ZF, en yeni teknolojilerini Comvex Fuarı'nda tanıttı

banner113

ZF, yüksek performans, sürdürülebilirlik ve ekonomikliğin bir arada sunulduğu ürünlerini, Comvex İstanbul’da tanıttı.

banner114
PİYASA 30.05.2016, 16:02 30.05.2016, 16:10 Taşıma Dünyası
ZF, en yeni teknolojilerini Comvex Fuarı'nda tanıttı
ZF, otobüs üreticilerinin gözdesi olan ve 2015 yılında yüzde 86 pazar payı elde ettiği ZF Ecolife şanzıman ile orta boy otobüsler için yeni geliştirdiği AV110 portal aksını otobüs müşterileri ile buluşturdu. ZF, kamyon segmentindeki müşterileri için de 2016 yılında Türkiye pazarında kullanıcılarla buluşacak olan TraXon otomatik şanzımanı ve pazarın uzun yıllardır vazgeçemediği manuel Ecospilit’in 4. neslini tanıttı. 

ZF-TraXon
ZF, 2014 yılında TraXon şanzımanı ile “ticari araç komponenti” dalında Avrupa Taşımacılığı Sürdürülebilirlik Ödülü’nü kazandı. Jüri, ZF TraXon’un üst düzeydeki yenilikçiliğini, “ekonomi”, “çevre” ve “sosyal sorumluluk” kriterleri çerçevesinde ödüllendirdi.

Farklı ihtiyaçlara göre beş farklı modül seçeneği bulunan TraXon, PreVision GPS opsiyonu ile şanzımanın kendisini yolun koşuluna uygun olacak şekilde önceden ayarlamasını ve bu şekilde aracın optimum vites ve devirde çalışmasını sağlayarak yakıt sarfiyatını düşürüyor. 

TraXon’un müşterilere sunduğu modüller:
- Hibrit Modülü ile hibrit kamyon teknolojileri uygulamalarına hazırdır.
- Çift Kavramalı Modülü ile kesintisiz güç aktarımını sağlamakta ve bununla birlikte konforlu bir sürüş deneyimi ile daha düşük yakıt sarfiyatı sunmaktadır.
- Motor Devrine Bağlı PTO (NMV) Modülü ile motorun gücünün üst yapıya en verimli şekilde aktarılmasını sağlar.
- Tork Konvertör (WSK) Modülü ile ağır yük taşımacılığında kullancıya üst düzey emniyet ve uzun kavrama ömrü sunmaktadır.
- İki Balatalı Kavrama Modülü ile zorlu şantiye koşullarında aşınmaya karşı dayanıklıdır.

ZF-Ecosplit 4
Uzun yıllardır ticari araçlarda kendini ispatlayan ve üretimine başlandığı günden bugüne 3 milyon adetten fazla üretilen ZF’nin manuel şanzımanı Ecosplit, 4. nesliyle kendi alanında yeniden standartları belirliyor. 12 veya 16 vites seçeneği ile tüm motor tiplerinde üstün performans sağlayan Ecosplit 4, farklı PTO’lar veya diğer ilave güç üniteleriyle uyumlu bir şekilde kullanılabiliyor. Alüminyum gövdesi sayesinde hafifleyen Ecosplit 4, daha fazla yük taşıma imkanı sunuyor. Helis dişlileri sayesinde sessiz çalışan Ecosplit 4, vites geçişlerinde pnömatik Servoshift destek sistemi ile de sürücülere hızlı vites değiştirme ve verimli bir sürüş imkanı sağlıyor.

ZF-Ecolife
Türkiye şehiriçi otobüs pazarının lideri olan 6 vitesli ZF-Ecolife tam otomatik şanzıman, ZF’nin sürekli ürün geliştirme stratejisinin mükemmel bir örneğidir. Bu strateji kapsmında ZF, yakıt tüketimi, verimlilik ve performans olarak üst seviyede olan ZF-Ecolife’ın yakıt tüketimini yüzde 10’a varan oranda azaltan yenilikçi start/stop fonksiyonunu kullanıcılarına sunuyor. 

ZF mühendisleri Start/Stop özelliğini sunarken tork konvertör ve kavramayı da güçlendirdi.

ZF-Ecolife için sunulan bir diğer yenilik ise EcoLife Coach şanzıman seçeneğidir. Bugüne kadar şehiriçi otobüs pazarının vazgeçilmez tercihi olan ZF-Ecolife, 2.300 Nm’ye yükseltilen giriş torku sayesinde artık kısa mesafe ve seyahat otobüsleri pazarı için de önemli bir oyuncu olacak.

AV 110 Orta Boy Otobüsler için Portal Aks
ZF‘nin Türkiye’de ilk kez Busworld Turkey 2016 fuarında sergilediği, 19,5” tekerlek ölçüsüne uygun, RL 55-EC bağımsız ön süspansiyona ilave olarak geliştirilen AV 110 portal aks, Comvex İstanbul 2016 fuarında da yer alıyor. ZF aks ürün gamı, bu aks modeli ile tam alçak tabanlı orta boy otobüsler için tamamlanmış oluyor. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159