Yetkili servislerin başarılı çalışanlarını ödüllendirdi

banner113

MAN ve Petrol Ofisi Madeni Yağlar iş birliği ile gerçekleştirilen “Takımını Kur, Rekabete Hazırlan” yarışmasında; 2016’nın ilk çeyreğinde en iyi performans sergileyen ve rekabetçi parça gruplarında satışlarını artıran 9 MAN Yetkili Servisinden, 45 servis çalışanı ödüllendirildi.

banner114
BAKIM VE SERVİS 01.06.2016, 12:58 01.06.2016, 13:10 Taşıma Dünyası
Yetkili servislerin başarılı çalışanlarını ödüllendirdi
MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş., Petrol Ofisi Madeni Yağlar ile iş birliğine giderek, MAN Yetkili Servislerinin orijinal yedek parça ile madeni yağ satış performanslarını değerlendirmeye aldı. “Takımını Kur, Rekabete Hazırlan!” sloganı ile 3 ayrı ligi kapsayan bir turnuva niteliğindeki yarışma, Türkiye’de yaygın tüm MAN Yetkili Servislerini kapsadı.

3 ayrı ligi kapsayan turnuva niteliğinde yarışma

1 Ocak 2016 ile 31 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada Yetkili Servisler 3 farklı grupta yarıştı. Her servis, “Yedek Parça”, “Servis Kabul” ve “Mekanik” bölümleri çalışanlarının oluşturduğu 5’er kişilik takımlarla yarışmaya katıldı. 

Rekabetçi ürünler ve Petrol Ofisi Madeni Yağlar’dan oluşan parça gruplarında en iyi performansı sergileyen ve geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını en çok artıran servis personelleri belirlendi. Yapılan değerlendirme sonucunda 9 MAN Yetkili Servisinden 45 yetkili servis personeli ödüle layık görüldü. Turnuvada kürsüye çıkan 45 personel, İstanbul İkitelli’deki MAN İstanbul Satış ve Servis Merkez Şubesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. 

Doğru madeni yağ kullanımı; araç ömrünü uzatıyor, yakıt tüketimini düşürüyor 

Törende konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, doğru madeni yağ kullanımının araçların performansını, ömrünü, yakıt tüketimini, araçların bir hasara, kazaya, bozulmaya maruz kalmadan ne kadar uzun kullanılacağını belirleyen bir unsur olduğunu vurgulayarak, “Özellikle Euro 5’ten Euro 6’ya geçişten sonra yağ kalitesinin araç ömrü ve yakıt tüketimindeki etkisi daha da yükseldi. Biz de 5-30 olarak tabir edilen tamamen sentetik  yeni bir yağ  jenerasyonuna Euro 6 ile birlikte geçiyoruz.  Araçlarımızda sadece bu yağdan dolayı yüzde 1 daha az yakıt tüketimi ölçüyoruz. Sadece bu yağın getireceği katkı ile. Doğru yağ kullanımı araçlarımız için ve müşterilerimizin yaşam boşu iş ortağı olma felsefesinin en önemli unsurlarından biri haline geldi. Bu konuda değerli iş ortağımız Petrol Ofisi ile çalışıyoruz. Müşterilerimizin bize yaptığı dönüşlerden de, bizim arızı incelemelerimizde de Petrol Ofisi yağlarının bizim kalite anlayışımıza, araçlarımızın performansına çok ciddi katkıda bulunduğunu görüyoruz ve bu ortaklığı uzun yıllar devam etme hedefimiz var. Yağ kullanımı ile ilgili bir yarışma düzenledik. İş ortağımız Petrol Ofisi ve servislerimiz  ile birlikte. Bu yarışmanın son bir seneki galiplerini ilan etmek için bugün buradayız” dedi.

