banner69

Maraton ve Safir Plus sektör mensupları ile buluştu

banner113

Adana’da 600’ü aşkın sektör mensubunun katıldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, 120’yi aşkın Safir Plus aracın satışının tamamlandığını belirterek, “Bu yıl 140 adet Maraton üretmeyi planlıyoruz. 2016 sonuna kadar 400’ü aşkın Maraton ve Safir Plus satışı gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz” dedi.

banner114
TAŞITLAR 07.03.2016, 15:07 08.03.2016, 13:10 Taşıma Dünyası
 Maraton ve Safir Plus sektör mensupları ile buluştu
Adana’da 600’ü aşkın sektör mensubunun katıldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, 120’yi aşkın Safir Plus aracın satışının tamamlandığını belirterek, “Bu yıl 140 adet Maraton üretmeyi planlıyoruz. 2016 sonuna kadar 400’ü aşkın Maraton ve Safir Plus satışı gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz” dedi. 

Temsa, yeni ürünleri Maraton ve Safir Plus’ı 4 Mart Cuma günü Adana’da sektör mensuplarıyla buluşturdu. Etkinliğe 600’ü aşkın sektör mensubu katıldı. Sektör mensupları ilk olarak Temsa fabrikasını gezdi ve üretim aşaması ile yeni ürünler Maraton ve Safir Plus hakkında bilgi aldı. Temsa showroomunda düzenlenen öğle yemeğinde sergilenen Maraton ve Safir Plus, Satış Müdürü Baybars Dağ ve bölge yöneticileri tarafından sektör mensuplarına tanıtıldı. 


Mottomuz: Müşteriye değer yaratmak 

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Maraton aracın içinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin her yerinden sektörün en önemli isimlerini Adana’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Çelik, “Birçok otobüs şirketi sahibi araçlarımızı incelemeye yönelik taleplerde bulundu. Bu taleplere cevap vermek için de, ilk defa bu kadar geniş bir etkinlikle araçlarımızı tanıtıyoruz.  Böyle bir buluşmanın yararlı olacağını düşündük. Sezon yaklaşıyor. Otobüs şirketi sahipleri en doğru ürüne yönelmeye, en doğru fırsatı yakalamaya çalışıyorlar. Biz de onlara bugün bu fırsatı tanımak istedik. Burada Safir Plus’ın 12 metrelik ve 13 metrelik VIP aracı var. Maraton’un da 12 metrelik ve 13 metrelik VIP aracını tanıtıyoruz. Hem orta hem üst segmentte her ihtiyaca uygun bu araç gamımız şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla çok geniş beğeniyle karışılandı. Güzel bir buluşma oldu. Sektöre heyecan kattığımızı gördük. Şu anda 120-130 civarında Safir aracımızı sattığımızı görüyoruz. Bu yıl 140 civarında Maraton üreteceğiz. Önemli bir kısmı birkaç ay içerisinde çıkacak. Hemen hemen hepsinin sahiplenildiğini görüyoruz. Müşterisiz aracımız kalmadı. Bugün gelen talep, ilave bir üretim artışı olacağını gösteriyor. Toplam Safir ve Maraton olarak bu yıl 400’ü aşarız. Tahmin ediyoruz artacak. Büyük oranda 2+1 şeklinde bir satış olacağını düşünüyoruz. Fiyat konusundaki mottomuz, ürünümüzü alan müşteriye değer yaratmak. Araçlarımız rekabetçi bir fiyatla pazarda olacak, alan firmalara, ‘iyi ki aldık’ dedirtecek bir seviye olacağına inanıyoruz. Araçlarda çok ciddi güvenlik paketleri geldi. Programlanabilir dijital gösterge, tek bizim ürünümüzde var. En güçlü motor ve en geniş bagaj hacmine sahip durumda. Maraton da Safir’de olduğu gibi yakıt tüketiminde avantaj sağlayacak. Bu konuda iddialıyız. Bu yıl 25 civarında Maraton aracımızı da Avrupa’ya ihraç ederiz diye düşünüyoruz. İyi bir iş planı yaptığımızı görüyoruz” dedi. 600’ü aşkın sektör mensubu, Maraton ve Safir Plus’ı yoğun bir incelemeye tabi tuttu.

21 Mart’ta Prestij SX lansmanı 

4 Mart Cuma akşamı HiltonSA Oteli’nde düzenlenen gala yemeğinde Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, sektör mensuplarına yönelik olarak, “Çok büyük bir ilgi ile karşılaştık. Teşekkür ediyoruz. Temsa, Türkiye’nin otobüs firması. Türkiye’nin otobüsünü üretiyor ve iç pazarın yanı sıra 65 ülkeye satıyor. Bu sene 25 farklı ürüne ulaşacağız. 3 ürün ABD pazarı için, 12 tanesi de Türkiye pazarı için. Geri kalan birçok araç da Avrupa’ya satılabilir durumda. Temsa’yı özel ve farklı yapan unsurlar var. Biz araçlarımızı müşterilerimize, bayilerimize ve kaptanlarımıza sorarak geliştiriyoruz. Sizlerden aldığımız bilgileri, istekleri mümkün olduğunca hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu, Temsa’yı farklı yapan unsurlardan biri. Dünyada hem şehiriçi otobüs, hem midibüs, hem de şehirlerarasına yönelik araç üreten ender şirketlerden birisiyiz. Temsa, 2015 yılını lider olarak bitirdi. Bu, bizler için onur; ekibimiz için gurur ve ciddi bir sorumluluk. Buna layık olmak ve bu seviyeye ulaşmak için Temsa ekibi çok ciddi çalıştı. Umarım satış sonrasında da sizlere destek oluruz. Temsa’da şu anda 1585 çalışanımız var. Ar-Ge’de 185 mühendis ve uzman çalışıyor. 2015’te biri ABD’ye, 2 tanesi de Avrupa’ya yönelik olmak üzere 7 yeni ürün lansmanı yaptık. Bu sene de 7 lansmanımız olacak. İlk lansmanımızı 21 Mart’ta Prestij SX aracımız ile yapacağız. Busworld Fuarı’nda yeni Opalin midibüs aracımızı tanıtacağız. Onu elektrikli araçlarımız takip edecek. Şehir içinde kullanılmak üzere, iki boyda, iki elektrikli otobüs geliştiriyoruz. 2017’de ticari olarak kullanılabilecek bu araçları bu yıl tanıtacağız. Aselsan ile geliştirdiğimiz elektrikli otobüs, Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli aracı olacak. Türkiye’nin Temsa’sı sizlere layık olmaya çalışıyor. Temsa ekibi büyük işler yapmaya çalışıyor. Temsa ekibini kutluyorum. Hepimizin yolu açık olsun” dedi. 

