Gürsel Turizm, Borsaya girdi 256 bin 544 ortağı oldu

banner113

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, artık 257 bin civarında ortaklarının olduğunu ve sorumluluklarının her zamankinden daha fazla olduğuna dikkat çekti ve halka arza gelen talebin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti: “4 katı talep geldi. 257 bin civarında katılımcı oldu. Bu talep Gürsel’in marka değerinin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu. Halka arzla her zaman olduğu gibi sektör adına da bir öncülük yapıyoruz. Temenni ediyoruz ki, diğer firmalar da bu hedef doğrultusunda çalışsınlar ve halk arz edilsinler.”

banner114
PİYASA 14.03.2022, 17:40 14.03.2022, 18:08 Taşıma Dünyası
Gürsel Turizm, Borsaya girdi 256 bin 544 ortağı oldu

Röportaj: Erkan YILMAZ 

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, şirketin halka arzına yönelik Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. Halka arza yönelik çok uzun süredir planlarının olduğunu belirten Birant, “Özellikle 2018 yılındaki ekonomideki iniş çıkışlar ve arkasından pandemi süreci ile bu biraz ötelenmiş oldu. Ne dünyadaki ne de ülkemizdeki yaşanan iniş ve çıkışlar bitmeyecek düşüncesi ile 2021 yılı başından itibaren düğmeye bastık ve ‘artık bu işi ertelemeyelim’ dedik. 30 Eylül 2021 sonuçlarıyla birlikte SPK müracaatımızı yaptık. 24 Şubat 2022 tarihinde halka arza yönelik onay çıktı. Ama tam o günde Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Biz, biraz endişelendik ve ‘ne yapalım’ diye düşündük. Borsa hareketleri özellikle savaştan çok hızlı etkileniyor. Biz şirketimize güvendik. 3-4 Mart 2022 tarihinde eşit dağılımlı talep toplama yöntemiyle arz kararı verildi. Daha öncesinde çok ciddi halka arzlar gerçekleştirmiş, çok kurumsal bir şirket olan İnfo Yatırım’ı aracı kurum olarak seçtik” dedi.

Sorumluluğumuz büyük 

Artık 257 bin civarında ortaklarının olduğunu ve sorumluluklarının her zamankinden daha fazla olduğuna dikkat çeken Birant, “Borsa’da olmayı uluslararası arenada da faaliyet gösterdiğimiz için istedik. 2013 yılından itibaren özellikle Ortadoğu’da, Suudi Arabistan, Ürdün’de Afrika’da, Rusya’da, Pakistan’da ihalelere katıldık. Borsa’daki bir şirket, değerlendirmelerde her zaman öne çıkıyor. Her ne kadar Gürsel iyi bir kurumsal yapıda olsa da, borsada olmak kurumsal kimliğinizi, kültürünüzü daha da başka bir boyuta taşıyor. Finansman imkanlarına kavuşmak, borsaya dahil olmuş bir şirket için daha avantajlı ve kolay olabiliyor” dedi. 

Kârlı ve temettü dağıtan şirket 

5 yıllık projeksiyon oluşturduklarını belirten Birant, “Borsada işlem gören bir şirket olarak kendimizi uzun yıllar mali ve idari disiplinle yetiştirdik. Artık borsada halkımızın ve yatırımcılarımızın önünde kendi sektöründe yeni hedeflerimize kitlendik. Bundan sonraki süreçte kârlı ve her yıl temettü dağıtan bir şirket olmayı hedefliyoruz. Bizim uluslararası arenalardaki çalışmalarımız devam ediyor. Zamanı geldiğinde onların açıklamalarını da yapacağız. ‘Türkiye’nin uluslararası taşıma operatörü’ mottosuyla yola çıktık. Uluslararası arenada bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz. Şu anda halka arz olan kısmımız yüzde 21. Zaten SPK’nın asgari bir oranı var. Yüzde 20’nin altına halk arz olamıyorsunuz” dedi. 

Sektörümüz için önemli

Halka arz sonrasında birçok meslektaşından tebrik mesajları aldığını belirten Levent Birant, “Çok başarılı bir arz olması sektör açısından da çok önemli. Günlük olarak 240 bin civarında taşıma kapasitemiz var. Hizmet verdiğimiz kurumlar arasında uluslararası şirketler, üniversiteler, marka olmuş okullar, otomotiv sektörünün önde gelen markalar var, Fenerbahçe’miz var. Gürsel’in enternasyonal seviyesi çok yüksekti. Halka arz sürecinde bunu test ederek görmüş olduk. Hisse alanlar arasında yurtiçi ve yurtdışı kurumsal alımlar var. Yurtdışı bireysel alımlar da var, ama ağırlıklı olarak yurtiçi bireysel” dedi.

Halka arz ile 182 milyo TL

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun: "Gürsel Turizm sektörün köklü güçlü bir şirket. Halka arzdan elde ettiği 182 milyon TL halka arz tutarı öz sermayesini daha da güçlendirdi. Aynı zamanda büyümesini sermaye piyasaları yoluyla finanse etmiş olacak. Gürsel Turizm sunduğu geniş hizmet ağı ile geniş bir müşteri kitlesine ulaştığı gibi, halka arz ile de geniş bir yatırımcı tabanına ulaştı.

Yeni bir rekor kırdık

İnfo Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp: 3-4 Mart günlerinde yapmış olduğumuz halka arzda, 2022 yılının en yüksek katılımcı sayısı ile yeni bir rekor kırdık. 256 bin 544 yatırımcımız halka arzımıza teveccüh etti. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, Gürsel Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret AŞ ailesine, halka arz sürecinde destek veren tüm aracı kurumlarımıza ve yoğun ilgi gösteren yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. 

Petrol fiyatları geriye gelecek

Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant:Tüm dünyada enerji maliyetleri yükseliyor. Petrolün varili, 2017 yılında 40 dolar seviyesindeydi. 2018 yılında savaş yokken 90 dolar seviyelerine çıktı. Yüzde 100’ün üstünde bir artış oldu. Son günlerde, savaşın da etkisiyle anormal artışlar oldu. Petroldeki fiyat burada durmayacak ve orta vadede aşağı inecek. Eğer kurlar çok artmazsa petrol fiyatları 80-90 dolar seviyelerine gelecek. Mazotun litresi de 16-17 liralara gerileyecek. Burada kurdaki seviye de önemli. Şu anda akaryakıt fiyatları dayanılmaz bir seviyede. 22-23-25 TL  seviyeleri tekerleği döndüremeyecek noktalar. Ülkenin de kaldıramayacağı bir nokta. Okul ücretlerinde yüzde 35 zam haklı bir talep Biraz beklemek gerekiyor. Ani hareketler de çok doğru olmuyor. Çok büyük olumsuzluklar var. Türkiye’deki şirketlerin de durumu iyi değil. Pandemi yaşandı ve tüm taşıma şirketleri bu süreçten çok olumsuz etkilendi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159