Scania’nın yeni inşaat araçları sahaya indi

banner113

P, G ve R kabin seçeneklerinden oluşan yeni Scania inşaat araçları, zorlu arazi koşularında yüksek performans elde etmek için tasarlandı.

banner114
TAŞITLAR 20.04.2015, 15:17 20.04.2015, 15:42 Taşıma Dünyası
Scania’nın yeni inşaat araçları sahaya indi

TEST - HABER: ERKAN YILMAZ

Scania’nın ürün gamına yeni eklenen inşaat araçları, 13 Nisan Pazartesi günü İstanbul Park’ta düzenlenen test sürüşü organizasyonu ile tanıtıldı. Tanıtım organizasyonuna Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Scania Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel, Scania Satış Müdürü Tunç Gömeçli katıldı. 

İhtiyaçlara cevap 

Test öncesinde Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin açıklamalarda bulundu. Scania’nın önemli bir atılım içerisinde olduğunu belirten İlhami Eksin, “Scania müşterilerinin verimlilik ve karlılığını artırmak için ürün ve hizmetlerini geliştirmeyi, kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyoruz. Pazar neler bekliyor; ikinci ele çözüm, finansman, bakım anlaşmaları, yedek parçanın bulunabilir olması ve daha uygun fiyatta olması. Biz, bu noktada çok önemli ilerlemeler sağladık. Bu da bize pazar payı büyümesi olarak döndü. Yüzde 5,5’larda olan pazar payımızı yüzde 8’ler civarına taşıdık. İnşaat kamyonları ve çekicilerinde çok başarılı projelere imza attık. Önümüzdeki süreçte bir yeni ürünü daha pazara sunacağız. Pazardaki konumumuzdan memnunuz, müşterilerimiz de memnun. Bu yeni ürün gamı ile hak ettiğimiz alanı daha da genişletmek istiyoruz” dedi. 

Uygun fiyat koşulları 

Yeni Scania inşaat araçları ile müşterilere maksimum destek vererek işlerini hafifletmek istediklerini belirten İlhami Eksin, “Halihazırda devam eden ve planlanan bir çok büyük inşaat projesi ve tüm bunların yanı sıra hemen her yerde devam eden kentsel dönüşüm projeleri bulunuyor. Scania markası olarak tüm büyük projelerde yer almak istiyoruz. Tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yeni Scania inşaat araçlarımız ile bunu başaracağımıza inanıyoruz. Ulaşılabilir fiyatlarla pazara sunulan Yeni Scania inşaat araçları serisi hem inşaat sektöründe faaliyet gösteren müşterilerimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.

Pazar payımızı büyüteceğiz 

İnşaat sektöründe bu yıl yüzde 4,5 büyüme beklendiğini belirten Scania Satış Müdürü Tunç Gömeçli, “İnşaat segmenti geçen sene yüzde 2,9’luk büyüme elde ederken, inşaat sektörü yüzde 2,2 büyümüştü. Bu yıl için yüzde 4,5’lük bir büyüme bekleniyor. Türkiye beton üretiminde Avrupa Birliği’nde birinci sırada yer alıyor. İnşaat sektörü Türkiye’de istihdamın yüzde 8’ini sağlayan bir sektör. Kentsel dönüşüm projeleri ile 20 yıllık potansiyeli olan bir sektör. Çekicilerin payı yüzde 61 civarında. Bizim burada payımız yüzde 10 civarında. Kamyon segmentinde 8x2, 6x4 ve 6x2’ler, sırasıyla, yüzde 6, yüzde 6 ve yüzde 5 pazar paylarına sahip. İnşaat segmentinin toplam pazardaki payı yüzde 22. 2014’ün rakamları ile 6 bin 500 adetlik bir seviye. Biz de büyüyen inşaat segmenti alanında yeni ürünlerimizde pazar payımızı büyüteceğimize inanıyoruz” diye konuştu. 

Scania Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Adnan Yücel, yeni inşaat araçları serisinin 8x4, 6x4 ve 4x2 olmak üzere üç ana grupta oluştuğunu belirterek, “Birçok yeni modelimiz var. P400 damperli aracımız var. G400 damperli aracımızı zaten satıyorduk. P 400 mikser aracımız, P400 beton pompası ve P360 hafif mikser araçlarımız, ürün gamına yeni eklediğimiz araçlar. Yine 6x4 segmentinde, P360 ve P400, 360 ve 400 beygirlik P kabin damper ve mikser araçlarımız var. Ürün gamımızı tamamlayan çekiciler grubunda G 400 damper çekicimiz vardı. Buna P400 mikser çekicimizi ilave ettik. Bir de R ve G kabinde 480 beygir ile 620 beygire kadar, 6x4 çekiciler ile iş makinelerini taşıma şansımız var” dedi. ■

TEST EDİLDİ, MÜKEMMEL HALE GETİRİLDİ
Scania inşaat araçları, Avrupa’nın en büyük test merkezinde şiddetli yağmur ve kar fırtınalarının oluşturulduğu iklim tüneli başta olmak üzere birçok ağır testten geçirildi. -35 ile +50 derece arası sıcaklık, yüzde 15 ile yüzde 96 arası nemli ortam testlerini başarıyla geçen inşaat araçlarında en iyi performans değerleri elde edildi. Yeni Scania inşaat araçları tabi tutulduğu testlerde, devrilme, çarpışma ve darbe testlerinden de en yüksek puanları alma başarısı gösterdi.   

