banner69

Vodafone ve Ford Otosan M2M çözümüne inovasyon odülü

banner113

Vodafone Türkiye’nin dünya lideri seçilen makineler arası iletişim (M2M) teknolojisinin gücüyle Ford Otosan’ın iş ortaklığında hayata geçirdiği filo yönetim sistemi “Ford Trucks Filobil - Filo Bilgi Sistemi”, Londra’da düzenlenen Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri’nde “İş Çözümlerinde İnovasyon” dalında ödül kazandı. Vodafone İş Ortağım programı kapsamında Ford Otosan ile birlikte geliştirilen Ford Trucks Filobil, Ford Cargo araçlarının M2M teknolojisi ile uzaktan takibini mümkün kılarken, lojistikte operasyonel verimlilik ve tasarruf artışı sağlıyor.

banner114
TAŞITLAR 15.07.2014, 12:53 15.07.2014, 13:09 Ekrem Özcan
Vodafone ve Ford Otosan M2M çözümüne inovasyon odülü
Türkiye’de işletmelerin dijital dönüşümüne katkıda bulunarak, kurumların operasyonel verimliliklerini artıran çözümler geliştiren Vodafone İş Ortağım, Vodafone’un global birikimiyle hayata geçirdiği teknolojileriyle övgü toplamaya devam ediyor. Yılın en inovatif teknoloji uygulamalarını değerlendiren Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri’nde, Vodafone İş Ortağım ve Ford Otosan’ın Ford Trucks Filobil projesi “İş Çözümlerine İnovasyon” dalında ödüle layık bulundu.

 

Global Telecoms Business tarafından dünya çapında telekomünikasyon sektörünün kurumlara yönelik en yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri, Londra’da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Telekomünikasyon sektöründe yılın en yenilikçi uygulamalarını ödüllendiren Global Telecoms Business, kurumsal çözümlerin inovasyon değerlerini ölçmeye ve değerlendirmeye odaklanıyor.

 

Ford Otosan’ın Vodafone Türkiye ve Filotürk  iş ortaklığında, Ford Cargo araçlarının takibine imkan tanıyarak lojistikte verimlilik ve tasarruf artışı sağlayan Ford Trucks Filobil- Filo Bilgi Sistemi projesi, uzun soluklu bir işbirliği olarak tasarlandı. Sistemin geliştirme aşaması 1,5 yıl sürdü ve İngiltere’de yol testleri ve EMC (Electromagnetic Compatibility) testleri tamamlandı. Ford Trucks Filobil çerçevesinde, Ford Cargo araçlarına yerleştirilen makineler arası iletişim teknonolojisi, özellikle mekanik sorunların tespiti, değişen yol durumları ve kazalar karşısında anlık müdahaleye imkan sağlıyor. Vodafone İş Ortağım ve Ford Otosan’ın geliştirdiği Filobil teknolojisiyle, ayrıca Ford Cargo araçlarında %20’ye varan oranda yakıt tasarrufu sağlanıyor.

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, ödül hakkında şu değerlendirmede bulundu:

 

“Vodafone Türkiye olarak, ülkemizde dijital dönüşümün lideri olma vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanda teknoloji, hizmet, pazarlama, insan kaynakları gibi birçok kategoride kazandığımız 130’un üzerinde ödüle bu yıl Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri’nde bir yeni başarıyı eklemenin gururunu yaşıyoruz. Dünyanın öncü makineler arası iletişim şirketlerinden biri olan ve bu alanda 20 yıllık global tecrübesi ve liderliği* bulunan Vodafone’un dünya çapında 44 ülkeden gelen deneyimiyle, Vodafone İş Ortağım çatısı altında şirketlere operasyonel verimlilik artışı sağlayan M2M çözümleri geliştiriyoruz. Ford Otosan işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz Ford Trucks Filobil çözümümüz, lojistikte verimlilik vizyonuyla gurur duyduğumuz projelerimiz arasında. Ford Trucks Filobil’in ödüle layık bulunması bizim için çok anlamlı. Vodafone İş Ortağım programımızla verimliliğin ve rekabetçiliğin yükselmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Dünya çapında en son teknolojiyi ve fark yaratan çözümleri Türkiye’deki işletmelerin hizmetine sunmayı sürdüreceğiz.”

 

 Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, ödül hakkında görüşlerini şu şekilde paylaştı:

“Ford Otosan olarak Türkiye otomotiv sektörünün 12 yıldır aralıksız lideri, aynı zamanda sektörün en büyük Ar-Ge organizasyonuna sahip şirketiyiz. Ağır ticari araçta Ford’un küresel mühendislik ve ürün geliştirme merkezi olarak çalışıyoruz. 55 yıllık tecrübemizle, kamyonlarımızı Türkiye’de tasarlıyor, üretiyor ve dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Odağımıza aldığımız müşteri memnuniyeti vizyonumuz doğrultusunda, müşterilerimize satış sonrası kolaylık sağlayacak ve işlerinde verimlilik yaratacak çözümler üretiyoruz. Vodafone İş Ortağım ile geliştirdiğimiz Teknoloji odaklı çözümlerimizden biri olan “Filobil”, filo bilgi sistemi ile de Ford Cargo filosu sahibi işletmelere katma değer yaratıyor, maliyet tasarrufu sağlıyoruz. Ford Otosan olarak mühendislik çalışmalarımız ile müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin bu ödül vesilesiyle takdir kazanmasından büyük memnuniyet duyuyoruz."

* Machina Research tarafından Vodafone Group dünyanın M2M lideri seçilmiştir. 
www.machinaresearch.com

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159