Yeni Trafic ile tanışmaya hazırlanın

banner113

34 yıldır pazarda olan ve 1.6 milyon adet satılan Trafic, yenilenerek müşterileriyle buluşuyor. Yeni Trafic 50’den fazla ülkede satışa sunulacak. Son jenerasyon Trafic, 12 yıldır satışta ve Van segmentinde Avrupa pazarında ilk 3 arasında. Hedef Avrupa’da birincilik konumunu sürdürmek ve uluslararası büyümeye devam etmek.

banner114
TAŞITLAR 05.05.2014, 14:09 05.05.2014, 14:29 Taşıma Dünyası
Yeni Trafic ile tanışmaya hazırlanın


■ Erkan YILMAZ / Amsterdam - HOLLANDA


34 yıldır pazarda olan ve 1.6 milyon adet satılan Trafic, yenilenerek müşterileriyle buluşuyor. Yeni Trafic 50’den fazla ülkede satışa sunulacak. Son jenerasyon Trafic, 12 yıldır satışta ve Van segmentinde Avrupa pazarında ilk 3 arasında. Hedef Avrupa’da birincilik konumunu sürdürmek ve uluslararası büyümeye devam etmek. 

1998 yılından bu yana Avrupa hafif ticari araç pazarının zirvesinde yer alan Renault’un Trafic modeli yenilendi. 10 Nisan Perşembe günü Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da gerçekleştirilen lansmanı dünya basını ile birlikte Taşıma Dünyası olarak izledik. Organizasyonda hem pazarla ilgili bilgiler verildi hem de yükleme ve saklama kapasitesi, mobil ofis uygulamaları ve yeni nesil motor ile ilgili workshop düzenlendi. Yeni Trafic modelinin lansmanında Renault Grubu Ticari Araç Dünya Ticari Direktörü Pascal Schmitt bir konuşma yaptı. 

Hafif ticari araç pazarı 

Dünya hafif ticari araç pazarı hakkında bilgiler veren Schmitt, 2013 yılında hafif ticari araç pazarının yüzde 4 büyüme kaydettiğini belirterek, “Avrupa’da 2013, 1.4 milyon adet ile 15 yıldan bu yana en düşük pazarın olduğu bir yıldı. Uluslararası pazarlar genişledi. Latin Amerika yüzde 5, Asya yüzde 8, yıl sonunda yüzde 3 daralma gösteren Rusya pazarı da büyüme gösterdi. 2014’te ise: Avrupa ekonomik anlamda toparlanmaya başlıyor”  dedi. 

Yüzde 6’lık artış

2013’te yaşanan olumsuz şartlara rağmen Renault olarak ticari araç pazarında büyümelerini sürdürdüklerini ifade eden Schmitt, “Renault veya ortaklarımızın logosu ile 440 bin araç satışı gerçekleştirdik, satışlarımız yaklaşık yüzde 6 artış kaydetti. Renault 1998 yılından bu yana süregelen Avrupa hafif ticari araç liderliğini korumayı hedefliyor. Fransa’da satılan her 3 hafif ticari araçtan 1’i Renault. Avrupa dışında uluslararası pazarlarda Renault Grubu büyümesini sürdürüyor. 2013 yılında marka yüzde 9,6 büyüme gerçekleştirdi. Avrupa dışındaki Renault satışları yıllık satış adedimizin 1/3üne karşılık geliyor. Ayrıca Renault Grubu en çok satış yaptığı ilk 10 ülkenin 5’i Avrupa dışındaki ülkeler (Brezilya, Arjantin, Türkiye, Mısır ve Fas) Renault’un, endüstriyel ortaklıklarının ve büyümesinin kalitesi herkes tarafından takdir ediliyor. Ortaklarımız için 50 bin hafif ticari araç üretiyoruz. General Motors, Renault Trucks, Nissan ve 2012 sonundan bu yana Daimler markası adına ürettiğimiz Citan modeli var” diye konuştu.  

