Borusan Lojistik 105 treyler aldı

banner113

Borusan Lojistik toplamda 600 adetlik treyler yatırımının ilk 105 adetlik partisini aldı.

banner114
ÜSTYAPI 11.09.2017, 12:58 11.09.2017, 13:05 Taşıma Dünyası
Borusan Lojistik 105 treyler aldı
Borusan Lojistik 105 adet aldığı treylerin teslimat töreni Tırsan Adapazarı fabrikasında Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Okyay Öztuğran ve Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılık Karayolu Operasyonlar Grup Müdürü Volkan Yıldırım, Tırsan Treyler Yönetimi Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Borusan Lojistik toplamda 600 adetlik treyler yatırımının ilk 105 adetlik partisini aldı.
Tırsan Treyler Yönetimi Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu 

Borusan’ın daha önceki yurtiçi taşımalarında kendilerine özellikle liman için konteynırlar verdik. Yurtiçi taşıma araçları verdik. Fakat bir taraftan da Borusan Türkiye’de farklı bir şey yaptı o açıdan da çok önemli gene çok sevdiğimiz yakın dostum Lütfü Aygüler’in firmasını satın aldı ki firma çok başarılı bir firmaydı iyi işlere imza atmıştı. Türkiye’de 1986 yılında genç bir arkadaş olarak başladı. Çok ciddi başarılar yaptı. Tabi avantajlarının yanında Türkiye’de bazı dezavantajlar da yaşadı ödüllü firmanın çalışanları çok kısa bir süre içinde çok yüksek transfer ücretleri ile başka firmalara taşındı. Sürdürülebilme konusunda Türkiye’de böyle handikaplar var. Fakat takdir ettiğim konu sonunda hem Borusan hem Balnak iki Türk şirketinin evliliği oldu. Yabancı şirketler Türkiye şirketlerini satın alırken ilk defa bir Türk şirketi büyük ölçekli yatırım yapmış firmayı satın aldı. 105 araç teslim ediyoruz 25 tanesi askılı tren taşımaya uygun askılı. Borusan satın alma sürecinde bizi çok zorladılar. Fiyat olarak söylemiyorum. Birçok toplantılar yapıldı bu bakış açısı için tebrik ediyorum. İhtiyaçları olmayan özellikleri seçmediler. Tamamen verimlilik esaslı kullanılabilirliğe uygun yalın iş modelleri ile hareket ettiler. Ekim ayının başında temelini atacağız bütün dünyanın en büyük treyler ar-ge merkezini kuruyoruz. İlave 150 tane mühendis arkadaşımız çalışacak. 

Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen

Biz lojistik işini severek, inanarak ve geleceği olduğunu bilerek yatırım yapmaya devam ediyoruz. Borusan Lojistik kurulduğu günden bu yana hiçbir yıl yatırım yapmadan geçmedi. Ekonomik koşullar ne olursa olsun. Bizim için önümüzdeki üç yıllık dönem planında bazı konular çok önemli. Bir tanesi dijitalleşme şirketin IT altyapısını, müşterilerin daha doğrusu yeni gelen jenerasyonun beklentisi düzeyinde iş yapış şeklimizi değiştirecek projelerimiz var. 27 proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projelerin bir kısmı Çetin Bey ve ekibinin Ar-Ge de çalışan 100 ün üzerinde çalışan arkadaş var. Onları biraz zorladık galiba ama tabi ki bilgimiz neyse Tırsan ekibiyle bildiğimiz bir şeyleri paylaşmaktan biz mutluluk duyduk. Borusan Lojistik niye yatırım yapıyor sorusunun cevabı Borusan Lojistik müşteriler için yatırım yapıyor. Bizim amacımız müşterimize fayda sağlamak ve fark yaratmak. Türkiye’nin ihracatı büyüyor ve büyümeye devam edecek. Bizim bu satın aldığımız 2 yıl içinde 600’e çıkacak olan paketin ilk 105 tanesidir. Türk firmasından almaktan gurur duyuyoruz. Sadece fark yaratabilmek için kullandığınız her ekipmanda insan kaynağı olduğu gibi IT olduğu gibi en iyi teknolojileri kullanıyor olmanız maliyetleri aşağıya çekiyor olmanız lazım. 

Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Okyay Öztuğran

Bugün teslim aldığımız 600 ‘lük yatırımın ilk 105’lik partisiyle Eylül ayı itibariyle operasyona sokuyor olacağız. Zaten mevcut olan işlerimizin kapasite artışıyla bağlantılı olan bir yatırımdı. Yeni başlayacağımız bir intermodal taşımacılık hizmetiyle bağlantılı aynı zamanda hem kara hem de intermodal Ro-Ro artı tren taşımlarıyla hizmetiyle devam ediyor olacağız. Kıta Avrupa’sında özellikle bu yeni yatırımlarında verdiği güç ile ciddi bir yapılanmamız olacak Avrupa’da ticaretimizin yüzde 40’dan fazlasının Almanya ile olduğunu düşünürsek özellikle yeni gelen müşterilerimize hem ithalat hem ihracat bazında yapmaya başlayacağız. Böylece hem pazar payımızı arttırmayı hem de müşteri yelpazemizi arttırmayı düşünüyoruz. 

Borusan Lojistik Uluslararası Taşımacılık Karayolu Operasyonlar Grup Müdürü Volkan Yıldırım

Bu yatırımı yaparken daha önce de bahsedildiği gibi sahada çalışma yapma arzumuz vardı. Belirtildiği gibi hepsini test etme aklımızdaki soruları sorma şansımız oldu. Borusan grubu olarak toplumdan aldığımızı topluma kazandırmak amacı ile hareket eden bir grup dolayısıyla Bir Türk firmasından almış olmaktan mutluyuz. Özmalı yoğun firmaya doğru giderken özellikle intermodal taşımaya uygun treyler seçmekti. Kolay bir süreç  değildi iki taraf da hem satın alma hem mühendislik tarafında hem yalın hem kullanımı kolay ve en verimli sonucu elde etti diyebilirim hepimize hayırlı olsun. 

Ben Borusan Lojistik’te çalışmaya başladığım 2002 yılında 38 milyon dolar ciromuz vardı. 15 yıl sonra bugün 540 milyon dolar ciromuz var ve 450 çalışanımız yaklaşık 4000 çalışan sayısına ulaştı. Müşterilerimize iş modellerine uygun daha çevreci ve daha ucuz ürün gamınıza katıyoruz. 150’ye yakın aracımız fiilen bugün Ford fabrikasında çalışmaya başladı. 160 arkadaşımız son bir ayda aramıza katıldı. Ar-ge departmanımız Ford ve tedarikçilerinin ihtiyaçları doğrultusunda 2,5 ay gibi bir sürede tamamladılar. Gurur duyuyorum ki böyle büyük operasyonları sorun yaşamadan yapıyoruz. Biz bunları Avrupa’da da yapacağız sadece sırası ve zamanı var. 3 yıl içinde doğru firmayı bulursak 3 tane firmayı da satın almayı düşünüyoruz. Filomuzda 200 özmal aracımız var tedarik tarafında da 550 ile 600 adet arasında araç yönetiyoruz. 700 arabaya ulaşacağız. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159