Automechanika Frankfurt 16-20 Eylül 2014'te

banner113

Otomotiv yedek parça ve oto aksesuarları dünyası 16-20 Eylül 2014 arasında dünyanın en önemli sektör buluşması olan Automechanika Frankfurt fuarında bir araya gelecek! Fuarda Türkiye’yi 250’yi aşkın üretici firma temsil edecek

banner114
PİYASA 11.06.2014, 12:10 11.06.2014, 12:18 Taşıma Dünyası
Automechanika Frankfurt 16-20 Eylül 2014'te
Türkiye’den 3,000’den fazla sektörden profesyonellerin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor
       
Automechanika Frankfurt, büyüklüğü ve uluslararası katılım ve ziyaret rakamları ile sektörün dünyadaki en büyük ticari fuarı 

Messe Frankfurt, 1971 yılından beri Automechanika markası ile otomotiv sektörü için uluslararası bir sektör platformu oluşturmaya devam ediyor. Frankfurt‟ta iki yılda bir organize edilen ve otomotiv yedek parça sektörünün nabzının tutan Automechanika fuar bu yıl 16 - 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uluslararası platformda, Otomotiv Yedek Parçaları, Sistemler ve Elektronik Parçalar, Onarım ve Bakım Ekipmanları, Aksesuarlar, Araç Yıkama ve Servis İstasyonları Ekipmanları ve bir otomobil için gereken her parça fuarda bulunacak. Automechanika Frankfurt, büyüklüğü ve uluslararası boyutu bakımından sektörün en büyük ticari fuarı.

Türkiye ekonomisinin üretimde ve ihracatta en güçlü olduğu sektör olan otomotiv sektöründen fuara yoğun bir ilgi var. Automechanika Frankfurt‟a bu sene Türkiye’den 250’yi aşın yakın üretici firma katılacak ve ürünlerini sergileyecek, 3,000’den fazla otomotiv profesyonelinin de fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.    Geçtiğimiz yıl 305.000 metre kare alanda 176 ülkeden yaklaşık 150.000 ziyaretçiyi ağırlayan Automechanika Frankfurt fuarında yeni bir rekorla 74 ülkeden 4.500‟i aşkın katılımcı firma da ürün ve hizmetlerini sergiledi. Bu dev organizasyona Almanya‟nın yanı sıra en fazla ziyaretçi sırasıyla; İtalya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Polonya, İspanya, Rusya, Belçika ve Türkiye'den geldi.   

Araç yıkama sektörü Automechanika Frankfurt’ta bir araya geliyor 
 
Araç yıkama endüstrisinin büyük oyuncuları Automechanika Frankfurt fuarında bir araya gelecek. Şimdiden %90‟ı dolu olan Automechanika fuarının yıkama ve bakım bölümlerinde sektör liderleri de çoktan yerlerini ayırttılar. Katılımcı firmalar, yarının araç yıkama teknolojilerine, sektördeki yeni trend ve gelişmelere ışık tutacak. Ziyaretçiler ise araç yıkama teknolojilerini canlı olarak izleme fırsatı bulacak, "Car Wash City" bölümüyle Automechanika dünyanın bu alandaki en büyük ürün sergisine ev sahipliği yapacak.

Automechanika ilk kez Avrupa Araç Temizleme ekipmanları Derneği  “EUnited Vehicle Cleaning”‟in seminerlerine ev sahipliği yapacak.  Araç yıkama sistemleri operatörlerine yönelik seminerler dizisi planlayan derneğin yönetici direktörü Dr. Peter Hug:  "Automechanika‟yı üreticiler ve araç yıkama operatörleri arasında bilgi alışverişinin yapılabileceği bir platform olarak görüyoruz. Seminerler su verimliliği, atık su yönetimi, müşteri yönetimi, gibi pek çok konuyu kapsayacak.”

Tomorrow’s Mobility: Automechanika Frankfurt’ta 

Alternatif mobilite teknolojileri günümüzün en sıcak gündemlerinden biri. Artık sadece araçlara odaklanmak yeterli değil. Otomobile katma değer ekleyen tüm konular fuarda olacak.   Bu anlamda Automechanika Frankfurt 2014‟te önemli bir konuya ev sahipliği yapacak: “Tomorrow’s Mobility-Yarının Mobilitesi”. 10 numaralı salonda araba üreticileri, parça tedarikçileri, alt yapı çözüm sunucuları, eğitim tesisleri ve daha pek çok katılımcı sürdürülebilir mobilite için çözüm, ürün ve yeniliklerini sunacak. Bu kapsamda birçok katılımcı firma orijinal ekipman, sistemlerin yenilenme ve modernizasyonu, otomobil ve şarj aksesuarları, atık yönetimi, geri dönüşüm gibi alanlarda yenilikçi çözümlerini sergileyecek. 

Fuar, geniş kapsamda temel ve ileri eğitim programlarıyla gençlere destek olmayı amaçlıyor  

Öğrenciler, stajyerler, eğitmenler ve çalışanlar, Automechanika Frankfurt‟ta otomotiv ticareti ile ilgili temelden ileri seviyeye geniş bir yelpazede zengin bir seminer programı bulabilecek. Bu alanda çalışmak isteyenler, fuarda sadece teorik bilgiler edinmekle kalmayacak,
aynı zamanda  geçtiğimiz fuarda de yoğun ilgi gören kaporta işlemleri ve boyama dersleri ile konu hakkında tacrübe sahibi olabilecek. Tamir atölyeleri, otomobil eksperleri, meslek okul eğitmenleri ve bağımsız  eğitim tesislerine yönelik 11 farklı atölye çalışması gerçekleşecek.  

Automechanika Academy konferansları ve ödül törenleri sektöre ışık tutacak 

Her fuarda düzenlenen ve önemli uluslararası konuşmacıları ile otomotiv sektörünün önemli konferanslarından biri olan Automechanika Academy, bu yıl da sektöre ışık tutacak. Automechanika Academy‟nin yanı sıra öne çıkacak bir başka etkinlik de Automechanika Innovation Award (Automechanika Yenilik Ödülü) olacak. Ödül farklı kategorilerde dikkat çeken teknik yenilik ve gelişmelere verilecek. Emisyon azaltımı, enerji ve materyal verimliliği yönünden öne çıkan ürünler  bir kez daha çevre dostu bölüm olan “Green Directory” alanında
bulunabilecek. 

Messe Frankfurt, Almanya fuarının yanı sıra dünyanın farklı şehirlerinde olmak toplam 14 Automechanika fuarı düzenliyor. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159