Karsan’dan Almanya’da Elektrikli Minibüsü' tanıttı

banner113

Karsan, Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüs modelini dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından IAA Hannover’de tanıttı.

banner114
PİYASA 24.09.2016, 14:43 24.09.2016, 14:48 Taşıma Dünyası
Karsan’dan Almanya’da Elektrikli Minibüsü' tanıttı
Karsan, Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli minibüs modelini dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover’de tanıttı. Yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan Karsan Jest’in elektrikli versiyonunun dünya tanıtım etkinliğiyle ilgili görüşlerini ifade eden Karsan CEO’su Okan Baş, “Türkiye’de ilk kez geliştirilip üretilen elektrikli minibüs modelini hayata geçirmek ve bunu Avrupa’nın en önemli fuarlarından birinde görücüye çıkartmak Karsan’a nasip oldu. Bunun için emek veren tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” dedi. 

165 km’lik menzile sahip olan sıfır emisyonlu, elektrikli Karsan Jest’in menzil uzatıcı ek sistemler ile toplam menzilinin 300 km’nin üzerine çıkabildiğine dikkat çeken CEO Baş, “Karsan Jest, ülkemizin yerli üretim özelliği taşıyan ilk elektrikli minibüs modeli olma özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Tekerlekli  sandalye  alabilen,  fabrika  çıkışlı  ilk elektrikli  minibüs unvanına da sahip araç, dar şehir yollarında kullanıcılar için en çevreci çözümü sunuyor” diye konuştu.

Baş, Karsan Jest’in 3 yılda Türkiye olduğu kadar dünya çapında farklı ülkelerde çok sevildiğine ve tercih edildiğine dikkat çekti. ■


Karsan CEO’su Okan Baş

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159