Ağır vasıta pazarında düşüş beklemiyoruz

banner113

Scania Genel Müdürü İlhami Eksin: Ağır vasıta pazarında düşüş beklemiyoruz.

banner114
TAŞITLAR 12.05.2014, 15:01 12.05.2014, 15:43 Taşıma Dünyası
Ağır vasıta pazarında düşüş beklemiyoruz
Yeni Scania Streamline modelleri “Scania Day 2014” etkinliği ile tanıtıldı. İstanbul Park Ring Road alanında gerçekleştirilen “Scania Day 2014” etkinliğinde açıklama yapan Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, ağır vasıta sektöründe çekicilerin son 10 yılda kamyonlara oranla yüzde 65’lik bir pazar payına ulaştığını belirterek “2014 yılında pazar geçen yıla yakın seviyelerde kapanır” dedi. 

Scania’nın Yeni Streamline serisi, yükselen donanım standartlarıyla “kalite” farkını bir kez daha ortaya koydu. Yeni Streamline ile, aerodinamik tasarımın düşük yakıt tüketimindeki verimliliği İstanbul Park Ring Road’ta gerçekleşen “Scania Day 2014” etkinliği ile gözler önüne serildi. 

İstanbul Park Ring Road’ta gerçekleşen “Scania Day 2014” etkinliğinde açıklama yapan Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Türkiye’nin konumu ve büyük alt yapı projeleri nedeniyle inşaat ve taşımacılık sektöründe  stratejik bir ülke olduğunu belirterek “Taşımacılık ile bağlantılı olarak çekici ve kamyon pazarı önemli bir gelişim içinde. Türkiye taşımacılıkta Ortadoğu ve Batı Avrupa pazarları arasında köprü konumunda. Bu nedenle pazar, markalar açısından oldukça ilgi çekici” dedi. 

25-28 bin adet pazar seviyesi 

Eksin, 2014 yılında ilk 3 ayda bir önceki yıla oranla yüzde 10’luk bir daralma yaşandığını da kaydederek şunları söyledi; “Sektörde 2014 yılının ilk çeyreğinde, mevsimsel etki ile dünya ve ülkemizdeki ekonomik konjonktür ile bağlantılı  yüzde 10’luk bir daralma yaşandı. Fakat Nisan ayı verileri markamız açısından oldukça olumlu görünüyor. Sektörümüz bu yıl büyüklük anlamında 2013 yılının bir tekrarını yaşayacak gibi. Satışların 25-28 bin adet civarında olacağını tahmin ediyoruz” dedi. 

Segmentleri güçlendirmek istiyoruz

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, ağır vasıta sektörünün, otomotiv sektörünün geçmişte izlediğine benzer bir gelişim izlediğini de dile getirerek ”Sektörümüzde değişik kullanım amaçları ile bağlantılı oluşan  segmentleri güçlendirmek istiyoruz. Pazar sığ olursa, ikinci el değeri endişesiyle sınırlı sayıdaki modelle pazarı tanımlamak daha ekonomik gibi gözüküyor. Ancak, işin gereklerine uygun olarak tasarlanan doğru ürünlerin sektör açısından çok önem arzeden yakıt tüketimi, dayanıklılık, parça tüketimi ve ikinci el gibi konularda kullanıcılara ciddi avantajlar sağlayacaktır. Araç tiplerinde müşterilerimizin uzun vadede çıkarlarını maksimize edecek ürünler geliştirmek amacındayız” şeklinde konuştu.



Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin (sağda) ve Pazarlama ve  İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel.


Scania Streamline “Trendleri Belirleyen Model”

Aerodinamik tasarım odaklı ağır vasıta trendini 1991 yılında “Streamline” ile başlatan Scania, yeni aracı ile bu geleneği sürdürüyor. Tasarım, donanım ve yakıt verimliliği çalışmalarında attığı adımlara bir yenisini daha ekleyerek en tasarruflu çözümleri sunuyor. Yeni “Streamline” ile Scania, yakıt tasarrufu ve çalışma süresi konusundaki öncülüğünü perçinlemiş oluyor.

Scania yüksek performansa sahip üstün teknoloji ile donatılmış Yeni Streamline çekicileriyle tüm zorlu sürüş koşullarının üstesinden gelebilecek bir yapıya sahip. Yeni  sistemler ile donatılan yeni Scania Streamline araçlar, sürüş, yük ve yol koşullarına kendini kolayca adapte edebiliyor. 

Aerodinamik Tasarım ve Düşük Yakıt Tüketimi

Yeni Scania Streamline araçlar, yakıt tüketiminde düşüş sağlamak için hava akışının kabin çevresindeki hareketlerini en uygun seviyeye indiriyor. Yeni Streamline, aerodinamik tasarımında vurgulanan özellikleri ile, hava direncini düşürerek  araçların daha az yakıt tüketimi sağlamasına olanak veriyor. Yeni Streamline kabin tasarımı, yakıt tüketimini düşürdüğü gibi uzun yol araçlarında yeni yüzüyle müşterilerinin beğenisine sunuluyor.


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159