Zamanında teslimat otomotiv sektöründe maliyeti azaltıyor

banner113

Otomotiv ve yan sanayinin uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmasında lojistik firmalarına çok iş düşüyor. Bugün, 100'den fazla ülkeye otomotiv ürünü ihraç eden Türkiye’de lojistik faaliyetlerin önemi gün geçtikçe artıyor.

banner114
LOJİSTİK 24.06.2015, 16:58 25.06.2015, 14:40 Taşıma Dünyası
Zamanında teslimat otomotiv sektöründe maliyeti azaltıyor
Otomotiv firmaları, stok maliyetlerinin ciddi rakamları bulmasından dolayı stoksuz çalışmayı tercih ediyorlar. Yüklerin taşınmasındaki en ufak bir gecikme yan sanayinin kendi hattının durmasına sebep oluyor, bu nedenle yüklerin her zaman terminli olması gerekiyor.

Konuyla ilgili sektör ihtiyaçlarına uygun hızlı, esnek ve alternatifli çözümler sunan Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş: “Sertrans Logistics olarak otomotiv sektörüne kurulduğumuz yıldan bu yana hizmet veriyoruz. Hem sektörü, hem sektörün iç ve dış dinamiklerini, hem de sektörün günden güne gelişen ve değişen ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda biz de hizmet modellemelerimizi güncelliyoruz. Otomotiv lojistiğinde uluslararası nakliye, yurt dışı depolama ve dağıtım, toplama ve geri dönüşüm, yurt dışı depolardaki malların stok takiplerinin yapılması gibi hizmet detaylarıyla rakiplerimizden farklılaşıyoruz” dedi.

Özellikle otomotiv firmaları için “Just in Time” hizmetinin gereklilik olduğunu söyleyen Keleş, Sertrans Logistics olarak sunduğumuz “Just in Time” hizmetimiz ile müşterilerimiz, hem stok maliyetlerinden kazanıyorlar hem de ürünleri anında gümrüklenip üretime girebilme fırsatı elde ediyorlar’’diye ekledi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159