Krone 2 bin treyler üretecek

banner113

Krone 2 bin treyler üretecek İzmir’de üretim yapan Krone, Comvex Fuarı’nda en gözde modellerini müşterileriyle buluşturdu. Genel Müdür Semih Pala, 2016 yılı sonuna kadar 1500’ü iç pazara olmak üzere toplam 2 bin treyler üreteceklerini söyledi.

banner114
PİYASA 30.05.2016, 13:20 30.05.2016, 13:39 Taşıma Dünyası
Krone 2 bin treyler üretecek
Krone standında; frigorifik römorklarda ön plana çıkan Cool Liner, profesyonel çözümlerin doğru adresi Profi Liner, karayolu, ro-ro, tren, kombine taşımacılığına uygun donanımlar ve şasi yapısı ile üretilmiş Yan Kapaksız Mega Liner Huckepack ve Mega Liner 55 Huckepack, Profi Liner Sabit Çatılı modeli ve konteyner taşımacılığına uygun şasi yapısı, sağlamlığı ve uzun ömürlülüğü ile adından söz ettiren Box Liner  tanıtıldı.

Pazar payını ikiye katladı 
Krone Türkiye CEO’su Rıza Akgün, yeni yapılanmalarının üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatarak, “İlk yılımız ağırlıklı olarak yapılanma çalışmaları ile geçti. Müşterimizin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına başlattığımız doğrudan satış uygulamamızla bölge satış temsilcilerimiz, 7/24 müşterimizin istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeye hazır. Sadece satış değil satış sonrası servis yapılanmamız da aynı şekilde... Türkiye genelinde 32 noktada müşterilerimize servis hizmeti veriyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Gebze yedek parça depomuz ve ikinci el merkezimiz ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermeyi arzuluyoruz” dedi.

Satış artışı yüzde 37 
Akgün, Türkiye’de kendi ürün gamı dâhilinde (tenteli, platform, konteyner taşıyıcı, frigorifik) en fazla tercih edilen ikinci treyler markası olduklarını açıkladı: “2015’te toplam satışlarımızı önceki yıla göre yüzde 37 oranında arttırdık. 2016 yılının ilk 3 ayında yurtiçi satışlarımızı ise, önceki yılın ilk 3 ay yurtiçi satışlarına oranla yüzde 69 oranında yükselttik. Tenteli ürün grubunda da pazarda ikinci sıradayız.” 

Yurtdışında artış yüzde 82 
İç satış kadar ihracatta da iddialı olduklarını belirten Akgün, “Tire’den 3 kıtada 15 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl ağırlıklı olarak Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere Tire fabrikamızdan ihracatımızı da yüzde 82 oranında artırma başarısı gösterdik. Artan satış ve ihracat grafiğimiz, Krone’nin Türkiye’ye yatırım yapmakta ne kadar doğru bir karar verdiğinin de kanıtı. 2016 yılında da satışlarımızı yükseltmeye devam etmeyi hedefliyoruz“ dedi.  

Yüzde 22 pazar payı 
Krone Genel Müdürü Semih Pala, “2015 Mayıs’ında yüzde 11 olan tenteli ve frigo ürün gamımızdaki pazar payımızı yüzde 22’ye çıkarmayı başardık. İkinci el takas regülasyonunu yaptık ve Gebze’de faaliyete geçirdik. Gebze ve İzmir’de yedek parça tedarikini sağlıyoruz. Ürünlerde müşterilerimize 60 ay taksit tüm Türkiye de bu imkanı sunuyoruz. Türkiye’de 32 noktada anlaşmalı servislerimiz var. İhracatta Kuzey Afrika, Tanzanya, İtalya pazarında satış adetlerimizi de artırdık” diye konuştu. 

2 bin treyler 
Treylerde günlük üretim sayısının 8 olduğunu belirten Pala, 2016 sonuna kadar, 1500’ü iç pazara olmak üzere 2 bin treyler üretmeyi planladıklarını söyledi. İkinci el piyasasında müşteriden gelen talebe göre satış yapacaklarını dile getiren Pala, “Sıfır araç satışlarındaki müşterimizin ihtiyacını görmek istiyoruz. Burada müşterilerimize, 200-250 adet bandında bir destek vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Takasla ilgili 250 adetlik talep bekliyorum” dedi. 

Krone centerler artacak 
Orta vadede, İstanbul Avrupa yakasında yeni bir yatırım yapabileceklerini açıklayan Pala şunları söyledi: “2012 den beri nereden nereye geldiğimizi gördünüz. Yavaş ama istikrarlı bir şekilde büyüyoruz. Krone centerler çoğalacak. Servis sayımızı 32 ye çıkardık. Frigo ürünlerimizde yıllık adetlerimiz 200-220 bandında olacağını öngörüyoruz.” ■



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159