banner69

Yeni nesil Scania satışa sunuldu

banner113

Scania, 10 yıllık Ar-Ge süresi, 2 milyar Euro’nun üzerinde yatırım ve 10 milyon km’nin üzerinde test sürüşü sonucu üretime başladığı yeni nesil araçlarını Türkiye’de satışa sundu. Yeni modelde kabin, motor, güç ve aktarma organları tamamen yenilendi.

banner114
TAŞITLAR 01.05.2017, 12:01 01.05.2017, 12:31 Taşıma Dünyası
Yeni nesil Scania satışa sunuldu
Yeni nesil Scania araçları, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Scania Türkiye Ofisi Müdürü Per Stumer, Doğuş Otomotiv Scania İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Adnan Yücel ve Doğuş Otomotiv Scania Ürün Müdürü Cem Güney Özdemir’in katılımıyla 26 Nisan Çarşamba günü test sürüşü ile tanıtıldı. 




HABER: ERKAN YILMAZ



Oyunu değiştirecek 
Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, “Ürün tanıtımları her marka için heyecan vericidir. Her üründe bir ilerleme içerir. İki tane önemli gelişimden bahsedeceğiz. Biri fiziksel yapısı. Diğeri de teknolojimizle estetiğimizle, performansımızla geliştirdiğimiz hizmetler ve uygulamalar. Bu iki değişim; bize göre oyunu hatta paradigmayı değiştirecek. Yeni nesil Scania araçlarımızı bu tanıtımın ardından Türkiye’de satışa sunacağız” dedi. 

6 bin Scania araç 
Otomobil, hafif ticari araç ve ağır vasıta arasında farklı gelişimlerin olduğunu dikkat çeken İlhami Eksin, “Otomobilde ve hafif ticaride güvenlik, eğlence kısmı çok önemliyken ağır vasıtada maliyet düşürmek, verimliliği artırmak, sürücünün uzun süreli rahat performans vermesini sağlamak çok önemli. Bugün bağlantılı servisler adını verdiğimiz uygulamalar birçok markada var. Ancak Scania, bu işe tutkusunu ve adanmışlığını artırdı, son beş yılda 250 bin aracı bağlantılı hale getirdi. Türkiye’de 22 binlik bir araç parkımız var. 6 bin adedinin tamamını bağlantılı servisli araçlar haline getirdik. Bunu tamamen ücretsiz sunan tek markayız. Müşterimize, “önceliğimiz sizin işiniz” diye sesleniyoruz. Bağlantılı servislerden gelen verilere dayanarak, müşteri ihtiyaçlarını doğru analiz edip, uzun dönemli yatırımının maliyetini en iyi şekle getirecek önermede bulunuyoruz. Biz bunu oyunun değişimi olarak isimlendiriyoruz” diye konuştu. 


Elektrikli ve hibrit araçlar 
Scania Türkiye Ofisi Müdürü Per Stumer, Türkiye’yi anahtar pazarlardan biri olarak gördüklerini belirterek, “Bu gerçekten yola çıkarak Türkiye’de bir irtibat ofisi kurmaya karar verdik. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte daha sürdürülebilir bir taşımacılık sistemine doğru yola çıkıyoruz. 2016 yılı rekorlarla dolu bir yıl oldu. Tüm ürün gruplarında toplam 90 bin adetlik satış hacmine ulaştık. 2017 yılının ilk çeyrek sonuçlarına göre Scania satışlarını yüzde 60 artırmış durumda. Yeni jenerasyon araçlarımız bugüne kadar Scania’da üretilen en iyi araçlar. Yeni seri ile birlikte müşterimizin hayatını kolaylaştırmak için birçok servis ve hizmetler de sunuyoruz. Hedefimiz: ne iş yaparlarsa yapsınlar müşterilerimizin karlılığını maksimum seviyeye çıkartacak sürdürülebilir çözümler sunmak. Aslında çok önemli bir dönüşümün başındayız. Yeni dönemde bağlantılı araçlar, sürücüsüz otonom araçlar ve elektrikli araçlar çok önemli hale gelecek. Elektrikli ve sürücüsüz araç konusunda yeni eğilimleri yakından takip ediyoruz ve ciddi yatırımlar yapıyoruz. Haziran ayında elektrikli ve hibrit aracın testlerini Siemens ile birlikte başlatacağız” dedi.  



Öncü firma olarak…
Doğuş Otomotiv Scania İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Adnan Yücel de, “Sektörlerin bir sıçrama noktaları vardır. Değişim ve dönüşüm dijitalleşme ile bağlantılı servisler konusunda ciddi olarak başladı. Scania her zaman öncü bir firma olarak bu değişimi çok önceden fark ederek, 2015 yılında çok önemli stratejik bir karar aldı ve ürettiği tüm araçları üzerlerinde bağlantılı şekilde hizmet verecek şekilde tasarladı. Üstelik müşterilere ek bir maliyet getirmedi. Dünyada 250 bin Scaina bağlantılı şekilde verimlilik datalarını merkeze aktarıyor ve yeni üretilecek araçlar da bu veriler çerçevesinde şekilleniyor. Türkiye’de 6 bin Scania araçta bağlantılı servis kapsamında. Bu uygulamayla araçtan 85, sürücüden 12 bilgiyi alıyoruz. Bağlantılı servisler basit bir filo takip sisteminin çok ötesinde bir anlam ifade ediyor. Sürücülerin kullanım alışkanlıklarını kayıt altına alarak, bunu da onlarla paylaşarak yüzde 10’a yakın yakıt tüketiminde düşüş sağlanıyor” diye konuştu.  



İhtiyaçlara uygun araçlar 
Doğuş Otomotiv Scania Ürün Müdürü Cem Güney Özdemir, yeni seride modüler yapı felsefesinden ödün verilmediğine dikkat çekerek, “Her müşterinin ihtiyacı farklı. Bu ihtiyaçları tam şekilde karşılayacak, bütün kabin motor seçenekleri dingil konfigürasyonlarını bir araya getirerek tam amaca uygun araçla müşterinin karşısına çıkıyoruz. İlk lansmanla beraber V ve S serisi sunuluyor. Streamline sınıfının en iyisiydi yeni seri ile çıta biraz daha yükseldi. Tasarım, ergonomi anlamında malzeme ve işçilik kalitesi ile sınıfındaki en üst araç” dedi.  

Yüzde 5 Yakıt Tasarrufu
Yakıt tüketimi, güç aktarma organlarındaki geliştirmeler ve aerodinamik çözümler sayesinde yüzde 5 oranında düşüyor. Böylelikle yılda 150 bin km yol kat eden bir araç, yaklaşık 2 bin litrenin üzerinde yakıt ekonomisi sağlıyor.

Yüzde 100 SCR yeni motor
Scania yeni araçlarıyla birlikte 13 litre, 500 bg.lik yeni motorunu da piyasaya sürüyor. Yeni motorda Euro 6 emisyon değerleri, yüzde 100 SCR sistemi ile sağlanıyor. Scania’nın, yeni nesil araçlarında, 13 litrelik motor serisi 370 beygir gücünden başlayıp 410, 450 ve 500 beygir gücüne kadar alternatiflerden oluşuyor. 16 litrelik motorların güç seçenekleri ise 520, 580 ve 730 beygir.


Düz zeminli yeni S Kabin 
Scania mevcut P, G ve yenilenen R kabinlerine, tamamen düz zeminli S serisi kabini de ekliyor. 24 farklı temel kabin modeli müşterilerin tercihine sunuluyor. ■



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159