Omtek Otomotiv A.Ş’ye Bronz İhracat Ödülü

banner113

Omtek Otomotiv, gerçekleştirdiği üretim ve ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor. Başarısını sürdüren, çeyrek asırlık firma gerçekleştirdiği ihracat performansıyla (OİB) Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen İhracat Başarı Ödülleri’nde Bronz İhracat Ödülü’ne layık görüldü.

banner114
OTOMOTİV 03.07.2021, 20:49 Erkan YILMAZ
Omtek Otomotiv A.Ş’ye Bronz İhracat Ödülü

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) pandemi koşullarına rağmen üstün ihracat performansı gösteren firmaları ödüllendirdiği İhracat Başarı Ödülleri’nde, Omtek Otomotiv A.Ş. Bronz İhracat Ödülü’ne layık görüldü. 2020 yılında 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan Omtek Otomotiv, OİB tarafından verilen Bronz İhracat Ödülü ile başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Omtek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bağcı; “Bu ödülü başta Pazarlama ekibi olmak üzere, tüm Omtek Ailesi adına onur duyarak kabul ediyorum. Bu ödülü almanın verdiği haklı gururu yaşıyorum. “Küçük dokunuşlar, büyük farklar…” felsefesiyle çıktığımız bu yolda, istikrarlı şekilde artan üretim hacmimiz, genişleyen üretim alanımız, yeni teknolojilerimiz ve artan iş gücümüz ile gelecek yıllarda da başarımızı sürdürerek daha pek çok güzel işe imza atacağız. Buna gönülden inanıyorum, tüm Omtek Otomotiv A.Ş. ailesine, bu başarımıza katkı sağlayan müşterilerimize, iş ortaklarımıza çok teşekkür ediyorum. El ele daha nice başarılara” dedi.

Çeyrek asırlık tecrübe

Otomobil aksesuarı sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteren Omtek Otomotiv A.Ş., gelişen teknolojinin desteğini de arkasına alarak her geçen gün güçlenen yenilikçi bir üretim anlayışına sahip. Tüm faaliyetlerinde uluslararası standartlara uyum gösteren ve yenilikçi ürünler ile sürekli gelişim amacını gözeten şirket, Türkiye’de üretim alanında yakaladığı başarıyı dünyada da yakalama hedefine adım adım yaklaşıyor.

Sektörde global bir dünya oyuncusu olarak konumlanan Omtek Otomotiv A.Ş., son dönemde almış olduğu IATF 16949 Sertifikası ile de kalite yönetim standardını ortaya koyuyor. Otomotiv ürünlerinin tasarımdan bakımına kadar olan tüm evrelerde en yüksek kaliteye sahip olduğunu gösteren IATF 16949 kalite sistemi belgesine sahip Omtek, bu belge ile tüm dünyada otomotiv üreticileri ve ilgili tedarikçileri ile ortak dili konuştuğunu belgelendiriyor. Diğer bir deyişle çeyrek asırlık başarısını tescilliyor.

Küçük dokunuşlar büyük farklar

“Küçük dokunuşlar, büyük farklar…” mottosuyla kurulan ve kurulduğu günden bu yana kaliteyi önemseyen Omtek, araçlara farklı bir perspektif katıyor. Otomobil tutkunlarının görsel zevklerini hayata geçiren, onlara daha konforlu sürüş deneyimleri yaşatmayı misyon edinen Omtek, bu doğrultuda kaliteli hizmet anlayışından ve müşteri memnuniyetinden asla taviz vermiyor. Üstün hizmet ve kalite anlayışıyla müşteri isteklerini karşılayabilmek için gerekli olan yönetim, insan, yapılan iş, ürün ve hizmet kalitelerini bir sistem yaklaşımı içerisinde ele alan Omtek, tüm çalışanların katılımı, hedef ve fikir birliklerini üretim sürecinde göz önünde bulunduruyor. Bu kalite anlayışı ile insanların severek ve beğenerek aldıkları araçlarına son dokunuşları yapan Omtek, küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratarak otomobil severleri mutlu ediyor.

