banner69

Ruukki, Türkiye ilgi çekici bir pazar

banner113

Özel çelik üretimi, kaliteli ve özel ürünleriyle sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Ruukki, Türkiye pazarını 'ilgi çekici ve büyümekte olan bir pazar' olarak değerlendirdi.

banner114
TAŞITLAR 21.05.2014, 16:12 21.05.2014, 16:30 Taşıma Dünyası
Ruukki, Türkiye ilgi çekici bir pazar
Özel çelik üretimi, kaliteli ve özel ürünleriyle sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer alan Ruukki, Türkiye pazarının değerlendirmesini, düzenlediği yeni ürün lansmanında basın ile paylaştı. Düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Ruukki Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt, Türkiye pazarını özellikle taşımacılık, güvenlik ve savunma sanayi ve inşaat sektörlerindeki hızlı büyüme sebebiyle 'ilgi çekici ve büyümekte olan bir pazar' olarak nitelendirdi. 

Özel çelik ve çelik yapı uzmanlığı ile sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Ruukki, Türkiye'de güvenlik ve savunma sanayi, ulaşım ve inşaat sektörlerinde gerçekleşen büyüme ile gelişimini sürdürüyor. Kentsel dönüşüm projeleri ile daha da gelişen inşaat sektörüne paralel olarak çeliğin yoğun kullanıldığı inşaat ekipman ve makinelerinin üretimindeki artış, balistik çeliğin yoğun kullanıldığı güvenlik ve savunma sanayindeki büyüme Ruukki’nin Türkiye’deki büyümesinde etkili olmaktadır. Türkiye son yıllarda treyler, vinç ve inşaat makinelerinde ciddi bir üretim üssü olmuştur. Özellikle ihracatta kalite, verimlilik önemli bir kriter olarak üreticinin karşısına çıkmaktadır. Bu anlamda Ruukki gerek kalitesi gerekse enerji tasarrufunda önemli bir etken olan hafif malzeme özelliği ile tercih edilmektedir. 

Yeni ürün tanıtımı için gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye’deki gelişimini anlatan Ruukki Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt, “Türkiye'de hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. 2009 yılından bu yana faaliyette olduğumuz Türkiye pazarında kısa bir sürede önemli bir büyüme kaydettik. Özellikle otoyol, taşımacılık, inşaat, güvenlik ve savunma sanayine yapılan yatırımlar, bizim burada daha fazla büyüme sağlayacağımızı gösteriyor. Avrupa standartlarına uyum sürecinin bir parçası olarak araçlara getirilen ağırlık sınırı, daha hafif ve daha dayanıklı üretim olanağı sağlayan Optim ve aşınmaya dirençli Raex çeliklerinin tedarikçisi olmamızı sağladı. Türkiye’nin bu ürünlerin en çok kullanıldığı treyler, vinç ve inşaat makineleri üretiminde ve ihracatında sağladığı başarı bize olumlu bir şekilde yansıdı. Ruukki kalitesi ve enerji tasarrufunda önemli bir etken olan yüksek dayanımlı ve aşınmaya dirençli özel çelikleriyle bu sektörlerde de üreticilerin çözüm ortağı haline geldi. Ayrıca İstanbul ofisimizde istihdam ettiğimiz Finlandiyalı teknik uzmanımız ile müşterilerimize sunduğumuz teknik destek hizmetimizde son dönemdeki büyümemizi etkileyen önemli faktörlerden birisi olmuştur.” şeklinde konuştu.

Optim 700 QL1, Laser Plus ve Optim 960 QL basına tanıtıldı

Ürün yelpazesini yenilikçi ve enerji tasarruflu ürünlerle genişletmek için sürekli olarak Ar-Ge yatırımı yapan Ruukki, sert koşullar için iyileştirilmiş darbe dayanımına sahip Optim 700 QL1 ve otomasyonlu üretim süreçleri için lazerli kesmeden sonra garantili düzlüğe sahip dünyadaki tek çelik olan LaserPlus'ın yanı sıra vinç ve kaldırma ekipmanlarının üretiminde kullanılan yeni ürünü Optim 960 QL'i de basına tanıttı. 

Ruukki enerji tasarruflu özel ürünleri ile sürdürülebilirlik alanında Avrupa’nın önde gelen çelik üreticilerinden...

Özel çelik üretiminde enerji tasarruflu üretim gerçekleştiren Ruukki, aynı zamanda çözüm ortaklarının da enerji tasarruflu makine ve ekipman üretmelerine destek oluyor.  Ruukki, demir-çelik üretiminde CO2 verimliliğinde dünyadaki en iyiler arasında… Çelik üretiminde karbon hammadde materyal tüketimi mevcut teknolojiyle minimuma yakındır. AB çapındaki çelik endüstrisi ortalamasından yaklaşık 250.000 ton daha az olan karbondioksit emisyonu ile Ruukki çok sayıda sürdürülebilirlik ödülü almayı başarmıştır.