Yeni Scania İnşaat serisi araçlarda, SCR sistemine sahip 9, 13 ve 16 litrelik motor yelpazesinde, 250 beygir gücünden Scania’nın en güçlü motoru olan 730 beygir gücüne kadar, Euro 5 normlarına sahip geniş bir yelpaze sunuluyor.  Şanzıman seçenekleri ise manuel ve Opticruise-Otomatik Şanzıman tercihi ile daha da zenginleşiyor. Ayrıca, 8+1 ve 12+2 vites Scania şanzımanlar karıncalı ve karıncasız seçeneklere de sahip. 
Overdrive şanzıman, yol seyri devirlerini sınırlamak ve böylece yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla geliştirildi. Scania Opticruise-Otomatik Şanzımanda “Off-Road” modu ağır koşullarda ideal sürüş imkanı sunuyor. Bu seçenekte araç motor devrini yol şartlarına uygun olacak şekilde kendisi ayarlarken, zorlu yol dışı şartlarında çekişin sürekliliğini sağlamak için vites geçişlerini daha seri şekilde gerçekleştiriyor, debriyajın daha uzun süre kavramada kalmasını, sürücünün zorlu koşullarda dahi araca, çevreye zarar vermeden ve yolda kalmadan çalışabilmesini sağlıyor. 

Yeni inşaat serisinde dikkat çeken önemli özelliklerden biri de opsiyonel yeni Scania Retarder. Frenleme, hız kontrolü, vites değiştirme ve soğutma sistemleri önceki versiyona benzerlik gösterirken, yeni Retarder’da frenleme torku 3.500Nm’den 4.100 Nm’ye çıkartılarak düşük hızlarda frenleme performansı bir önceki versiyona kıyasla daha da iyileştirildi.

ARAÇLARDA ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLER 
Adnan Yücel, Scania inşaat araçlarında öne çıkan özelliklerle ilgili bilgiler de verdi:  “Araçlarımız öncelikle çelik tampona sahip. 35 tonluk inşaat koşullarında çok büyük önem arz ediyor. Altta karter korumaları var. Araçlar 25 derece yaklaşma açısına sahip. 19-32 ton akslar için cer seçeneği mevcut. Zor koşullar için inşaat araçlarımızı 17,5 milim şasi ile donattık. 9-10 milim ağırlıklı olarak kullanılıyor. Burada çok iddialıyız. Yerden yüksek şasiye sahip araçlarımız ve değişik ihtiyaçlar için yığma makas, havalı, süspansiyon seçeneklerine de sahip. Dikey egzoz, yüksek hava girişi de inşaat koşulları için önemli özellikler. Şantiyelerde sürüş konforu ve görüş açısı çok önemli güvenlik açısından. Bizim kabinlerimiz, özellikle görüş açısı ve sürüş konforu olarak oldukça iyi yerde. Esnek basamaklar var yine inşaata yönelik. 45 ila 50 ton teknik kapasiteli araçlarımız.

Yine kampana ve disk fren seçeneklerimiz de mevcut. Özellikle, BSI üst yapı iletişim ara yüzü, önemli bir özelliğimiz. Mikserlerde 41 ton teknik kapasiteye sahip araçlarımız ve ağır yükleri taşımak için 620-730 beygire kadar hatta çıkabilen güçlü motor seçeneğimiz mevcut. Bu motor güçlerinde bile Opticruise şanzıman seçeneği, sunabiliyoruz. Modüler yapı ile üretilmiş, 250- 730 beygir arasında, düşük devirlerde çok yüksek tork verebilen Scania motor, bizim en güçlü olduğumuz alanlardan. Scania’nın geliştirdiği Opticruise otomatik şanzıman seçeneği ve retarder en önemli özelliklerden biri. Özellikle retarderin inşaat sektörü için, düşük hızlarda yüksek verim veren tipi de mevcut. 3 değişik kabin tipimiz var. P,G, R, yataksız, tek yataklı, çift yataklı olmak üzere. Rahat binilen daha uzun yollarda kullanılan her koşula her ihtiyaca uygun kabinlerimiz de mevcut. 

Araçlarımızın güçlü olduğu noktalar; dayanıklı ve güvenilir olmaları. Kesintisiz çalışma dediğimiz yani sürekli serviste olmaları, teknik taşıma kapasiteleri, yüksek güç, tork Opticruise otomatik vites seçeneği, standart haline getirmeye çalışıyoruz. Sürüş kabininin konforu, görüş açısı, modüler ürün yapısı ve tabi bütün bunlardan ortaya çıkan toplam işletme ekonomisi en avantajlı yanlarımız. Tabi ki, bunların yanında filo yönetim sistemi, bakım anlaşması, Scania Finans, sürüş akademisi ve yol yardımı gibi hizmetlerimizi de sunuyoruz.



İLK ÜÇ AYDA 741 SCANIA SATIŞI 
İlhami Eksin, 2015 yılı ağır ticari araç pazarını değerlendirirken, ilk çeyrekte bir önceki yıla göre toplam pazarda yüzde 80’e varan artış yaşandığını söyledi: “Bu, beklentilerin üzerinde bir artış. Scania olarak, yılın ilk çeyreğinde, toplam pazardaki büyümenin çok üstünde bir performans göstererek toplam pazarın 3 katı üzerinde bir artışla 741 adetlik satış gerçekleştirdik. Bu sayede pazar payımızı 4 puandan fazla artırdık. Müşterilerimize Scania markamıza duydukları güven nedeniyle teşekkür ediyoruz.”

 






Yorumlar (2)
Ali Türkmen 7 yıl önce
on numara
Fevzi bulur 7 yıl önce
k1 belgemiz haberimiz olmadan iptal olmuş geri almak istiyorum bana yadım edin lütfen
banner117
15
açık
banner159