Türkiye’den dünyaya

7.000 m2’lik üretim alanında 250’yi aşkın personeli ile otomobil aksesuarı sektöründe 25 yıldır faaliyet gösteren Omtek Otomotiv A.Ş., ürettiği aksesuarlar ile araçların siluetine farklı bir perspektif katarken aynı zamanda sürüş konforu da sunuyor. Geniş ürün yelpazesi ile dikkat çeken ve Türkiye’de üretimini yaptığı 20.000 den fazla ürününü dünya ülkelerine ihraç eden Omtek, dünyada otomotiv sektörünün nabzını tutuyor.

Dünya markası olma yolunda attığı hızlı adımlar sayesinde bunu kısa vadede başaran ve Türkiye’nin otomobil aksesuarı sektöründeki prestijini tüm dünyaya yansıtan sektörün global oyuncusu, bugün geldiği noktada 6 kıtaya ve 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Genç ve dinamik ekip

Yaratıcılık, verimlilik, estetik ve kalite konusunda en iyi otomotiv aksesuarlarını geliştirip müşterilerine sunan Omtek Otomotiv, yenilikçi yapısını genç ve dinamik kadrosuna bağlıyor. Kısa sürede, değişen ve dönüşen dünyanın gereksinimlerinden olan dijital platformlarda, e-ticarette yerini alan çeyrek asırlık sektöründe lider kuruluş, bu sayede son tüketiciye de ulaşıyor. Günümüzde 50’den fazla ülkeye ihracat yaparken aynı zamanda resmi OEM iştirakleri ile işbirliğini sürdüren sektöründe lider Omtek, genç ekibiyle çıktığı yolda 2006 yılında Almanya’da kurulan OMAC GmbH ve 2018 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan OMAC USA Inc. şubeleri ile yenilikçi ve global bir marka olmayı başarmıştır.

Almanya ve Amerika’dan sonra hedef Fransa

Almanya’da kurduğu, online perakende satış odaklı kardeş şirket OMAC GmbH vasıtasıyla tüm Avrupa ülkelerine ürün satar hale gelen Omtek Otomotiv A.Ş., Almanya’da halihazırda yedi bin beş yüz metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor. 2018 yılında Amerika’da da OMAC USA Inc. olarak yaklaşık 2,2 milyon Euro’luk yatırımla faaliyete başlayan oto aksesuar üreticisi şirket, 2021’de de yaklaşık 1 milyon Euro’luk yatırımla Fransa’da global oluşumunun temellerini atmaya devam ediyor. Online ağda 15 bin çeşit ürün ile hizmet veren şirket, online platformlardaki satışları ile de başarısını ispatlıyor.

Karbon fiber parçalar büyük beğeni topluyor

Son dönemde karbon fiber ürün grubuyla da öne çıkan Omtek, bu alanda son tüketicinin aracına kendi monte edebileceği basitlikte, şık ve fonksiyonel ürünler yapıyor. Karbon fiber parçaları kaplama yöntemi ile değil, gerçek karbon fiber kumaşlardan üreten Omtek Otomotiv, bu özelliği ile rakiplerinden ayrılıyor. Ayna kapağı, kapı kolu, bagaj çıtası, bagaj alt çıtası, kapı eşiği, sis çerçevesi, ön panjur, ön kapı çıtaşı, arka tampon eşiği, depo kapağı ve cam çıtası gibi büyük beğeni toplayan pek çok ürün üreten şirket, bu ürünlerin şık ve zarif bir görünümün yanı sıra arka tampon eşiği gibi ürünlerin koruyucu özelliği olduğunun ve fayda sağladığının da altını çiziyor.

Fonksiyonel taşıyıcılar

Her zaman sektörün ve müşterilerinin ihtiyaçlarını analiz ederek, müşteriye, otomobil marka, modellerine ve pazara yönelik özelleştirilmiş planlama prensibi ile çalışan Omtek Otomotiv, ihtiyaç ve gereklilikleri anlayarak, kalite ve estetikten ödün vermeden üretim faaliyetlerini planlıyor. Bu felsefe ile ürettiği fonksiyonel taşıyıcılar sayesinde araçların yüklerini hafifleten Omtek, bu taşıyıclarla box, bisiklet, kayak takımı gibi pek çok şeyin araçta kolayca taşınmasını sağlıyor. Ürettiği pek çok taşıyıcı modeli için TUV belgesi alarak kalitesini ortaya koyan Omtek, kolay monte edilebilir ürünleri sayesinde müşterilerin tercihi oluyor. Ayrıca Omtek ürün paketlerinin içerisine montaj ekipmanları ile montaj talimatı da yer alıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159