Galfan kaplamalı yüksek dayanımlı Ruukki çeliği, güneş enerjisi projelerinde tam uyumluluk sağlarken, tesis yapılarını güçlendirip aynı zamanda hafifletebilme özelliğine sahiptir. Bu alanda Fas'ta inşa edilen yeni 125mw termosolar tesisindeki parabolik reflektörler için destek kolları üretimi yapan Ruukki, Galfan kaplaması tarafından sağlanan üstün yüzey koruması ile korozyonu önler ve ürünün kullanım ömrünü uzatır. Güneş enerjisi projelerinde Galfan kaplamalı çelikleriyle ön plana çıktıklarını anlatan Ruukki Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Hörnfeldt, açıklamasına şöyle devam etti: "Güneş enerjisi projelerinde en önemli nokta olan hafiflik ve güçlülük, Ruukki'nin galfan kaplı çelikleriyle mümkün olabiliyor. Önümüzdeki dönemde güneş enerjisi tesislerine yönelik ürünlerimizi daha da geliştirerek bu yönde çalışmalar yapacağız. Dünyada doğaya zarar vermeden en verimli enerji üretimi sağlayan yöntemlerden biri olan güneş enerjisi, Türkiye gibi dürt mevsim güneş alan ülkeler için önemli bir fırsat. Tüm Akdeniz ülkelerinde olduğu gibi Türkiye de güneş enerjisinden faydalanarak doğaya zarar vermeden daha düşük yatırım ile daha fazla enerji üretebilme potansiyeline sahip. Biz de Ruukki olarak en yüksek enerji üretimine destek olan ürünlerimiz ile bu pazarda ciddi bir büyüme kaydedeceğimizi düşünüyoruz."

Ruukki Türkiye, Kuzey Afrika pazarında da söz sahibi…

Hızlı teslimata olanak sağlayan İstanbul ve Mersin stok sahaları, müşterilere satış sonrasında verilen kapsamlı materyal uzmanlık ve teknik uygulamada verilen destekler sayesinde çözüm ortaklarının memnuniyetini en üst düzeyde tutan Ruukki, Türkiye ofisiyle Kuzey Afrika pazarında da yönetimsel söz sahibi olarak bu bölgeye hizmet veriyor. 

Farklı kullanım alanlarına özel Ruukki çelikleri…

Ruukki’nin Optim yüksek dayanımlı çelikleri, daha hafif ürünler, daha düşük yakıt tüketimi ve daha yüksek yük kapasiteleri sağlayarak kaldırma ekipmanı, vinç kolları, araç şasi yapıları, damper kasaları, çelik yapılar, köprüler ve konteynırlarda kullanılabilir. 

Ruukki’nin Raex aşınma sacları, kullanıldığı ürünlerin ömürlerini uzatır ve yapılarını hafifletirken aynı zamanda kullanım ömrü maliyetlerini azaltır. Uygulamalar içinde hafriyat makineleri için damper kasaları, ekskavatör kepçeleri, iş makineleri, kova ve ataşmanlarınyanı sıra madencilik makineleri, beton karıştırıcıları, besleyiciler ve bacalar için aşınma parçaları da bulunur.

Özel çelik sektörünün kaliteli ismi Ruukki…

Ruukki, dünya genelinde faaliyet gösteren bir çelik ve çelik yapı uzmanıdır. Özel çelik ürünleri alanında ciddi bir bilgi birikimine sahip olan ve inşaat, mühendislik çözümleri konusunda uzman bir firma olan Ruukki  1960 yılında Finlandiya’da kurulmuştur. Özel çelik ürün serileri, yüksek dayanımlı sacı (Optim), aşınma sacı (Raex), balistik çelik (Ramor) ve özel kaplamalı ürünlerden oluşmaktadır. Dünya çapında 8600 çalışanı olan Ruukki, 30’a yakın ülkede kapsamlı bir dağıtım ve yetkili satıcı ağıyla faaliyet göstermektedir. 2013 yılındaki net satış toplamı 2.4 milyar Euro'dur. Şirketin hisseleri NASDAQ OMX Helsinki'de kote edilmektedir. (RautaruukkiOyj: RTRKS). Ruukki, 2009 yılından bu yana Türkiye’de hizmet vermektedir. Ruukki ürünleri ve Türkiye’deki faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için, www.ruukki.com.tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159