Mutsan Otomotiv orijinal doğalgaz motoru ve yakıt sistemi yenilemesi yapıyor

banner113

1988 Yılından bu yana faaliyetini yürüten Mutsan Otomotiv’in; 2019’da başlatmış olduğu CNG/LNG Motor Değişim Sistemleri projesi kapsamında ilk etap CNG’li motor ithalatını gerçekleştirdi ve resmi onay süreçlerini tamamladı.

banner114
Mutsan Otomotiv orijinal doğalgaz motoru ve yakıt sistemi yenilemesi yapıyor

Alman “YCEurope” firmasının Türkiye distribütörlüğünü alan Mutsan Otomotiv, ülkemizde ilk olarak başlatılan çok önemli bir projenin öncülüğünü yürütüyor.

Proje kapsamında; 2008-2016 model yılı aralığındaki ağır vasıta araçlarda “orjinal doğalgaz motoru ve yakıt sistemi” yenilemesi yapılarak , ikinci el araçların da doğalgazın ekonomik ve çevreci avantajlarından yararlanması sağlanıyor. 2018 yılı verilerine göre dünyada 26,5 milyon CNG’liaraç bulunuyor. Bu rakamın 2025 yılında 70 milyonu geçmesi bekleniyor.

Proje Koordinatörü ve Yönetim Danışmanı M. Özgür Sezginer Mutsan Otomotiv olarak ikinci el ağır vasıtalar için çok avantajlı bir sistem çözümü sunduklarını belirterek, “ Yürüttüğümüz çalışmalarla; ülkemizde ve çevre ülkelerde, büyük bir satış potansiyeline ulaşmak hedeflenmektedir. Sistemimizdeki “yerlilik” oranını arttırmak için ARGE çalışmalarımız da hızla devam ediyor. TS12664-2 ve TS12859 standartlarında “TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi”ne sahip firmamız; çalışmalarını ISO 9001 :2015 kalite yönetim sistemi esaslarında yürütüyor. A.İ.T.M (araç imal tadil montaj) seri tadilat onay belgesi alan BMC 1144 model çekicimiz trafiğe çıkmış ve bu konuda Türkiye’de bir ilk hayata geçirildi. Diğer markalara (Mercedes, Scania, Ford) yönelik çalışmalarımız devam etmekte olup; kısa zamanda bir çok modelle ilgili onay çalışmalarımız tamamlanacak” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159