Başarının üç sırrı 

Hafif ticari araç dünyasında Renault’un bir referans noktası olduğuna değinen Pascal Schmitt, başarılarının arkasında üç neden olduğunun altını çizdi… 

Yetkili Satıcı ve Servis Hizmet Ağı: Renault, dünyanın büyük bir bölümünde 12 bin satış noktası, 127 ülke temsilciliği ve ayrıca 360 üstyapı anlaşması! Bu önemli, çünkü furgon araçların yarısına yakınında dönüşüm gerçekleştiriliyor ve müşterilerimiz servis kalitesi bekliyorlar. Bu yüzden birkaç senedir servis ağımız Pro+ adı ile profesyonel müşterilere yönelik farklı hizmet veriyor. 2014 sonunda 600 noktada olmayı hedefliyoruz.

Üretim: Fransa’da 3 fabrika: Batilly / Maubeuge et Sandouville, Fas / Tanger, Cordoba ve Curitiba. Pazarlara yakın yerlerde üretim yapmak rekabet açısından çok önemli.

Hafif Ticari araç ürün gamı: Ürünlerimiz müşterilerimizin beklentilerine cevap veriyor. 

2-22 m3 arası 3 model: Kangoo, Master ve yenilenen Trafic. Ayrıca bazı pazarlar için binek versiyonuna dönüştürülen küçük hafif ticariler. Pazara iddialı bir giren Dacia Dokker’ı da unutmamak gerek. Master 2010, Dokker 2012 sonu, Yeni Kangoo 2013’te yenilendi. Renault Grubu pazardaki en geç ürün gamından birine sahip. ■


Yeni Trafic

Yeni Trafic’te tümü 1.6 litre olan 4 farklı motor seçeneği bulunuyor: Energy dCi 120 Twin Turbo (320Nm) Stop & Start, Energy dCi 140 Twin Turbo (340Nm) Stop & Start, dCi 90 (260Nm), (Stop & Start opsiyon), dCi 115 (300Nm) Stop & Start. 

Renault’un motor uzmanları, markanın Formula 1’deki başarılarından istifade eden teknolojileri, Yeni Trafic’teki motorlar üzerinde uyguladılar. Marka, dizel Energy motorlarında Twin Turbo teknolojisinin sunulmasıyla downsizing alanında bir yeniliğe imza atıyor. Bu teknoloji, iki litrelik bir motor ile aynı performansın sağlanmasına olanak tanıyor ve aynı zamanda yakıt tüketimini yüzde 15’e kadar düşürüyor.

Ayrıca, 5.7 litre/100km* gibi düşük seviyedeki yakıt tüketimi ile modelin yeni motor serisi, 340Nm’ye kadar tork ve 140 beygire kadar güç, yakıt tasarrufu ve performansı birleştiriyor. 

Trafic II ile karşılaştırıldığında ortalama yakıt tüketimi 1 litre/100km azalıyor; bu da üç yıllık bir zaman diliminde 1,000 Euro’dan fazla bir tasarruf anlamına geliyor. 

Yeni Trafic’teki yük alanı pazardaki en uzun yük taşıma kapasitesine sahip (L2 versiyonu: 4.15 metre). Yeni Trafic, bir önceki nesil kullanıcılarının beğenisini kazanan aynı kübik formları koruyor

Trafic 10 farklı renk seçeneğiyle sunulacak; bunlardan ikisi yeni (Bambu Yeşili ve Bakır Rengi). 

Trafic’te dört yeni konfor ve güvenlikl donanımı eklendi: Geri vites kamerası, geniş açı ayna, yokuş kalkış desteği, iyileştirilmiş yol tutuş.

Yeni Trafic’in modelinin Sandouville’de üretilecek olması ile Renault, Avrupa pazar lideri hafif ticari araç gamının tamamının üretimini Fransa’da üç fabrikada gerçekleştiriyor.  

Mobil ofis olarak tasarlanmış 

Mobil bir ofis olarak tasarlanan modelin kabini cep telefonu ve tablet rafı, dizüstü bilgisayar için alan ve profesyonel kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için yerinden çıkartılabilir A4 boyutunda bir not panosu dahil birçok donanım içeriyor. Ticari araç kullanıcıların günlük eşyalarını koymaları için 90 litre kapasiteli tam 14 saklama gözü sunuluyor. Merkezi koltuk arkalığı öne yatırıldığında ve arkasındaki kapak kaldırıldığında, dizüstü bilgisayarın konabileceği alan ortaya çıkıyor. 
Koltuk arkalığı öne yatırıldığında, merkezi koltuk başlığının arkasına dik olarak bir not panosu tutturulabiliyor ve tıpkı dizüstü bilgisayar gibi, sürücü ya da yolcuya bakacak şekilde döndürülebiliyor. Söz konusu panoya erişmek son derece kolay ve dizüstü bilgisayarın konduğu alanı kaplayan kapağın dış kısmında saklanıyor. Panonun üst kısmındaki klips A4 boyutundaki kâğıtların tutturulmasına olanak tanıyor. 

