Sarp Gümrüğü'nde hedef 800 araç

banner113

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek tır kuyruğu ve nakliyecilerin yaşadığı sorunları yerinde görmek maksadıyla Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin makamında ziyaret etti. Kaçkar Bölge Müdürü Recep Bilgin sahada gerçekleştirilen yenilikler hakkında bilgi paylaşırken, yeni hedeflerinin 800 araca işlem yaparak Sarp Gümrüğü için yen bir rekor sayıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

banner114
LOJİSTİK 18.07.2021, 22:37 Erkan YILMAZ
Sarp Gümrüğü'nde hedef 800 araç

Hayati Akbaş /HOPA

Başkan Akyürek ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede “sahada yapılan yeni değişiklikleri yerinde inceleme fırsatı bulduk. Bölge müdürümüz sıranın daha hızlı ilerlemesi amacıyla çıkış peronlarında nakliyecilerin araçtan hiç inmeden işlemleri yapacak aşamaya geldiğini söyledi. Sahadaki incelemelerde işleyişi yerinde inceleyerek önemli gelişmeye şahitlik ettik. Sahanın rantabl kullanılarak üç çıkış peronuyla işlem yapıldığını, tarım araçlarının kısa sürede Hopa gümrük sahasında işlem görerek çıkış yapabileceklerini çok net gördük” ifadelerini kullandı.

Dönem-dönem oluşan TIR kuyruklarının gümrük sahasında ki gecikmelerden kaynaklanmadığının altını çizen Başkan Akyürek “Odamız tarafından dağıtımı gerçekleştirilen Geçiş Bilgilerinde (dozvala) yaşanan aksaklıkların sebep olduğunu” dile getirerek ”TIR kuyrukları Sarp Gümrüğü’ndeki engellemelerden değil tam tersine geçiş belgesinde ilgili ülkeler tarafından uygulanan kota sebebiyle kaynaklandığı aşikârdır. Nakliyecimizin taşıma yaptığı ülkelerden alınan belge sayısının artırılarak kuyruk oluşmasının önüne geçilmelidir” dedi.

Kaçkar Bölge Müdürü Recep Bilgin sahada gerçekleştirilen yenilikler hakkında bilgi paylaşırken, yeni hedeflerinin 800 araca işlem yaparak Sarp Gümrüğü için yen bir rekor sayıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Gürcü Gümrüğü tarafında daha iyi ilişkiler kurabilmek adına Bölge Amiri Fikret Yakut ve diğer çalışanlarla Gürcü meslektaşlarını ziyaret ederek yaşanan sorunları görüşüp çözüm ürettiklerini ve bunu “tatlı yiyelim tatlı konuşalım” deyimiyle yola çıkarak gerçekleştirdiklerini ifade etti.Ziyaret sonunda Başkan Akyürek yararlı bir görüşme ve saha incelemesi gerçekleştiğini dile getirerek Kaçkar Bölge Müdürü Recep Bilgin’e teşekkür etti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159