03.10.2019, 11:32

Sektör Meclisi gündemi

30 Eylül Pazartesi günü TOBB İstanbul binasında Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi toplantısı 7 ay aradan sonra ilk kez toplandı. Toplantı, TOBB Genel Kurulu ve seçilen yönetim kurulunun görev bölüşümü yapması nedeniyle bu kadar gecikti. Sektör meclisi, 31 Mart seçimleri ve İstanbul seçimlerinin 23 Haziran’daki tekrarını da bekledi. Biz, bu sektör meclisinin de yenilenmesini istiyoruz. Bu meclis önceki TOBB yönetiminin atadığı bir sektör meclisidir. 

Yenilenmesi lazım 
Sektör Meclislerinden Sorumlu TOBB Başkan Yardımcısı Tamer Kıran da toplantımıza katıldı. Dolayısıyla bu dönemin meclis toplantısını yaptık bence. Yeni sektör meclisi bir hafta on gün içerisinde atanacak. Onaylanan yeni liste ile sektör meclisinin yeni başkanı ve başkan yardımcıları da belirlenecek. Bu toplantı bir anlamda değerlendirme toplantısı oldu. 

Görüşülen konular 
İlk dört madde İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB), İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası ve Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin (TÖHOB) önerdiği konular oldu. Diğer gündem maddeleri arasında tarifeli ve tarifesiz taşımacıların dile getirdiği konular yer aldı. Gündem maddesinde yer alan host, hostes ve muavinlerin sertifikalandırılması ve bunların yönetmelikte düzenlenmesi konusu bir sonraki toplantıya bırakıldı. Turizm taşımacılarına yönelik Bakanlığın verdiği yetki belgelerine ilaveten belediyelerin ayrı bir belge istemesi konusu TÜRODER Başkanı Adnan Değirmenci tarafından dile getirildi. Otobüs yangınları konusu da ULOD Başkanı Hasan Kurnaz söz aldı.

Otogarın devri 
Sektör meclisinde konu yine otogarın devrine geldi. Toplantıda niye devrettiniz, niye direnmediniz diye sorular soruldu. Biz de, “Yap-işlet-devret sözleşmesine göre süresi doldu. Bizim sadece fazla yatırım kaynaklı taleplerimiz bulunuyor. Bunun için de hukuki mücadele sürüyor. Bizim tek bir mücadele yöntemimiz var: Hukuk. Bunun dışına kimse çıkamaz. Otogarın belediye ile ilgili süreçlerine de baktığımızda biz hep diyalogdan yana olduk. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159