9 servis ödül aldı 

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Can Cansu’da yaptığı konuşmada, “Euro 6 ile birlikte satış sonrasında bizim hedefimiz olan araca iyi bakmak, aracı arızasız yürütmek konusu daha da  önem kazandı. Bu yarışmanın felsefesi de buna dayanıyor aslında. Hedefimiz sadece orijinal parça satalım değil,  doğru parçayı, doğru bakımı, doğru bilgiyi, doğru yağı kullanarak aracın ömrünü uzatmak felsefemiz. Bunu da birkaç sene önce satış sonrasında fark yaratan hizmetleriyle marka tercihinde ilk sırada olmak diye özetlemiştik. Bizim vizyonumuz satış sonrasında budur. Fark yaratan servis hizmetlerimizle, iş ortaklarımızla marka tercihinde ilk sıraya taşımaktır. O nedenle özellikle bu kampanyanın ana teması Petrol Ofisi-MAN servisleri orijinal yedek parça işbirliğiyle orijinal servisi sunmak, aracımızın yolda kalma süresini azaltmak idi. Geçen seneye atılım yapan hem yağ hem yedek parça satışını artıran servislerimiz ödül alıyor. Bu zor ortamda bizlerle birlikte oldukları için öncelikle yetkili servislerimize ve uzun yıllardır bizimle iş ortaklığı yaptıkları için Petrol Ofisi’ne teşekkür ediyoruz. 2014 yılı sonunda “Yükünüzü Hafifletiyoruz Kampanyası’nın startını vermiştik. Bunun da temel fikri müşterilerin yaşam boyu iş ortağı olarak araç kullanım maliyetlerini ve arıza da olan yüklerini hafifletmek olduğunu söylemiştik. Bugün bu çalışmaya devam ediyoruz. 1.5 yıl geçti. Piyasadan çok olumlu tepkiler var. Yenilenen fiyatlarla önceki yıllara göre satışlarımız iyi gidiyor” diye konuştu.

Eski Enjektörünü Getir, Yenisini Götür Kampanyasında işçilik ücretsiz

Yedek Parça Müdürü Özer Ergezer de yaptığı konuşmada, “Üç ay boyunca süren turnuvada üç farklı kategoride üç farklı grup ve beşer kişilik takımlar halinde yarıştılar. Teknik, araç kabul ve yedek parça bölümlerinden kurulmuş arkadaşlardan oluştu. Yetkili servislerin amacı geçen yıla göre üç ay boyunca yedek parça satışı ve madeni yağ satışını artırmaktı. Bu turnuva sonucunda başarılı olan çalışanlara ödüller verildi.  45 kişilik servis ekibi ödüllendirildi. Devam eden bir kampanyamız var. 2015 yılı sonunda eski enjektörünü getir, yenisini götür hemde yarı fiyatına. Şimdi bu kampanyayı bir adım daha öne taşıyarak işçilikten bizden diyoruz. 9 Ağustos’a kadar da kampanya devam edecek.  Yaşlı araçlara yönelik motor revizyon kitleri, diferansiyel revizyon kitleri yüzde 50’lere varan avantajlarla sunuluyor. 5 yaş üzeri araçlarda yaşının 5 katı kadar işçiliklerde indirim ve orijinal yedek parça da ciddi avantajlar sağlıyor” diye konuştu. ■

DAĞITILAN ÖDÜLLER 
Her grubun 1. olan takımına (kişi başı) 1.000 TL değerinde hediye çeki,
Her grubun 2. olan takımına (kişi başı) 500 TL değerinde hediye çeki,
Her grubun 3. olan takımına (kişi başı) 250 TL değerinde hediye çeki,

A  GRUBU
1- MAPAR (Bursa)  
2-TRAKMAN (Çorlu) servis takımı ikinci, 
3-MAPAR (İzmir) 

B  GRUBU 
1-KAMER (Samsun) 
2-MUSFAR (Afyon)
3-BAKİLER (Kocaeli)

C GRUBU 
1-DOĞUTRANS (Erzurum) 
2-ŞAHİNLER (Hendek)
3-AYMAN (Elazığ)



MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu


MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Müşteri Hizmetleri Can Cansu


Yedek Parça Müdürü Özer Ergezer 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159