Modern kontrol paneli, bir binek aracının kontrol panelini çağrıştırıyor ve diğer Renault modelleri ile uyum içinde. Multimedya sisteminin ve sıcaklık kontrol düğmelerinin bulunduğu merkezi konsol ise son derece göz alıcı. Daha üst versiyonlarda ise krom ayrıntıya sahip konsol çerçevesi, vites kolu topuzu ve ön hoparlör çerçevesi ile birlikte kapaklı torpido gözü ve Java döşeme bulunuyor.

MPV benzeri sürücü konumu

Yeni Renault Trafic, bir MPV’nin sunduğu konfor seviyesini ve sürüş pozisyonunu sunuyor. 

Yeni koltuklar, yüksek yoğunluklu köpük ve daha ergonomik formların kullanılması nedeniyle daha fazla yan destek sağlıyor. Ön koltuk sırası hem koltuk minderleri hem de koltuk sırtlıklarında kuvvetlendirici yanal destek içeriyor. Bununla birlikte, kapı paneline kolçakların eklenmesiyle konfor daha da üst düzeye taşınmış durumda.

Trafic II ile karşılaştırıldığında, sürücünün koltuk minderi 36mm daha da alçaltıldı; koltuk arkalığı ise daha yatık hale getirilerek MPV’lere benzer bir sürüş pozisyonunu elde edildi. Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon ile birleştiğinde, koltuğun sahip olduğu ayar olasılıkları (yükseklik, ileri geri ayarı ve koltuk sırtı açısı) sürücünün en konforlu pozisyonu bulmasına yardımcı olur. Koltuğun hemen yanında bulunan ve kolaylıkla kavranabilen kol yardımıyla koltuk yüksekliği 60mm’ye kadar ayarlanabilir. İleri geri hareket mesafesi 200mm; bu da Trafic II ile karşılaştırıldığında (aynı koltuk sırtı pozisyonunda) 18mm’lik bir iyileştirme anlamına geliyor. 

Pratik yük alanı

Ara bölmenin ve ön koltuğun altında bulunan bölmeler, maksimum yük uzunluğu açısından (L2 versiyonunda 4.15 metreye kadar) pazarın en iyi yük taşıma kapasitesini sunuyor. Yeni Trafic, iki kanadı sayesinde arka kapılar kapalı iken boydan 3.75 metreye (L1 versiyonu) veya 4.15 metreye kadar (L2 versiyonu) eşya taşıyabilen sınıfındaki tek Van modeli. Yeni Trafic Van serisi iki farklı uzunluk / yükseklik sunuyor– bununla birlikte toplam 270 kombinasyon için, yolcu kabini, platformlu kabin ve yolcu taşıma versiyonları da mevcut. Panelvan versiyonlarının taşıma kapasitesi 5.2 ile 8.6 m3 arasında değişiyor. Yeni Trafic, Trafic II’den 210mm daha uzun olup, toplam ek yük taşıma kapasitesi 200 litre (H1 versiyonu) ya da 300 litre (H2). Yeni Trafic’te eller serbest kart da mevcut. Kartın üzerindeki ‘boot’ butonuna basarak, sürücü ya da yolcu kapısı yerine sadece arka kapıları açmak mümkün. Bu işlev sık yükleme ve boşaltma yapanlar için oldukça pratik bir çözüm. ■

Kasım’da Türkiye’de

Yeni Trafic tasarımı, saklama kapasitesi, kabin içi yaşamı, mobil ofis uygulamaları ve çift turbo özelliğine sahip yeni motoruyla oldukça iddialı. 5.7 litre/100km gibi düşük seviyedeki yakıt tüketimi ile modelin yeni motor serisi, 340Nm’ye kadar tork ve 140 beygire kadar güç, yakıt tasarrufu ve performansı birleştiriyor. Pazardaki en uzun yük taşıma kapasitesine sahip Yeni Trafic, Türkiye’ye Kasım ayında tüketicisiyle buluşacak. ■ Erkan YILMAZ

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159