Ford Trucks Yılın Sürücüleri’ni belirledi

banner113

Bünyesinde kurduğu Ford Sürüş Akademisi ile çekici ve kamyon filo müşterilerine yakıt ekonomisi ve sürüş güvenliğini sağlamak, araçların yıpranma sürelerini uzatmak ve çevreye olan zararları minimuma indirmek üzere eğitimler veren Ford Otosan, 2013 yılının en iyilerini ödüllendirdi.

banner114
TAŞITLAR 29.05.2014, 11:04 29.05.2014, 11:08 Taşıma Dünyası
Ford Trucks Yılın Sürücüleri’ni belirledi
Bünyesinde kurduğu Ford Sürüş Akademisi ile çekici ve kamyon filo müşterilerine yakıt ekonomisi ve sürüş güvenliğini sağlamak, araçların yıpranma sürelerini uzatmak ve çevreye olan zararları minimuma indirmek üzere eğitimler veren Ford Otosan, 2013 yılının en iyilerini ödüllendirdi. 

Firmaların çekici ve kamyon filosu sürücülerine ekonomik ve emniyetli sürüş eğitimleri veren Ford Sürüş Akademisi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Ford Trucks Yılın Sürücüsü Yarışması” sonuçlandı. 2013 yılında eğitim alan 290 sürücüden 24’ü, yarışmada 70 puanı geçerek “Altın Sürücü” unvanına ulaştı. Eğitimlerde göstermiş oldukları başarıların ardından Altın Sürücü ünvanına hak kazananlar arasında yapılan yarışmada en iyiler kıyasıya mücadele ettiler.

Brisa’nın Lassa ve Bandag markalarıyla ana sponsor olduğu, Yapı Kredi Bankası’nın ise yan sponsor olduğu yarışma, Kamyon ve Çekici olmak üzere 2 ayrı kategoride yapıldı. Sürücüler yazılı sınav, ekonomik ve güvenli sürüş ile sürüş yetenekleri konusunda çeşitli testlerle beceri ve bilgilerini sergiledi. Yarışmaya izleyici olarak katılan firma yetkilileri ise lastik kullanımı konusunda Lassa uzmanları tarafından bilgilendirilirken, eko-sürüş simülatörü ve emniyet kemeri simülatörlerini kullanarak bilgilerini geliştirme fırsatı buldu.

Yarışma; sürüş yetenekleri, geri park, yanal park, düz çizgi geçişi, şerit değiştirme, genişlik tahmini, nokta duruşu etaplarından oluşturuldu. Ekonomik sürüşlerin, Ford Trucks’ın Filobil-Filo Yönetim Sistemi ile donatılmış 1846T 460PS E5 otomatik şanzımanlı ve intarderlı, tenteli dorseli çekiciler, 4136 D 6x4 damperli inşaat kamyonları ve mikser rollover ile gerçekleştirildiği yarışmada, puanlandırma Filobil’den alınan ortalama yakıt tüketimi, etap tamamlama süreleri, sürüş hızları ve sürüş ihlalleri değerlendirilerek yapıldı. 

Ayrıca Ford Cargo 1846 T’nin performansının en üst düzeyde gözlemlenip, deneyimlenebildiği bir drift show da Ford Sürüş Akademisi uzman eğitmenleri tarafından tarfiğe kapalı eğitim pistinde gerçekleştirildi.

Yarışma sonucunda her iki kategoride birinci olan firmalara 4 adet Lassa marka lastik ve 2 adet Bandag kaplama, ikincilerine 2 adet Lassa marka lastik ve 2 adet Bandag kaplama, üçüncülerine 2 adet Bandag kaplama hediye edildi. Her iki kategoride birinci olan sürücülere ise Yapı Kredi Bankası tarafından 1.500 TL, ikincilere 1.000 TL, üçüncülere ise 500 TL değerinde World Hediye Çeki verildi. 

Çekici kategorisinde  Omsan Lojistik’ten Mehmet Aygül birinci, Boğaziçi Beton’dan Hüseyin Şahin ikinci, Özen Nakliyat’tan Zeki Tokgöz üçüncü oldu. 

Kamyon kategorisinde ise Bayer Mühendislikten Mehmet Arslan birinci, Adaçal Firması’ndan Hamit Uçar ikinci, Kar Beton’dan Cavit Uysal ise üçüncü oldu. 

Ford Sürüş Akademisi

Türkiye otomotiv sektörünün lideri Ford Otosan, “Ford Sürüş Akademisi” ile sektörüne öncülük yapmaya devam ediyor. Müşteri beklentilerine göre araç geliştirdiği gibi hizmet de geliştiren Ford Otosan, Ford Sürüş Akademisi ile çekici ve kamyon filosu sahibi işletmelere destek olarak firmaların ideal çözüm ortağı oluyor.

Ford Trucks çatısı altında HED Akademi işbirliği ile kurulan Ford Sürüş Akademisi; çekici ve kamyon filo müşterilerine verdiği eğitimlerle bilinçli sürücüler yetiştirerek yakıt ekonomisi ve sürüş güvenliğini sağlamayı, araçları uzun ömürlü kılmayı ve çevreye verilen zararı azaltmayı hedefliyor. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159