2016 yılında satılan her 10 kamyondan 3’ü Ford Trucks oldu. Pazar payımızı çok kısa sürede ikiye katlamış olduk. Bizi tercih eden müşterilerimize teşekkür ediyorum. Yeni Havalimanı projesi için Orkun Group’a 130’un üzerinde araç teslim ettik, buna ek olarak havalimanı inşaatında çalışan diğer firmalarla birlikte 400’ün üzerinde aracımız bu dev inşaatta büyük işler başarıyor. İnşaat alanına bir servis üssü de kurduk. Ben Sayın ilhan Karedeniz’e, Orkun Group çalışanlarına Ford Otosan’ın bütün ekibine, İnönü fabrikasındaki ekibe, satış ve pazarlama ekibine Sayın Ahmet Kınay ve Sayın  Haydar Yengün’e çok çok teşekkür etmek istiyorum.  Marka vaadimiz olan ‘Her Yükle Birlikte’ diyorum.” ■



Ford Trucks Extra Heavy Duty ile "güç" yükseliyor

13 litre Ecotorq motor, inşaat sahasındaki en zorlu koşullarda dahi sunduğu yüksek performans ile öne çıkıyor. 420 PS gücündeki yeni motor, 2150 Nm’lik tork üretim kapasitesiyle yerini aldığı versiyona göre yüzde 55 daha fazla çekiş gücü sunuyor. Yeni 6x4 ve 8x4 araçlar, kabinlerinin altındaki bu gücün sayesinde, her zaman yüksek performans gösteriyorlar. Damper, mikser ve pompa üstyapısına uygun 6x4 ve 8x4 araçlar, farklı kullanım şartları için optimum çözümler sunuyorlar. Ayrıca istek üzerine temin edilebilen arazi şartlarına uygun kullanım modları sunan 12 ileri otomatik şanzıman, ağır yükleme şartlarında avantaj sağlayan hidrolik yardımcı fren Intarder gibi donanımlar ve 7 kat artırılmış fren performansı İnşaat Serisi’ne yeni avantajlar kazandırıyor. Bunun yanında, dayanımı kanıtlanmış 10 mm kalınlığındaki ve 500 MPa gücündeki şasi ve dayanıklı arka süspansiyon gibi artılar ise aynen korunuyor. 

Önemli iyileştirmeler

Ağır inşaat serisinin yanında, kısa tamponla donatılmış ve yeni 420 PS motora sahip 1842T inşaat kullanımına uygun bir çekici olarak göze çarpıyor. 
1.500 saat bakım aralığı ile işletme maliyetlerinde önemli iyileşmeler vaat ediyor.

Ford Trucks 2016 MY inşaat serisinde sunduğu tüm bu yeniliklere, esnek çözümler eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda 6x4 ve 8x4 damper kamyonlarda bir seri yeniliğe giden Ford Trucks, “Extra Heavy Duty”  araçlarıyla çok zor şantiye şartlarında müşterisinin yanında. Özellikle güçlendirilmiş ön makas ve arka makas, monoblock kauçuk truniyon, geliştirilmiş kardan mili, güçlendirilmiş yakıt ve SCR tankı korumaları yanında bu ürün gamında ilk defa sunulan karter koruyucu ile araç dayanımı artarken, çift kavrama, yüksek tonajlı lastikler ile de zor koşullar Ford Trucks müşterileri için çok daha kolay hale gelecek. ■


Törende Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz’e plaketini, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen teslim etti. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159