banner69

Schmitz Cargobull ‘dan ALC Lojistik’e 6 treyler teslimatı

banner113

ALC Lojistik Schmitz Cargobull’dan 5 adet S.CS Mega Varios treyler ile bir adet S.CS PowerCurtain aldı. Şirket filosundaki Schmitz Cargobull adedini 21’e çıkardı.

banner114
LOJİSTİK 15.01.2020, 18:10 15.01.2020, 18:16 Taşıma Dünyası
 Schmitz Cargobull ‘dan ALC Lojistik’e 6 treyler teslimatı

13 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen teslimat törenine ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, ALC Lojistik Genel Müdürü Soner Çiçekli, Schmitz Cargobull Türkiye Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Nihat Özmen Ayhan, Marmara Bölge Satış Müdürü Kaan Kayral katıldı.
Schmitz Cargobull Türkiye Satış ve SSH Müdürü Nihat Özmen Ayhan teslimatla ilgili olarak, ALC Lojistik kurulduğu günden beri Schmitz Cargobull’u tercih eden bir iş firma bir iş ortağı olduğunu belirterek “ ALC bize ve markamıza büyük bir teveccüh gösteriyor. Onun bu ilgisi markamızı farklı bölgelerde anlatırken çok önemli bir referans oluyor. Her iş ortağımız ve her satış bizim için çok önemli ama Sayın Ali Çiçekli ve şirketi bizim için çok önemli bir referans. Son dönemde yine bizi tercih ettiler. Daha önce kullandıkları S.CS Mega Varios treylerden aldılar. Bunun yanında bir adette S.CS PowerCurtain aracımızı ilk tercih eden firma oldular. Bu anlamda bize duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizde bu güvene layık olmak için çalışacağız” dedi.



Sürücülerin memnuniyeti


ALC Lojistik’in sürücülerin görüşlerine çok önem verdiğini ve bu görüşler çerçevesinde yatırımlarını belirlediğini belirten Nihat Özmen Ayhan, “Schmitz Cargobull, 1892’de doğmuş bir organizasyon. Şirket 128 yıldır sadece treyler üretmiş, Bunun doğrudan ve dolaylı faydaları var. Aynı aile sadece bu alana yatırım yapmış ve işi geliştirmiş, Varios bizim özel bir ürünümüz ve patentli bir ürün. Piyasa da buna benzeyen ama birebir ölçüde uygun bir araç yok. Power Curtain de yeni bir ürün. Türk taşımacıların kapaksız ve çıtasız ürünlere yönelik piyasa temkinle yaklaşmasına rağmen ama güvenlik tarafını o kadar özenle oluşturmuş ki piyasa da kendine yer buluyor. Treyleri treyler yapan bütün parçalarda çok ciddi ar-ge olması. Kendi sorunlarını kendi çözen ve sürücülerden geri dönüşleri direkt alan bir şirket. Bu gelişimin arkasında çok uzun bir geçmiş var” dedi.

Alırken de, kullanırken de kazandırıyor

Schmitz Cargobul’un ürünleriyle alırken de, kullanırken de, satarken de müşterisine çok fayda sağladığını belirten Ayhan, “Bu treyler firmaların öz sermayeleri. Kullanırken ve satarken elde edecekleri gelirler çok önemli. Bir treyleri en iyi maliyetle almak ve operasyonel maliyeti düşürmesine ve az bakım onarım çıkarmasını istersiniz. İşte Schmitz Cargobull ürünleri ile bunu sağlıyor. Schmitz 4 ana grupta üretim yapıyor ve bu dört ana grupta da global da lider. Frigo da yüzde 55 ile pazar lideri. Perdeli de yüzde 32-33 ile devam ediyor. Damperli de yüzde 20 seviyesinde de lideriz. Şirketin satış teşkilatları da kendisine ait. Şirketin doğrudan yer aldığı 36’ıncı ülke Türkiye. ALC ile işbirliğinden çok memnunuz” dedi.

Sürekli bir büyüme içindeyiz

ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, Türkiye ve dünyanın zor bir ekonomik süreçten geçtiğini belirterek, “2018 yılında başlayan daralma hala etkisini sürdürüyor. Bu daralma lojistik sektöründe de baskısını çok ciddi şekilde hissettiriyor. Son dönemde büyük adetli araç teslimatları da olmuyor. Biz son üç yılda TL bazında yaklaşık yüzde 50 büyüme gerçekleştirdik. Kendi paramızla gerçekleştirdiğimiz bu büyüme dövizin beklenmedik olağan dışı yükselmesi bu büyümeyi cüzi rakamlara indirdi. Ama buna rağmen ALC Lojistik kurulduğumuz 2011 yılından bugüne hep istikrarlı bir büyüme sürecinde olduk. İlk kurulduğumuzda şirketin temel ilkesi olarak ta belirlediğimiz ilke istikrarlı ve güvenli büyümeydi. Çok fazla araç yatırımı yaparak büyümeyi değil daha butik bir büyüme şekli ve hizmet yapısı ile hareket edeceğiz dedik ve öyle de yaptık. 9 yılı geride bıraktığımız süreçte aynı ivme ile devam ediyoruz. 2018’e göre 2019’u daha iyi kapattık. Piyasa daha iyiydi ama yine de beklenen seviyede değildi. Ama bizim gibi istikrarlı olmayan ekonomilerde butik firmalar daha esnek vaziyet alabiliyor. Bunun için çok fazla etkilenmedik, en azından büyümemizi gerçekleştirdik. 2029’da yüzde 22-23 düzeyinde büyüdük. Döviz olarak da büyüdük. Biz ALC Lojistik olarak İtalya hattında taşıma yapıyoruz. En temel müşterimiz Şişecam. Kuruluşumuzdan beri Şişecam’ın taşımacılığını yapıyoruz. Hatta eski şirketim sürecini de katarsak 1982 yılından beri Şişecam ürünlerini taşıyoruz” dedi.