Mühendislik başarısının bir örneği: Maraton 

Temsa Satış Direktörü Murat Anıl, hem Temsa’nın pazar gelişimi hem de yeni ürünlere yönelik bilgiler verdi: “Pazar gelişimi açısından baktığımızda 2010’dan 2015’e; 350 milyon TL’den, 750 Milyon TL mertebesine ulaşılmış  ve bu gelişim son derece başarılı bir şekilde seyretmekte. 2012 yılında yüzde 17 olan pazar payımızı 2014’te yüzde 24’e, 2015’te yüzde 25’e çıkarmışız.  29 yıl önce üretilen, efsane haline gelen Maraton bugün yeniden sektörle buluştu. Maraton 12 metre ve 13 metre VIP olmak üzere iki tipte üretildi. İki aracımızın motorları aynı. 435 beygir gücünde, yükseklikleri 3,9 metre, genişlikleri de 2,55 metre. Bagaj ihtiyacı olan iş ortaklarımıza çözüm sunuyor. Euro 6 motoru ve regülasyonlar gereği tüm frenleme ve güvenlik tertibatları standart hale geldi. Buna ilaveten, Maraton, bugün dünyada, R6602 dediğimiz devrilme testi başarısı gösteren tek ürün. Bu da Temsa mühendislik başarısının sizlere sunduğu bir örneğidir. Araçlarımızda akıllı güvenlik ve yangın söndürme tertibatları standart olarak bulunmaktadır. Araçlarımız 2+1 ve 2+2 yerleşimine uygun ve dünyada ilk 2 akslı ve koridorsuz ürün olma özelliğini taşıyor. Maraton, yakıt tüketiminde de Safir’de olduğu gibi iddialı. Yolcuların yanı sıra kaptanların konforu da unutulmadı. Çok daha geniş ve ferah bir uyku kabini mevcut.  Maraton aracımızın aydınlatma sistemleri de her yolcu için özel şekilde tasarlandı.

Safir Plus

2010 yılında DAF motorlu yeni Safir’in tanıtımının ardından 2012 yılında 2+1 koltuk düzenine sahip Safir 37+1 pazarda beğenildi ve biz 2015 yılında ise 41+1 koltuklu aracımızla pazar payımızı büyüttük. 2+1 Safir Plus 41 koltuklu, 2+2 ise 50 koltuklu. Safir Plus aracımızda da güvenlik paketleri yine standart. Önceki versiyona göre sizlerden gelen taleple tepe lambalarındaki sinyal, çift cam, 3 parçalı ön tampon son derece rahat kullanılabilir hale getirildi. Kaptan arkadaşlara daha geniş görüş açısı sunuyoruz. Ayrıca yine kaptanların uyku kabinleri de artık çok daha ferah.”
Murat Anıl, sözlerini “Bizi yalnız bırakmadığınız ve çok büyük ilgi göstererek bu etkinliğimize katılan tüm sektör mensuplarına teşekkür ediyorum” diyerek bitirdi. ■

GALADA YAPILAN KONUŞMALARDA YENİ OTOBÜSLERE BEĞENİLER İFADE EDİLDİ.

Tasarım ve teknolojik olarak mükemmel buldum



TOF Başkanı Mustafa Yıldırım:
“1987 ilk Maraton ve 2016… Temsa’nın geçirdiği sürece bakıyoruz ve Temsa ekibine teşekkür ediyoruz. Tasarım olarak mükemmel buldum. Teknoloji olarak çok üstün. Her şey dünya standartlarında. Bu araba da yok yok. Sektörümüze rekabetçi boyut getirdiler. Temsa ABD’ye bile otobüs satıyor. Temsa’nın sektöre yakın yüzü, temas eden yüzü, Sayın Murat Anıl’a teşekkür ediyorum. Bu sektörün bütün değerlerini yakından takip eden, sektöre dokunan bir yönetici olarak, herkesle sıcak iletişim kuran, sektörün beklentilerini üretime yansıtan bir kişi olarak teşekkür ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum.”


 TTDER Başkanı Sümer Yığcı:  
“Çok güzel arabalar üretilmiş. Konfor düzeyini çok beğendim. Hayırlı olsun. Bizi burada buluşturduğu için Temsa ailesine teşekkür ediyorum.” 

TOFED Başkanı Birol Özcan:
 “Temsa’ya teşekkür ediyoruz. Çok güzel otobüsler üretilmiş. 2+1 araçları gerçekten çok beğendim. Koltuk konforu, araç teknolojisi çok mükemmel.”









Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159