Busworl Turkey, otobüsçüleri ve yan sanayiyi buluşturdu

banner113

Otobüs endüstrisi ve yan sanayi buluşturan Busworld Fuarı 14-17 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı. 4 gün süren fuara yerli, yabancı toplam 163 firma katıldı.

banner114
PİYASA 18.04.2016, 11:05 18.04.2016, 11:10 Taşıma Dünyası
Busworl Turkey, otobüsçüleri ve yan sanayiyi buluşturdu
Fuar sektörün pusulası 
Busworld fuarının açılışında konuşan HKF Fuarcılık Genel Müdürü Bekir Çakıcı, otobüs endüstrisinde en yeni teknolojilerin sergilendiği, sektörü bir araya getiren fuarın sektörün pusulası olduğunu söyledi. Fuarda, otobüs, midibüs ve minibüs segmentinden ürünlerin sergilendiğini belirten Çakıcı, “Türkiye’de 6’ncısı düzenlenen fuara katılan 126 yerli ve 37 yabancı şirket, ürünlerini ve hizmetlerini fuarda sunuyorlar” dedi. 

Dünya ile yarışıyoruz 
TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, fuarların tedarikçilerin, müşterilerin, rakiplerle buluştuğu önemli ticari aktiviteler olduğunu belirterek, “Türkiye’nin dünyanın sayılı otomotiv ülkelerinden biri olarak Busworld fuarına ev sahipliği yapması büyük bir anlam kazanıyor. Otomotiv endüstrimiz 450 bin kişiyi istihdam ediyor. Busworld’e, ilk olarak 1996 yılında, Kortrijk’te küçük bir ülkenin küçük bir kasabasında katılmıştım. Hayretler içinde kaldım. O küçük kasabada fuar doldu, taştı. Ondan sonra hemen hemen her fuara katılmaya çalıştım. Ülkenize gelmesine ben önayak oldum. İspanya’yı, Almanya’yı dünyanın çeşitli ülkelerini gezdik. Bugün Türkiye otomotiv endüstrisinde, yan sanayide, dünya ile yarışır duruma geldi, önemli bir üretim merkezi oldu. Bu anlamda ihracat şampiyonu olan sektörün Ar-Ge başta olmak üzere bu fuarlara katılıp, mutlaka teşvik edilmesi, desteklenmesi lazım. Bu fuarların daha da gelişeceğine inanıyorum. Busworld’ün ülkemize, sektörümüze, otomotiv sektörüne, tüm katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Farklı işbirliklerine sahne oluyor 
UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas ise Türkiye’nin yolcu taşımacılığında dünyada lider bir ülke olduğunu belirterek, “Bu fuarın İstanbul’da düzenlenmesinden dolayı onur duyuyorum. Fuarda yolcu taşımacılığında inovatif tasarı ve uygulamaların görülecek olması bu alanda çalışmalara ve yatırımcılara farklı vizyonlar sunacak ve işbirliklerine sahne olacak. İnsanın odak noktasında bulunduğu bir taşımacılık sektörü olduğu için insanımıza hizmet eden her türlü yeniliğin dikkate alınması, bunların hizmete sunulmaya çalışılması, vizyonist yaklaşımların belirlenmesi, temel amaçlarımız olmalıdır” diye konuştu. ■


Fuarın açılış kurdelesini UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas, HKF Fuarcılık Genel Müdürü Bekir Çakıcı, TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, IPRU Başkanı Fatih Tamay, Uluslararası Taşımacılar Birliği (IRU) Başkan Yardımcısı Yves Mannaerts birlikte kesti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159