banner69

UND, söz sahibi olacak

banner113

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, lojistiğin ilk defa 5 yıllık hükümet kalkınma planının içinde yer aldığını belirterek, “Hükümet, UND’yi, kurulacak olan lojistik platformun üyesi yapıldı. Bir meslek örgütü olan UND artık Türkiye’nin lojistik konusunda en yüksek karar alıcı olan lojistik platformun üyesidir” dedi.

banner114
LOJİSTİK 02.07.2015, 09:55 02.07.2015, 10:26 Taşıma Dünyası
UND, söz sahibi olacak


UND, üyeleriyle iftarda buluştu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği 26 Haziran Cuma gecesi Yeşilköy Polat Renaissance Hotel’de yapıldı. 
Yaklaşık 800 kişinin katıldığı iftar yemeğinde Tır şoförü Mehmet Soysal’ın Avrupa ile verdiği vize mücadelesinin anlatıldığı “Aç Kapıyı Bezirganbaşı” belgeselinin ikinci bölümü davetlilere izletildi.

Belgesel Türk nakliyecisinin durumunu anlatıyor 

Belgesel gösterimi sonrası konuşma yapan UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Aç Kapıyı Bezirganbaşı” belgeselinin Türk nakliyecisinin içinde bulunduğu durumu çok iyi anlattığını söyledi. Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkinin 1963 yılında başladığını 1987 yılında tam üyeliğe başvurulduğunu belirten Nuhoğlu, “ Türkiye’nin geleceğinin Avrupa’ya bütünleşmesine, oradaki ticari pastadan daha fazla pay alabilmesine inanıyoruz. 2005 yılında o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri, bize verdiği hedef ile Avrupa birliğine katılma konusundaki mücadelemiz aynen bu filmde olduğu gibi bugünde, bir kez daha tekrarlanan duruma düştü. Biz Ortak Pazar, ticaret, bütünleşme, Türkiye’nin ihracatının yüzde 45’ini Avrupa oluşturuyor ve mallar serbestçe dolaşacak dedik. Ama malları serbestçe dolaştıran, Avrupa’ya bunları taşıyacak olan şoför kardeşlerimiz Avrupa’ya girememe durumu ile karşılaştılar. Bugün işte onun filmini seyrettik. İçimizden hala şoförlük yapan bir kardeşimiz Almanya’ya vizesiz giriş hakkını aldı. Ama kendi ifadesinde söylediği gibi kapıyı açtılar, bahçeyi kapattılar. Bu mücadele devam ediyor” dedi. 

Avrupa’da 7 dava açtık 

Avrupa’nın Türk nakliyecisine uyguladığı haksız uygulamalar sonucu ilkin Macaristan’a Avusturya’ya dava açtıklarını İtalya, Slovenya, Bulgaristan ve Romanya’ya da dava açacakları bilgisini veren Nuhoğlu, “Belki biraz zaman alacak ama sonuçta Türk tırları buradan çıktıktan 36 sonra Münih’e varacak. Bütün mücadelemiz bununla alakalıdır. Güçlü Türk sanayisinin mallarının Avrupa’ya  Ortadoğu’ya, Orta Asya’ya taşınmasında bu sektöre 41 yıldır ne sorumluluk düştüyse, 41 yıldır ne görev üstlendiysek, bundan sonra da dernek, yönetim kurulu ile birlikte bu mücadeleyi vermeye devam edecek” diye konuştu. 

Lojistik Türkiye ve dünyada algılandı

Türkiye’de ilk defa lojistiğin hükümetin 5 yıllık kalkınma planında ‘taşımacılıktan lojistiğe dönüş’ başlığı ile tanımlandığına dikkat çeken Nuhoğlu, “Hükümet, 5 yıllık planın içinde lojistiği altını çize çize yazdı ve 132 tane alt hedef tanımladı. İlk defa bu dönemde Uluslararası Nakliyeciler Derneği’ni kurulacak olan lojistik platformun üyesi yaptı. Bir meslek örgütü olan UND artık Türkiye’nin lojistik konusunda en yüksek karar alıcı olan lojistik platformun üyesidir. Gümrük Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, ve Kalkınma Bakanlığı’nın oluşturduğu tüm eylem planlarında aktif karar alıcılarla beraber sahadaki bilgileri onlara sunan ve bu konudaki gelişim planlamacılarından biri olmuştur. Bu bizi gerçekten çok sevindiriyor ve bu bakanlıklar Avrupa’daki taşıma kotalarının ve vizenin kaldırılması konusunda tam destek veriyor” ifadelerini kullandı.

