Michelin Multi T lastikleri ile yakıt tasarrufu sağlıyor

banner113

Michelin, ağır vasıta kullanıcılarına yönelik olarak tasarladığı X Multi T lastiklerini pazara sundu. 4 Eylül Perşembe günü yapılan X Multi T lastiklerinin tanıtım toplantısına Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Olıvıer Gros, Michelin Türkiye Teknik Müdürü Doğa Yiğit katıldı.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 05.09.2014, 14:27 05.09.2014, 15:01 Taşıma Dünyası
Michelin Multi T lastikleri ile yakıt tasarrufu sağlıyor
HABER: CANER ÖZCAN

Michelin’in ağır vasıta kullanıcılarına düşük maliyet, yüksek güvenlik, ve yüksek performans sağlamayı hedeflediği lastikleri hakkında bilgi veren Michelin Türkiye Teknik Müdürü Doğa Yiğit, “Michelin olarak, tüm segmentlerdeki sürücülere tek bir lastikle; güvenlik, performans ve yüksek kilometre ömrü sunmayı amaçlıyoruz. Michelin, yol ve yolcu güvenliğini sağlamak için gerçekleştirdiği inovasyonlarla sektörde farkını ortaya koyuyor. X Multi T, sahip olduğu teknolojiler sayesinde nakliye ve filo şirketlerine büyük kolaylıklar sağlıyor. Kargo güvenliği, zamanında teslimat garantisi ve maliyet kontrolü gibi konularda şirketlere kontrol gücü veren X Multi T’de; yüksek etkili su tahliyesi, dengeli aşınma, mükemmel yol tutuşu, daha uzun lastik ömrü, çevreciliği ve radyo frekans tanımlama (RFID) özellikleri göz dolduruyor.” diye konuştu. 

X Multi T, filolara avantajlar sağlıyor 

Her 100 kilometrede 0,3 litre yakıt tüketimini azaltan X Multi T’nin ağır vasıta lastik pazarının en iyileri arasında yer aldığını kaydeden Yiğit, şunları söyledi: “Lastiğin omuz kısmındaki M+S işareti ile Türkiye, Norveç, Rusya gibi ülkelerdeki kış koşullarında yasal olarak güvenilir olduğunu kanıtlayan X Multi T, yılda 1.500 kilogram daha düşük karbon salınımı ve yüzde 10 artırılmış kilometre performansıyla başarısını kanıtlıyor. Lastik ömrünü artıran yeni kauçuk karışımı ‘Carbion’ teknolojisiyle daha uzun lastik ömrü ve azaltılmış yakıt tüketimi sağlayan X Multi T, yeni sırt deseniyle de mükemmel su takviyesi sağlıyor. 
Michelin’in kullanıcıları ile buluşturduğu diğer lastikler hakkında açıklamalar yapan Doğa Yiğit şunları söyledi:  

X Multi Z & D, minibüslerin vazgeçilmezi olacak

17.5 ve 19.5 jant lastik grubundaki X Multi Z & D, tüm hava koşullarında bölgesel, şehir içi ve çevresi kullanımlarda mükemmel performans gösteriyor. X Multi Z & D, Michelin tarafından 16 ton ve altındaki ağır vasıta araçların ve minibüslerin kullanımı için özel olarak geliştirildi. Hem sürücü hem de yük için daha güvenli bir yolculuk sunan X Multi D & Z, her mevsim koşulunda kullanılabilirliğini ispat eden M+S işaretini barındırıyor. Yakıt tasarrufu ve daha yüksek kilometre ömrü ile işletme maliyetini düşüren X Multi D & Z, düşük dönme direnci ile daha düzenli aşınarak karlılığı artırıyor. En yakın rakibinden 15 saniye daha kısa fren mesafesine sahip olan lastikler en yakın rakibine fark atıyor.

X Works Z, yüzde 40 daha dayanıklı 

Michelin, bir diğer yeni ürününü ise şantiye kategorisinde geliştirdi. Şantiye lastikleri konusunda uzun yıllardır büyük bir deneyime sahip olan Michelin, Ar-Ge gücü ile ürettiği yeni modelinde kullanıcılara maksimum güvenlik ve maksimum dayanıklılık vaat ediyor. 

Kesilmeye karşı dayanıklı kauçuk karışımı ile geliştirilen Michelin X Works Z,  daha homojen sırt yapısı ve ilave çalışan sırt katı sayesinde temas yüzeyi ve lastik ömrü artırılan yeni model, şok darbelere karşı da yüzde 40 daha dayanıklı geliştirildi.

Lastiğin en önemli bölümlerinden olan ‘Topuk Koruma’ bölgesinde de kullanılan metalik tellerin artırılması ile daha fazla güçlendirilmiş topuk bölgesi elde edildi. X Works Z, sürekli çalışma gerektiren alanlarda oluşan ısıya karşı ise hazırlanan yeni kauçuk karışımlı  soğutucu sistemiyle karşı koyuyor. X Works Z, zor şartlarda çalışan sürücüler için sunduğu hasar garantisiyle de tüketicilerinin her zaman yanında olduğunu gösteriyor. 

Türkiye dinamik bir pazar 

Michelin grubu olarak 2014 senesinin iyi geçtiğini, Türkiye’nin dinamik bir Pazar olmaya devam edeceğini dile getiren Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Olıvıer Gros, “Türkiye Avrupa’nın en büyük  ticari araç pazarlarından biri. Bizim için stratejik Pazar konumunda. Avrupa’da taşımacı firmaların toplam giderlerinin yüzde 35’ini akaryakıt oluştururken Türkiye’de bur oran yüzde 55’i buluyor. Akaryakıt giderlerine lastiğin yüzde 35 etkisi var. Firmaların toplam işletme maliyetlerinin düşürülmesinde ve firmaların daha rekabetçi olmalarında doğru lastik seçimi çok önemli” dedi. 

Mercedes, Michelin lastiklerini tercih ediyor 

Araç üreticilerinin, Michelin lastiklerinin  araca değer kattı değerler için önemsediğini belirten Olıvıer Gros, “Mercedes ile bir anlaşma imzaladık. Türkiye’de üretilen ve Almanya’ya ihraç edilen Actros kamyonlarda Michelin lastikleri olacak. Mercedes, lastiği Michelin olan kamyonları satmanın herhangi bir lastiği olan kamyonları satmaktan daha kolay olduğunu belirtiyor. Bunun yanı sıra Renault’un ürettiği T gamındaki araçlarda Michelin lastikleri olacak. Üçüncü havalimanı inşaatında konsorsiyumun aldığı 300 adet Volvo  kamyonda da Michelin’in X Works lastikleri yer alacak” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159