banner69

Servis taşımacılığı ayakta kalmak için çözüm bekliyor

banner113

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ulaşım sektörünün önemli bir parçası olan servis taşımacılarının akaryakıt fiyatlarındaki artışlar nedeniyle sıkıntılı günler yaşadıklarını belirterek, "Önemli bir gider kalemi akaryakıt olan servis taşımacılığı sektörü ayakta kalmak için çözüm bekliyor. ÖTV indirimi gündeme getirilebilir" dedi. ATO Meclis Üyesi Ünsal Akkuş, “Akaryakıt zamları servisçileri çalışamaz hale getirdi. Önlem alınmazsa Nisan ayında servisler durabilir” dedi.

banner114
SERVİS TAŞIMA 22.03.2022, 09:56 22.03.2022, 09:59 Erkan YILMAZ
Servis taşımacılığı ayakta kalmak için çözüm bekliyor

ATO'nun servis ve yolcu taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin kayıtlı olduğu 52 No'lu Şehir İçi Yolcu, Servis Taşımacılığı ve Filo Kiralama Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyeleri Ünsal Akkuş ve Afkan Genç ile Ankara Toplu Taşımacılar Derneği Başkanı Cemal Baltacı ve Sektör Temsilcisi Aydın Bektaş, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret ederek, akaryakıt zamları nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları aktardı. ATO Başkanı Baran'ın makamında gerçekleşen ziyarette konuşan ATO Meclis Üyesi Ünsal Akkuş, servis taşımacılarının akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek, motorin fiyatının geçen yılbaşından bu yana yüzde 241, 2022 Ocak ayı başından bu yana da yüzde 78 oranında arttığını söyledi.

Ek zam talebi

Pandemi sürecinde çalışamayan servis işletmelerinin Eylül ayında okulların yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte toparlanma ümit ettiğini anlatan Akkuş, "Ekim ayından bu yana akaryakıt fiyatlarındaki olağanüstü artışlar, servisçileri çalışamaz hale getirdi. Önlem alınmazsa Nisan ayında servisler durabilir" dedi. Akkuş, Nisan ayında ek zam talebinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Fiyat farkı veya fesih hakkı talebi

Akkuş, kamu ya da özel sektörde ihale ile yapılan taşımacılık işlerinde şirketlerin zarar ederek işlerini devam ettirmeye çalıştığını ancak bu durumu daha fazla sürdüremeyeceklerini söyledi. Geçen yıl 1 Temmuz ile 30 Kasım tarihleri arasında ihalesi yapılan işler için fiyat farkı ödenmesine ilişkin karar çıktığını hatırlatan Akkuş, Aralık ayında ihalesi yapılarak 2022 yılında başlayan ve devam eden işlerde de fiyat farkı oluştuğunu ifade etti. Akkuş, "Bu dönem başlayan işlere fiyat farkı verilip verilmeyeceğine ilişkin bir netlik kazanmadı. Biz bu dönem için de fiyat farkı verilmesini talep ediyoruz. Fiyat farkı verilemeyen işlerde de akaryakıt fiyatlarındaki yüksek oranlı artışların mücbir sebep sayılarak işletmelere fesih hakkının tanınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159