Otomotiv sektörünün Octet Portal üzerinden yaptığı tahsilatlar yüzde 380 büyüdü

banner113

Otomotiv sektöründe, 2021 yılı Ocak-Ağustos döneminde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 oranında artarak 814 bin 520 adet olarak gerçekleşti. Tahsilat ve ödeme çözümleri sunan Octet’in çalıştığı otomotiv sektörü firmalarının Octet Portal üzerinden yaptıkları tahsilatlar ise, 2021 yılının ilk 8 ayında 2020 yılının ilk 8 ayına oranla %380 büyüdü.

banner114
OTOMOTİV 18.09.2021, 15:54 Erkan YILMAZ
Otomotiv sektörünün Octet Portal üzerinden yaptığı tahsilatlar yüzde 380 büyüdü

Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre, 2021 yılı Ocak-Ağustos döneminde toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 oranında artarak 814 bin 520 adet olarak gerçekleşti. Ocak – Ağustos döneminde üretimdeki artışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre ticari araç grubunda yüzde 34, ağır ticari araç grubunda yüzde 50, hafif ticari araç grubunda ise yüzde 32 seviyelerinde yaşandı. Sunduğu tahsilat ve ödeme çözümleri ile nakit döngüsünün alıcılar için uzun, satıcılar için kısa olmasını sağlayan Octet ile çalışan otomotiv sektörü firmalarının Octet Portal üzerinden yaptıkları tahsilatlar 2021 yılının ilk 8 ayında 2020 yılının ilk 8 ayına oranla %380 büyüdü.

Octet Satış ve Pazarlama Direktörü Umut Şilte, otomobil pazarının her geçen gün daha fazla hareketlenmeye başladığını ve ödemelerde ise fintechlerin seçilmeye devam edildiğini belirtti. Şilte; “Otomotiv sektöründeki büyümede; online 0 km ve 2. El araç satış kapora bedellerinin tahsil edilmesinin otomotiv şirketlerinde yaygınlaşması, yedek parça, servis hizmet alımlarındaki kampanyaların etkili olduğunu görüyoruz. Octet olarak sanal pos ile birlikte, 7-24 nakit tahsilat ürünümüzle de otomotiv sektörü müşterilerimizin tahsilatlarını kolay, hızlı ve ERP sistemlerine entegre şekilde yapabiliyoruz. Octet sunduğu hizmetlerle otomotiv sektörü şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılıyor ve yeni taleplerine de hızlıca destek oluyor.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Pandeminin başlangıcından bu yana fintech ürünleri ve servisleri kullanımındaki yükseliş kayda değer bir ivme kazandı. Fintech sektörü, dijitalleşmeye, bankaların işletmelere daha etkili, verimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor ve yeni araçlarla gelişmekte olan ülkelerde finansal kapsayıcılığı artırmada da önemli rol oynuyor. 2021’in sonuna kadar ödemelerinde fintechleri tercih eden ve öne çıkan sektörlerden biri de otomotiv sektörü olacak.

OCTET Türkiye: Avustralyalı Ticari Finansman Şirketi Octet’in MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Firmalar arası çevrimiçi bir tedarik zinciri ödeme portalı sunan şirket, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile BDDK’nın 26.01.2017/7222 no’lu kararı kapsamında aldığı lisansla ödeme kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Octet Türkiye ek olarak TCMB mevzuatına ve PCI-DSS standartlarına uyum sağlamaktadır ve bağımsız olarak denetlenmektedir.

Bugün Octet, Türkiye’de şirketlere çoklu banka platformunda güvenli işletme sermayesi yönetimi ve tedarik zinciri finansmanına ulaşım hizmeti veriyor. Çözümleriyle KOBİ’ler, büyük işletmeler ve bayi ağına sahip firmaların işlerini kolaylaştıran Octet Türkiye, satıcı için nakit döngüsünü kısaltırken alıcı için de bu süreci uzatıyor. Octet platformunun ticaret yapan tarafları arasında yanlış anlamalara ve sahtekârlığa olanak tanımayan güvenli altyapısı, kredi sağlayan bankalar için de şeffaflık sağlıyor. Octet üyeleri de çok sayıda banka ve tahsilat aracına güvenli ve kolay şekilde erişmenin farkını yaşıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159