Renault Trucks, 20 adet elektrikli kamyonu Carlsberg Group’a teslim etti

banner113

Renault Trucks ve Carlsberg Group’a ait İsviçre bira fabrikası Feldschlösschen, karbonsuztaşımacılık için somut bir taahhütte bulundular. Bu tarihi sözleşme çerçevesinde Renault Trucks, 20 adet elektrikli kamyonu teslim etti.

banner114
PİYASA 31.08.2021, 16:10 Erkan YILMAZ
Renault Trucks, 20 adet elektrikli kamyonu Carlsberg Group’a teslim etti

Feldschlösschen CEO'su Thomas Amstutz, konuyla ilgili olarak; "Renault Trucks'ın bu 20 adet elektrikli aracı, Feldschlösschen şirketi için karbonsuz lojistik yolunda gerçek bir kilometre taşını temsil ediyor. İsviçre'nin lider bira fabrikası ve içecek distribütörü olarak, ürünlerimizi çevre dostu bir şekilde üretiyoruz ve aynı şekilde müşterilerimize ulaştırıyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Renault Trucks Başkanı Bruno Blin ise şunları ekledi: “Renault Trucks, iklim değişikliğinin zorluklarını ele almak için büyük yatırımlar yapıyor. Bugün Feldschlösschen örneğindeki gibi müşterilerimizin bizimle aynı yolda olmalarından gurur duyuyorum. Sürdürülebilir ulaşımı gerçeğe dönüştürmek için birlikte çalışıyoruz.”

Küresel ısınmayla mücadelede performans ile verimlilik birleşiyor

Feldschlösschen, 26 tonluk Renault Trucks D Wide Z.E. kamyonların çoğunu birkaç ay önce teslim almıştı. Renault Trucks'ın Normandiya'daki Blainville-sur-Orne tesisinde üretilen kamyonlar, Feldschlösschen’in on iki lojistik merkezinden İsviçreli müşterilerine teslimat yapıyor. Halihazırda toplam 66.000 km yol kat eden araçlar, 9.300 ton mal taşıdılar.Renault Trucks'ın bu elektrikli araçları sayesinde Feldschösschen, dizel kamyonlara kıyasla yılda 240 ton CO2 salımınını önleyecek.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159