banner69

Bayraktarlar Merkon’dan Köksallar Turizm bireyselcisi Osman Çetin’e Travego teslimatı

banner113

Köksallar Turizm bünyesinde hizmet veren bireysel otobüsçü Osman Çetin Travego aracını teslim aldı. Aracın satışını Bayraktarlar Merkon gerçekleştirdi.

banner114
PİYASA 26.03.2024, 13:21 26.03.2024, 13:25 Erkan YILMAZ
Bayraktarlar Merkon’dan Köksallar Turizm bireyselcisi Osman Çetin’e Travego teslimatı

Özel Haber/Erkan YILMAZ

30 yılı aşkın süredir şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında hizmet veren bireysel otobüsçü Osman Çetin, yeni Travego aracını teslim aldı. Aracın satışını Mercedes-Benz Türk bayii Bayraktarlar Merkon gerçekleştirdi.

Bireysel otobüsçü Osman Çetin ile yeni yatırım ve sektördeki mevcut duruma yönelik özel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Köksallar Turizm bünyesinde çalışmaktan dolayım

2022 yılından beri Köksallar Turizm bünyesinde bireysel otobüsçü olarak hizmet verdiğini belirten Osman Çetin, “Köksallar Turizm’in şimdiki sahibi Sayın Ahmet Nur, bireysel otobüsçüye çok destek veren, değerli bir firma sahibi. İyi bir esnaf. Ondan Allah Razı olsun. Aynı şekilde Köksallar Turizm’in eski sahibi Sayın Duygu Keske’de bireysel otobüsçüye destek veren çok değerli bir insan. Çok beyefendi. Her zaman destek verdi. Ondan da Allah razı olsun. İyi bir işletmeci. Köksallar Turizm bünyesinde çalışıyor olmaktan mutluyum. Köksallar Turizm’i seviyorum” dedi.

Yıldızdan vazgeçmem

30 yılı aşkın süredir bireysel otobüsçü olarak şehirlerarası alanda hizmet verdiğini ve bu işi çok severek yaptığını belirten Osman Çetin, “30 yıldır da tercihim hep Mercedes otobüs yönünde oldu. 10 yıl ortaklık yaptığım Urfa Cesur Turizm’in sahibi rahmetli Halil Eryavuz, “Mekanı cennet olsun. Rahmetli Halil Eryavuz, ‘Otobüs alacaksan önünde yıldız olsun. Yıldız olmadı mı alma’ derdi. Biz de bu süreçte hep Mercedes yatırımı yaptık. Benim anlayışım da da her yıl aracı değiştirmek şeklinde oldu. İki yıl bir arabayı kullanmadım. Ben tamircilerle arkadaş olmak istemiyorum. Yeni araç her zaman çok daha kazançlı oluyor. Hem araç yatırım değerini koruyor hem de sıfır ile arasındaki makas açılmadan yeni aracını alabiliyorsun. Şu anda Köksallar Turizm bünyesinde iki Travego aracım çalışıyor. Araçlarım Ankara-Mersin hattında hizmet verecek. Mercedes otobüsler 10 numara araçlar. Şimdiki araçlar bizi götürüyor, biz araçları götürmüyoruz. Artık araçlar çok akıllı. Herhangi bir şoför bu aracı rahatlıkla kullanabiliyor. Eskiden araçlar şoför seçerdi. Şoförün sanatkar olması gerekirdi. Şimdi öyle değil” dedi.

Sezondan umutluyuz

Yolcu talebinin en düşük olduğu dönemi yaşadıklarını belirten Osman Çetin, “Bayramla birlikte sektördeki hareketliliğin artacağını inanıyoruz. Bayram sonrası ve sezonla birlikte de yolcu talebinin artarak devam etmesi en büyük umudumuz. Bir otobüs yatırımı artık çok ciddi maliyet. Bunun geri dönüşlerinin olması çok önemli. Kazanç olmadı mı çok zor. Allah sektör mensuplarımızı mançup etmesin. Öncelikle de kaza bela vermesin” dedi.

İyi kaptan bulmak hakkını vermekle mümkün

Hala otobüs kullandğını ve sektörün kaptan sorununu çözmesinin yolunun da kaptana hakkını vermek olduğuna dikkat çeken Osman Çetin, “Kaptanların hakkını fazlasıyla verilmesi gerekiyor. Şimdiki sektör mensupları iyi kaptan aramıyor. Gelsin yanımıza, el paça dursun, ne yaparsa yapsın anlayışında. Oysa bu araçlar çok büyük servet. Sanatkar şoför bulunca, 10 bin TL fazla vereyim. Ben bu düşüncedeyim. Kaptan hakkını alsın ki, ben de yatak yerine rahat şekilde gidebileyim” dedi.

Cezmi Ağırtaş her süreçte yakından ilgilendi

Bayraktarlar Merkon Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaş’ın ilgisinden ve desteğinden çok memnun olduğunu belirten Osman Çetin, “Cezmi beyden ben razıyım. Allah’ta ondan razı olsun. Benimle her süreçte ilgilendi. Çok sabırlı bir insan. Kendisine ne dediysem, yardımcı oldu. Müşteri kazanmak için elinden gelenin fazlasını yapıyor. İnşallah 2024 ve 2025 ve devamında yine Cezmi bey ile çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Osman Çetin işini tutkuylu yapıyor, yolu açık olsun

Bayraktarlar Merkon Otobüs Satış Müdürü Cezmi Ağırtaş da, bireysel otobüsçülerin sektör için çok önemli unsur olduğunu vurgulayarak, “Sayın Osman Çetin bu işi tutku ile yapan, her sürecine dikkat eden bir bireysel otobüsçü. Yolu açık olsun. Yeni yatırımların Köksallar Turizm’e ve Osman Çetin’e hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159