İSTAB Başkanı Turgay Gül: Servis ücretlerinde artış oldu ama yine de kafamız karışık

banner113

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Turgay Gül, İstanbul UKOME’de okul ve personel servis araçlarına yönelik alınan zam kararını değerlendirdi. Başkan Gül, “Son iki ayda yaşadıklarımızı pandemi sürecinde bile yaşamadık. Sektörün maliyetlerini karşılama adına yapılan bu zam iyi oldu. Ama ilerleyen süreçte neler yaşayacağımızı, maliyetlerimizin hangi noktaya geleceğini bilemiyoruz. Kafamız karışık doğrusu” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 07.04.2022, 14:48 08.04.2022, 09:47 Erkan YILMAZ
İSTAB Başkanı Turgay Gül: Servis ücretlerinde artış oldu ama yine de kafamız karışık

İstanbul UKOME’nin 6 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda zam aldıklarını belirten Başkan Turgay Gül, “ Kalan 2 aylık süreçte bu zamları belli oranda fiyatlara mecburen yansıtacağız. Bu konuda velilerimizden anlayış bekliyoruz. Bu zam bir nebze de olsa zararımızı azaltacak.’’

Bu ücretler daha çok yeni döneme katkı sağlar

Öğrenci servis tarafında yapılan bu zammın daha çok 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi için katkı sağlayacağını da belirten Gül, “Yeni fiyatlar asıl 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi için katkı sağlar. En önemli beklentimiz bundan sonraki süreçte maliyetlerimizin daha da artmaması. Son iki, 3 ayda yaşadıklarımızı ne pandemi döneminde ne de başka bir dönemde yaşadık. Pandemi döneminde bile bu kadar kötü duruma düşmedik” dedi.

Personel servis zammı sahada yanlış değerlendiriliyor

Personel tarafında yapılan zammın yanlış anlaşıldığını belirten Turgay Gül, “211 TL olan açılış ücreti, 295 TL’ye geldi. 2.15 TL km ücreti, 3.01 TL’ye geldi. Oysa şu andaki zamlı ücretten daha fazla ücret alınıyor zaten. Daha önceki ücret listesi zaten tedarikçilerin de, şirketlerinde uyguladığı bir liste değildi. O yüzden personel taşımacılığındaki zam oranı mevcut sisteme etki edecek bir durum değildir, piyasa şartlarındaki değişimler otomatik olarak personel servis fiyatlarına yansımış durumdadır. Bu noktada popülist yaklaşımlarla yapılan açıklamalar sadece sektöre zarar verir ” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159