Continental'in pazar payı üç, satışları dört kat arttı

banner113

Continental, Türkiye’de 10 yıldır elde ettiği başarılarını kutladı.10 yıl içinde Türkiye’deki pazar payı üç, satış hacmi dört katına çıktı.

banner114
PİYASA 10.10.2018, 14:29 10.10.2018, 14:56 Taşıma Dünyası
Continental'in pazar payı üç, satışları dört kat arttı
Türkiye, Continental için önemli bir pazar olmayı sürdürüyor. Gelecek nesil “Dijital Lastik İzleme Teknolojisi” 2019 yılında Türkiye’ye gelecek. Türkiye’deki lastik sektörü son 5-6 yıldır global lastik pazarının üzerinde bir performans gösteriyor. 

Continental, İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’de 10 yıldır elde ettiği başarılarını kutladı. 10’uncu yıla yönelik düzenlenen basın toplantısına Continental EMEA Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Binek ve Hafif Ticari Araç Lastikleri Başkanı Philipp Von Hirschheydt, Kamyon Lastikleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Patrick Leuschner, Continental EMEA Binek ve Hafif Ticari Araç Lastikleri Başkanı Philipp Von Hirschheydt, Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı Jon Ander Garcia, Pazarlama Başkan Yardımcısı Tansu Işık ve Continental Türkiye Genel Müdürü Ali Okan Tamer katıldı. 

Türkiye de olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz 
Türkiye pazarının büyümesine ve verimli iş ortaklığının gelişmesine duydukları güveni dile getiren Continental EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Binek ve Hafif Ticari Araç Lastikleri Başkanı Philippvon Hirschheydt, yaptığı konuşmada Türkiye’de son 10 yılda çok iyi bir büyüme süreçleri yaşadıklarını belirterek, “Continental 140 yıllık tecrübeye sahip bir şirket. 2002’den itibaren dört katı büyüme sağladık. 10 milyar dolarlık satış hacmimiz 40 milyar dolara yükseldi. Sadece lastik üretmiyor. Bir araçta 100’den fazla parça Continental üretiminden geliyor. Her bölgenin kendi has özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun ürünler üretiyoruz. Türk lastik endüstrisi önemli bir potansiyel ve büyüme dinamiği sergiliyor. Türkiye, Avrupa’da kamyon kategorisinde en büyük pazar olmasının yanı sıra Avrupa'nın en büyük ağır ticari araç parklarından birine de ev sahipliği yapıyor. Bu kategori 2009 ve 2017 yılları arasında yüzde 10 büyüme göstermişti. Türkiye’ye katkıda bulunmanın yanı sıra Türk müşterilerimize güvenilir ve yenilikçi ürünler ile yüksek teknoloji sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Türkiye’ye yeni yatırımlar yapmaya yatkınız. Türkiye yenileme açısından büyüme potansiyeli çok yüksek  bir ülke. Avrupa her yıl yüzde 1 büyüme elde ederken Türkiye son yıllarda ortalama yüzde 7 civarında bir büyüme elde etti. 10 yıl içinde Pazar payımız üç katına satışlarımız 4 katına çıktı. Burada olmaktan mutluyuz. Nereye gideceğimizi bilmekten mutluyuz” dedi.  

Dijital Lastik İzleme Teknolojisi 
Continental EMEA Kamyon Lastikleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Patrick Leuschner, Continental’in Ticari Araç Lastikleri stratejisi hakkında bilgi verdi. Continental’in “her bölge ve kullanım alanı için doğru lastik” sloganından yola çıktığını belirten Leuschner, zorlu yol koşullarında dayanıklılık sağlamak ve aşırı yükle başa çıkmak için şirketin, Türkiye’ye özel olarak “ExtraDuty (ED)” Kamyon ve Treyler lastikleri geliştirdiğini söyledi. Kamyon ve otobüs lastikleriyle endüstriyel lastikler konusundaki uzmanlığını bir araya getiren Continental, pazarın ihtiyaçlarına göre yaptığı inovasyonlarına sürekli olarak yön vererek, müşterileri için değer üretebiliyor. 

ContiConnect 
Leuschner, şirketin 2019 yılı 4’üncü çeyreğinde Türkiye’ye gelecek olan en son inovasyonunu da açıkladı: Bir web portalına ve sürücü uygulamasına sahip Dijital Lastik İzleme Teknolojisi “ContiConnect™ Live”. Leuschner, “Filo müşterilerimize kendi cihazlarını kullanma çözümünü sunuyoruz. Filo yöneticileri bu sayede, araçların nerede olduğundan bağımsız olarak, filolarındaki tüm araçların lastik performansını gerçek zamanlı takip edebilecek. Bu yenilik, ‘vakit nakittir’ sözünün geçerli olduğu nakliye sektöründe şeffaflık ve hızlı karar almayı sağlayacaktır. Kullanıcılar, böylece dijitalleşmeden daha fazla fayda elde ederek lastik yönetiminde en yüksek verime ulaşabilecekler.”

En hızlı büyüyen Pazar 
Continental EMEA Binek ve Hafif Ticari Araç Lastikleri Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı Jon Ander Garcia; da Türkiye’ye güven duyduklarını belirterek, “Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında en hızlı büyüyen pazara sahip. Çok vasıflı eğitimli bir iş gücüne sahip. Türkiye Continental’in de büyümesinin belkemiğini oluşturuyor. Biz küresel bir marka olmak istiyorsak Türkiye’de başarılı olmak zorundayız” dedi. 

2025 hedefleri 
Türkiye’nin global otomotiv ve lastik pazarındaki büyüme ivmesine dikkat çeken Continental Türkiye Genel Müdürü Ali Okan Tamer,“Türkiye'de elde edilen başarıdan çok memnunuz ve gurur duyuyoruz. Büyüme hızında birinci olduk. Marka farkındalığında ikinciliğe yükseldik. Pazar payımızı iki kata, satış adetimizi 4 katına çıkardık. Bu başarıda iş ortaklarımızın da katkısı oldu. Onlarla birlikte büyüdük.   Şimdiden 2025 hedeflerimizi belirledik. Büyüme devam edecek. Türkiye’nin her yıl ortalama araç parkına katılan araç sayısı 1 milyon dolayında olacak. 2025 yılında satılan binek lastiği sayısı 20 milyon kamyon lastiği sayısı 3 milyon olacak. Binek ve HTA yüzde 5, kamyon ve otobüs lastiği pazarı ise yüzde 3-4 arasında büyüyecek. 2025 yılında kamyon ve otobüs lastiğinde lider marka haline geleceğiz.2018 zorlu bir yıl olarak geçiyor. Ekonomideki dalgalanmalar otomotiv pazarını o da lastik pazarını etkiliyor. Ama biz geleceğe güven duyuyoruz. Bu yıl yine lastik pazarının geçen yılın biraz üzerinde olacağını düşünüyoruz. Ekonomide inişler çıkışlar her zaman olabilir. 2019 yılında da büyümenin devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159