Schmitz Treyler ile ilgili sürücü anketleri yaptık

Şu an itibariyle 45 özmal araçlarının bulunduğunu belirten Ali Çiçekli, “Taşıma organizatörlüğü ile tüm taşıma modlarında hizmet veriyoruz. Şirketi 15 araçla kurduk. 2012 yılında başlarında Schmitz Türkiye’de yerleşik değilken, üretim yapmaz iken 2 adet treyler aldık ve iyi analiz ettik. Açıkçası hem işletme maliyeti hem sürücülerimizden aldığımız geri dönüşler ve filo yöneticilerimizin verdiği bilgilerle 2012 yılından sonra hem yenileme hem genişleme yatırımından tercihimizi Schmitz yönünde kullandık. Varios treyler birçok çekici ile eşleşebiliyor. Böyle bir sistem olunca üç kademeli çekici ile uyumlu olduğu için bu bizim operasyonel kolaylık sağladığını gördük. Böyle olmadığında zorluklar yaşayacaktık. Sürücülerde yaptığımız anketlerde neredeyse tamamı Schmitz treylere yönelik yüzde yüz olumlu görüşler aldık. Aracın sürüş rahatlığı, üst yapının kolay açılır kapanması, çok fazla bakım ve servis gerektirmediğinden sürücüler olumlu görüşlerini ilettiler. Bizde tercihimizi Schmitz yönünde kullandık. 6 treyler ile şu anda filomuzda 21 adet Schmitz treyler oldu. İşler biraz daha açılırsa bunu artırmayı hedefliyoruz. Yine ilk PowerCurtain treyleri aldık. Bu treyler önemli yenilikler getiriyor ve bizde aldık. Yan direkleri olmaması için açılıp kapanması çok kolay. Yükleme ve boşaltmada büyük kolaylık sağlıyor. Mülteci kaçak konusunda bu brandanın kesilmesi çok daha zor. Deneyip göreceğiz beklediğimiz sonuçlar da olursa yatırımları bu treylere yönelteceğiz. Schmitz treylerin kalitesi belli. Beklediğimiz büyüme hacmini yakalayamamamıza rağmen, buna pazarın izin vermemesine rağmen perdeli ve frigo ürünlerimizde oldukça rekabetçi fiyatlarımız var. İkinci el fiyatları, toplam sahip olma maliyeti hesaplaması yaptığınızda araçlarımızın ucuz kaldığına inanıyoruz” dedi.



2020 daha iyi geçebilir


2020’nin eğer çok önemli bir kriz yaşanmadığı takdirde 2019’dan daha iyi geçeceğine inandığını belirten Ali Çiçekli, “Çünkü bekletilmiş yatırımlar, tüketimler var. Biz piyasanın daha da toparlanacağı ve büyüme sürecimizin devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.
2012 de başlayan yolculuğumuz sürüyor
ALC Lojistik Genel Müdürü Soner Çiçekli de 2012 yılında Schmitz ile başlayan yolculuğun hala devam ettiğine dikkat çekerek, “Bunda Schmitz markasının ürünlerinin parçasının üst seviyede olması etken oluyor ama satış ve satış sonrası süreçte Sayın Kaan Kayral’ın beyin de bize gösterdiği ilgi ve destek de bu yatırımımızda etken oluyor” dedi.

Mega Varios ikinci elde de değerli

Varios treyler her türlü çekiciye uyum sağlaması ile operasyonel anlamda büyük bir rahatlık yarattığını belirten Schmitz Cargobull Marmara Bölgesi Satış Müdürü Kaan Kayral, “Mega Varios zaman içerisinde her çekiciye uyum sağlamasıyla da ikinci el de fiyatını farklı noktalara taşıdı. Schmitz her yıl 40-50 milyon Euro ar-ge yatırımı yapıyor. Şasesinde sıcak galveniz ile paslanma yapmıyor. Bu ürünün dışında pazara yeni sunduğumuz PowerCurtain bu araçta yan direkler bulunmuyor. Bu yükleme ve boşaltmada operasyonel hız sağlıyor. Alüminyum yan yapı en yüksük maliyeti de getiriyor ve ayrıca yükleme ve boşatmada kaza riskini de kaldırıyor. Ayrıca hırsızlığa karşı koruma için çelik teller var. Bu ürün Daimler 9.5 sertifikasını da sağlıyor” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159