Fren üreticisi KNORR BREMSE’nin en büyük hissedarı Thiele öldü

banner113

Fren üreticisi KnorrBremse'nin çoğunluk hisse sahibi, Heinz Hermann Thiele öldü. 79 yaşındaki, anî bir şekilde Münih'te öldü. Thiele, Knorr-Bremse'i milyar dolarlık bir şirkete dönüştürdü ve Corona krizinin ortasında Lufthansa'nın en büyük hissedarı haline geldi.

banner114
OTOMOTİV 25.02.2021, 12:34 25.02.2021, 12:42 Erkan YILMAZ
Fren üreticisi KNORR BREMSE’nin en büyük hissedarı Thiele öldü

Girişimci Heinz Hermann Thiele beklenmedik bir şekilde 79 yaşında öldü. Thiele, aileden değil kendi çabasıyla milyarder oldu ve aynı zamanda en büyük Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çift haneli hisseye sahipti.

Thiele yönetici olarak çalıştığı Knorr-Bremse'i 1985'te satın aldı ve CEO olarak şirketi milyar dolarlık bir şirkete büyüttü. 2018'de şirketi borsaya getirdi ve hisse senetlerini 5 milyar Euro'dan fazla sattıktan sonra bile, kendisi ve kızı hisselerin yüzde 59'unu elinde tutuyor.

"Manager Magazin" geçen sonbaharda kendisini ve ailesini 17 milyar avroluk mal varlığıyla en zengin sekiz Alman arasında saydı.Tiele, geçen yıl KNORR BREMSE denetim kuruluna tekrar döndü ve başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2007 yılına kadar şirketi tek başına yönetmiş, denetim kurulu başkanı ve komite onursal başkanı olarak iş dünyasında büyük etkisi olmuştur.

Kendini yetiştirmiş dik başlı milyarder

Heinz Hermann Thiele, en zengin sekiz Alman'dan biridir. Lufthansa'nın en büyük tek hissedarıdır. "Küresel ve vizyoner girişimci kişilik" Thiele, Corona krizi sırasında Lufthansa'nın en büyük hissedarı olduğu geçen yıl daha geniş bir kamuoyu tarafından tanındı. Devletin havayolunu kurtarmak için yaptığı müdahaleyi eleştirdi, ancak sonra - son anda - kabul etti. Thiele, Lufthansa'ya katılmayı tamamen kapitalist bir manevra olarak değil, "uzun vadeli bir taahhüt" olarak gördü. "Yönetim kurulu ve denetim kurulu, küresel demiryolu ve ticari araç endüstrisini şekillendiren küresel ve vizyon sahibi bir girişimcinin kaybının yasını tutuyor. onlarca yıldır, "dedi Knorr-Bremse Bildirisi. "HeinzHermannThiele tüm hayatını şirketin hizmetine adadı."

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159