Anadolu Isuzu midibüste 18. kez ‘İhracat Şampiyonu’ oldu

banner113

Ürettiği yenilikçi modellerle dünyanın beğenisini toplayan Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2021 verilerine göre midibüs segmentinde 18. kez “İhracat Şampiyonu” oldu. Aynı dönemde Türkiye’nin toplam midibüs ve otobüs ihracatı içindeki payını %17,2’ye çıkaran şirket, ihracat geçmişindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Anadolu Isuzu’nun sadece midibüs ihracatındaki payı ise %52’ye ulaştı.

banner114
PİYASA 11.02.2022, 12:28 Taşıma Dünyası
Anadolu Isuzu midibüste 18. kez ‘İhracat Şampiyonu’ oldu

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, yurtdışı pazarlardaki başarısını yükselen satış ve teslimat rakamları ile 2021’de de yeni rekorlarla perçinlemeye devam etti. Ticari araç segmentindeki üretimini pandemi koşullarında da hız kesmeden sürdüren ve bu dönemde mevcut pazarlardaki konumunu güçlendirirken yeni pazarlara açılmaya devam eden Anadolu Isuzu, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2021 verilerine göre midibüs segmentinde 18. kez “İhracat Şampiyonu” oldu. Ayrıca bu dönemde Türkiye midibüs ve otobüs segmenti ihracatı içindeki payını ,2’ düzeyine kadar çıkaran şirket, bu değerle ihracat geçmişindeki en yüksek seviyeyi yakaladı. Sadece midibüs segmentindeki ihracata bakıldığında Anadolu Isuzu’nun payı R seviyesine ulaştı. Sadece otobüs segmentinde ise Anadolu Isuzu’nun ihracattaki payı olarak gerçekleşti.

“Sektördeki düşüşe karşın rekor ihracat artışı”

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Anadolu Isuzu olarak 2021 yılında yakaladığımız ivmeden ve özellikle ihracatta elde ettiğimiz başarılardan büyük memnuniyet duyuyoruz. Geride bıraktığımız yıl midibüs segmentinde ihraç ettiğimiz araç sayısı en yakıt diğer ihracatçı firmanın 4 katı olarak gerçekleşti. Söz konusu sonuç doğrultusunda, bu segmentte şirketimiz için artık geleneksel hale gelen ‘İhracat Şampiyonluğu’nu 18. kez elde etmeyi başardık. Toplam otobüs ihracatında yüzde 10’luk paya ulaşarak bu segmentte de önemli bir başarı elde ettik. Ülkemizin dünyanın otobüs üretim merkezi konumunda olduğu hesaba katıldığında bunun ne kadar önemli bir başarı olduğu daha net biçimde görülecektir. Türkiye’den yapılan toplam otobüs ve midibüs ihracatı 2021’de sektör genelinde $ oranında düşerken, Anadolu Isuzu olarak aynı dönemdeki adet bazlı ihracatımızı 3 oranında arttırdık. Bu açıdan 2021 yılı, 2008 ve 2019’un ardından ihracat tarihimizdeki en iyi üçüncü yılımız oldu. Anadolu Isuzu olarak üreterek, ihracat yaparak Türkiye’nin ekonomisine nitelikli, çok yönlü katkılarda bulunmaya devam edeceğiz.”

Sürdürülebilirlik odaklı üretim

Gebze Şekerpınar’daki fabrikasında üretim kalitesini daha da yükseltme hedefi ile başlattığı Akıllı Fabrika projesinin ilk fazını başarıyla tamamlayan Anadolu Isuzu’nun, çevre dostu, sessiz, konforlu, güvenli ve modern otobüs ve midibüsleri dünyada her geçen gün daha fazla tercih ediliyor. Anadolu Isuzu’nun Türkiye’de ürettiği yenilikçi ve çevreci otobüs ve midibüsler, dünyanın birçok şehrindeki belediyelerin ve ulaşım alanında faaliyet gösteren işletmecilerin güncel ihtiyaç ve taleplerine başarıyla yanıt veriyor. Anadolu Isuzu, halihazırda tamamen elektrikli ve 0 Biogas uyumlu CNG motorlu çevreci araçlar da dahil olmak üzere otobüs ve midibüs segmentinde 12 farklı model ve toplam 47 farklı versiyonun üretimini ve ihracatını gerçekleştiriyor. Bugüne kadar birçok prestijli ödülün sahibi olan Anadolu Isuzu, son olarak geçtiğimiz aylarda Kendo/Interliner 13 CNG modeli ile Sustainable Bus Award organizasyonu kapsamında, 7 Avrupa ülkesinden oluşan jüri tarafından “Yılın Sürdürülebilir Otobüsü 2022” ödülüne layık bulundu.

Yorumlar (1)
Murat durak 2 yıl önce
180.000de araba motor fren körüğü gene bozuldu.kalite düşmeye basladi
banner117
15
açık
banner159