ZF Türk, yüzde 10 büyüme hedefliyor

banner113

ZF Services Türk Yedek Parça Müdürü Metin Ünlü, “2015 yılını, 2014 yılı civarında bir rakam ile kapatmayı hedefliyoruz. ZF Türk olarak 2015 yılında yüzde 10-12 büyüme öngörüyoruz” dedi.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 13.04.2015, 15:42 13.04.2015, 15:49 Taşıma Dünyası
ZF Türk, yüzde 10 büyüme hedefliyor
ZF Services Türk, ilk defa katıldığı Automekanika İstanbul 2015 fuarında en yeni ürünlerini sergiledi. Kısa mesafe ve şehirlerarası otobüsçüler için geliştirilen, aynı zamanda özel raylı sistem araçları için de uygulamaları olan 6 vitesli ZF Ecolife şanzımanı, şehir içi otobüsleri için kullanılan RL 82-EC bağımsız ön süspansiyon, ticari araç kamyon çekici uygulamalarında yaygın olarak kullanılan ZF Ecosplit şanzıman ve motor sporları için geliştirilen özel ürünler de ZF standında ziyaretçilerle ve müşterilerle buluştu. ZF Türk ayrıca fuarda; motor sporları hayranları için yarış sistemleri teknolojisi ile fuara özel getirilen binek araçlar için geliştirilen 9 HP  otomatik binek araç şanzımanını da sergiledi.
ZF Services Türk Yedek Parça Müdürü Metin Ünlü ile fuarı ve ZF Türk’ü konuştuk.

36 bayi ve 18 servis noktası 

Ünlü, Auotmechanika 2015 İstanbul Fuarı’na katıldıkları için heyecanlı olduklarını dile getirerek, ZF Türk’ün geniş ürün gamını ziyaretçi ve müşterileri ile buluşturduğunu söyledi: “Fuara ilk defa katıldık. Müşterilerimizin beklentisi bizi burada görmekti. Bunu sağladık ve burada müşterilerimizle buluştuk. Fuarda sergilediğimiz ürünler ZF’nin yenilikçi iş gücünü ispatlamakla birlikte teknolojinin de önemini gösteriyor. ZF Services Türk olarak her müşteri için en uygun hizmeti veriyoruz. Arıza önleyici tamir, şanzıman değişimi, revizyon, şanzıman yenileme, yedek şanzıman imkanı, ömür boyu garanti anlaşmaları ve eğitim hizmetleri gibi birçok  hizmeti müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. Türkiye genelinde 36 bayi ve 18 servis noktası  ile hizmet veriyoruz.” 

ZF öncü kuruluş 

1988 yılından beri üretici firmalara ZF ürünleri sattıklarını belirten Ünlü, “ZF, dünyada ilk defa binek araçlar için 9 vitesli otomatik şanzımanı yapan, öncü bir kuruluş. Biz de o ürünü buraya getirip sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Yedek parça satışımızı üretici firmalar üzerinden yapıyoruz. Yedek parça ve servis ağımız var. ZF Services Türk üzerinden son kullanıcılar da dahil olmak üzere yedek parça ürünü satabiliyoruz” diye konuştu. 

2015 beklentilerin altında başladı

2015 yılının 2014 yılına göre beklentilerin altında başladığını dile getiren Metin Ünlü, “Türkiye dinamiklerinden kaynaklanan sebeplerden ötürü 2015 durgun başladı. Bundan sonra bir hareketlenme bekliyoruz. 2015 yılını, 2014 yılı civarında bir rakam ile kapatmayı hedefliyoruz. ZF Türk olarak 2015 yılında yüzde 10-12 büyüme öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. Ünlü, otobüs ve kamyon pazarında yaşanan hareketliliğin olumlu dönüşünü almak için hazır olduklarını belirtti. 

18 milyar Euro ciro 

ZF’nin 100’üncü yılını kutladığını, Almanya’daki ilk üç ay satış rakamlarının olumlu yönde seyrettiği bilgisini aldıklarını belirten Ünlü şunları söyledi: “100’üncü yılda ZF’nin satışları da 100’üncü yıla yakışır bir hale geldi. 2014 yılını ZF 18 milyar euro civarında bir satış ile kapattı. 18 milyar euroluk cironun da her yıl olduğu gibi yüzde 5’ini Ar-Ge araştırma ve geliştirmeye harcadı. Bu da bizim için mutluluk verici.” ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159