İhracatın itici gücü ulaştırma 

Lojistik sektörünün hizmet sağlayıcı olarak tanımlanması, Türkiye’ye döviz getirecek sektörler arasında adlandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Nuhoğlu, “2023 yılı için hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracatın 150 milyar dolarının hizmet ihracatı olacağı konuşuluyor. Bugün ulaştırma taşımacılık 2014 rakamları ile Türkiye 13 milyar dolar döviz getiriyor. 2023 yılında Türkiye’nin taşımacılıktan elde edeceği dövizin 60 milyar dolar olarak planlanması, ve bu 60 milyar dolar için eylem planları, strateji haritası ve gelecek tasarımı konusunda somut bir vizyon öne  çıkması, gerçekten bizi sevindiriyor. 2014’ te gördüğümüz gibi 2,9 büyüyen Türkiye’nin büyümesinin 1,77’si ihracattan kaynaklanıyorsa, ihracat bu ülkenin vazgeçilmezidir. İhracatın da temel ve itici gücü hepimizin bildiği gibi ulaştırmadır. Türkiye’nin batıya yaptığı taşımalarda parasal değeri olarak yüzde 40’ını taşıyan kara taşımacıları olarak bizler bu sektörle beraber ülkenin geleceğinde çok ciddi sorumluluk taşımak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz” dedi. 

Nuhoğlu konuşmasının sonunda iftar programına katılarak UND’ye destek veren davetlilere teşekkür etti. 

Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Ortadoğu ve Bölge Daimi Temsilcisi Haydar Özkan:

Nuhoğlu’nun konuşmasının ardından IRU Yılın Sürücüsü ödül törenine geçildi. Ödül töreninden önce konuşma yapan Uluslar arası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Ortadoğu ve Bölge Daimi Temsilcisi Haydar Özkan, uluslar arası nakliyecilerin yaşam kalitesini, kalkınmayı, istihdamı ve ekonomik büyümeyi taşıdığını söyledi. Özkan, “Sürücüler taşımış oldukları ticaret malları ile ülkeler arasındaki işbirliğinin kalkınmanın gelişmişliğin ve en nihayetinde de barışın temsilcileri olarak yollarda görevlerini yapıyorlar. Dünyada yüzden fazla üyesi bulunan IRU, uluslar arası bir meslek örgütü olarak hem sektörün kendisini daha iyi ifade edebilmesi hem de başarının yaygınlaştırılmasını teminen uluslar arası yollarda mesai harcayan sürücülere onur ödülü vermek kararını aldı. UND ise IRU’nun vermiş olduğu bu özel sürücü ödüllerine bir üst çıtaya daha yükselterek Türkiye’de son derece etkin bir şekilde sizlere tanıttı. Ödül töreninde ödüllerini alacak sürücülerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

66 sürücüye ödül

Özkan’ın konuşmasının ardından 66 sürücü, IRU 2015 Onur Nişanı’nın sahibi oldu. 66 sürücüden biri olan Nihat İmirzi yılın sürücüsü ödülünün sahibi oldu. 
Son 20 yılda 3 milyonu uluslar arası yollarda olmak üzere 4 milyon kilometre yol kat etmiş olan sürücü İmirzi’ye, Bridgestone sponsorluğunda verilen 2 bin 500 TL’lik yılın sürücüsü ödülünü, Und Başkanı Çetin Nuhoğlu IRU Bölge ve Ortadoğu Daimi Temsilcisi Haydar Özkan ve Brisa Servis Projeleri Yöneticisi Tuğrul Karadeniz takdim etti. 

Ödülü ailesine adadı 

Yılın sürücüsü ödülünü kazanan Nihat İmirzi, “Bu ödülü bize layık gören yetkililere saygılarımı sunuyorum. Bu ödülü 40 yıl yolumu bekleyen aileme hediye ediyorum” dedi
Brisa Servis Projeleri Yöneticisi Tuğrul Karadeniz de, “Bu anlamlı ödülü bizim vermemizi sağlayan UND’ye ve Haydar Bey’e teşekkür ediyorum. Tüm sürücü arkadaşlarıma hayırlı günler diliyorum” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159