Otokar'dan Mars Logistics'e rekor teslimat

banner113

Otokar, Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarından biri olan Mars Logistics’e 220 adet Otokar-Fruehauf Mega Euroslider Huckepack semi-treyler teslimatı gerçekleştirdi. Teslimata ilişkin basın sohbet toplantısı 13 Mayıs 2014, Salı günü İstanbul’da firma yetkililerinin katılımıyla düzenlendi.

banner114
LOJİSTİK 13.05.2014, 14:42 13.05.2014, 17:16 Taşıma Dünyası
Otokar'dan Mars Logistics'e rekor teslimat
Otokar, Mars Logistics’e uluslararası nakliye ve Intermodal taşımacılıkta tercih edilen yarı römork modeli olan Otokar-Fruehauf Mega Euroslider Huckepack semi-treylerlerden 220 adet teslim etti. Ar-Ge çalışmaları, kalite ve uzmanlığı ile treyler sektörünün referansı konumunda olan Otokar, yüksek adetli teslimata ilişkin bir basın sohbet toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Mars Logistics Filo Yönetimi Genel Müdürü Alper Bilgili, Karayolu ve Demiryolu Taşımacılığı Genel Müdürü Ali Tulgar, Satınalma ve İdari İşler Müdürü Şevket Erkan Şar, İşletme ve Bakım Onarım Müdürü İsmail Alkan ve  Otokar’dan ise İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Treyler Satış Birim Yöneticisi Murat Özsoy ve Bölge Satış Yöneticisi Ümit Şangüder katıldı. 

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Otokar İç Pazar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Mars Logistics gibi sektörün en büyük ve referansı en iyi firmalarından birinin yeni lojistik yatırımında yine Otokar’ı tercih etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Mars Logistics’in yeni araç alımında Otokar’ı tekrar tercih ederek intermodal taşımacılık alanında yaptığı filo yatırımlarında artık yola Otokar’la devam edecek olması bize gurur veriyor. Mars Logistics ile süregelen işbirliğimizin artarak devam etmesi bizim için ayrıca sevindirici. Otokar olarak Ar-Ge’ye büyük önem veriyoruz. Müşterimizin ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak şekilde araçlarımızı geliştiriyoruz ve hiçbir şekilde kaliteden ödün vermiyoruz. Teslimatı gerçekleştirilen huckepack araçlarla ilgili de uzun süre ar-ge çalışmaları yaptık. Ortaya çıkan araçlarımızı uluslararası geçerliliği olan test merkezlerinde test ettik. Treyler sektörü bizim için oldukça önemli. Kullanıcılarımız bizi uzmanlığımız ve treyler sektöründeki bilgi birikimimiz için tercih ediyorlar. Özellikle bu yıl yaptığımız teslimatlar ile de sektörde var olan konumumuzu daha da güçlendirdik.” dedi. Konuşmasında ayrıca ilk 4 ayı değerlendiren Tokatlı, treyler satışlarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %70’e yakın büyüme yakaladıklarını belirtti. Murat Tokatlı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Yeni araçların Mars Logistics’e hayırlı olmasını diliyor, işbirliğimizin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum”.

Toplantıda konuşan Mars Logistics Filo Yönetimi Genel Müdürü Alper Bilgili ise “Mars Logistics, karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, Intermodel taşımacılık, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerinin kusursuz olarak sunulduğu, sektöre sayısız yenilikler getirmiş olan kurumsal bir lojistik firması. Çatısı altında topladığı şirketleri, binin üzerinde profesyonel çalışanı, tam donanımlı altyapısı ve kusursuz iletişim ağıyla, tam hizmet politikası güden organize bir şirketiz. Yaptığımız alımlarda uzmanlığımızı kullanarak bizim için en doğru olan araçları tercih ediyoruz. Otokar faaliyet gösterdiği her alanda olduğu gibi treyler alanında da konusunun uzmanı bir şirket. Otokar’ın uzun yıllara dayanan deneyimi, üstün mühendisliği, satış sonrası hizmetleri ve araçların özel üstyapısı bu araçları tercih etmemizin en önemli nedenleri” dedi.

Otokar-Fruehauf Mega Euroslider Huckepack Semi-Treyler 

Uluslararası nakliye ve Intermodal taşımacılıkta tercih edilen yarı römork taşıma modeli ile karayolu, demiryolu ve denizyolu karma bir şekilde kullanılmakla beraber, çekilen yarı römork içindeki yük boşaltılmadan nakliye koridorlarında bir noktadan başka bir noktaya rahatça taşınabilmektedir. Intermodal taşımacılık, nakliyeye hız kazandırmakla beraber çevre kirliliğinde de avantaj yaratmaktadır. Demiryolu ve denizyolu kombinasyonun, karayolu taşımalarına entegre edilmesi ile egzoz emisyonlarının salınımında da önemli oranda düşüş sağlanabilmektedir. Bu sebeple özellikle Avrupa Birliği’nde bu taşımacılığın benimsenmesi için önemli destekler ve yasaklar oluşturulmaktadır. 

Otokar-Fruehauf Mega Euroslider Huckepack Semi-Treyler araçlar uluslararası lojistik standartlarında, Mega Yarı Römork’ların özelliklerine sahip olmakla beraber, ilave olarak üstyapıları EN 12642 CODE XL standartlarında Yük Emniyeti Sertifikası’nı almıştır. Bu özellik taşınan yükün daha emniyetli taşınmasını;  kaza anlarında yükün dağılmasını, çevreye ve yüke minimum zarar gelmesini sağlamaktadır. Araçlar Huckepack ve farklı dingil özelliklerinden dolayı P 400 CODE e/f/g/i  kodlarındaki özel trenlere özel vinçler sayesinde yüklenebilmektedir. Trenlerde ulaşılan yüksek hızlara direnç gösterebilen bu özel üstyapıları ile Otokar-Fruehauf Mega Euroslider Huckepack Semi-Treyler araçlar Mars Logistics’in yeni araç alımında tercihi olmuştur. 



Otokar İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı, Mars Logistics Filo Yönetimi Genel Müdürü Alper Bilgili'ye günün anısına bir plaket sundu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159