ZF ve Goodyear güçlerini birleştirdi

banner113

ZF ve Goodyear, karma ve çok markalı kargo filoları ile treyler üreticilerini destekleyen entegre bir filo ve lastik yönetimi çözümü sağlamak için ortak olacak. İş birliği, Avrupalı filoların ve treyler üreticilerinin yürürlüğe girecek olan AB genel güvenlik yönetmeliklerine uymasını sağlayacak. İş ortaklarının gelişmiş dijital bağlantı çözümleri, daha çevreci mobiliteyi ve filo optimizasyonunu destekleyerek filoların genel araç kullanımını iyileştirmesinin yanı sıra yakıt tüketimini ve emisyonları azaltmasına yardımcı olacak

banner114
TEKNOLOJİ 12.06.2021, 13:57 12.06.2021, 14:05 Erkan YILMAZ
ZF ve Goodyear güçlerini birleştirdi

ZF 10 Haziran’da, Goodyear ile ZF'nin gelişmiş Wabco-Transics filo yönetimi çözümlerini (FMS) ve Goodyear'ın yüksek performanslı lastik portföyü ve mobilite çözümlerini bir araya getiren uzun vadeli bir anlaşmaya girdiğini duyurdu. ZF ve Goodyear, başlangıç olarak Avrupa ticari araç filolarına, karma ve çok markalı filoları destekleyen entegre bir filo ve lastik yönetimi paketi sunacak. Tek bir telematik kutusu olan TX-TRAILERPULSE™ tabanlı, birlikte çalışabilir ve esnek bir çözüm aracılığıyla filolar, Goodyear lastik verileri ve ZF'nin Transics FMS çözümleri, TX-TRAILERFIT™ ve TXCONNECT™ dahil olmak üzere her iki şirketin hizmetlerine ve desteğine erişebilecek.

Tek duraklı filo yönetimi 

ZF'nin ticari araç kontrol sistemi bölümü ile birlikte EMEA bölgesinden sorumlu dijital müşteri hizmetleryöneticisi Peter Bal, “ZF'nin Goodyear ile olan iş birliği, Avrupa filolarına ve treyler üreticilerine tek duraklı bir filo yönetimi çözümünün faydalarını sunmak için ortak bir inancın ardındaki iki sektör liderinin uzmanlığından ve kapsamlı yeteneklerinden yararlanıyor” diye konuştu.

"Azaltılmış donanım yatırımı ile entegre bir çözüm sağlama yeteneğimiz, Avrupa'nın ticari filolarının daha fazla verimlilik elde etmeye, güvenliği artırmaya ve kargo güvenliğini iyileştirmeye çalışırken basitleştirilmiş operasyonlardan yararlanabileceği anlamına geliyor. Sistem ayrıca filoların Temmuz 2022'den itibaren ağır ticari araçların aşamalı olarak lastik basınç takip sistemi (TPMS) ile donatılmasını gerektiren AB GSR5 düzenlemelerini karşılamalarına yardımcı olacak."

ZF ile katma değer yaratacağız

Goodyear Avrupa Ticari Lastikler başkan yardımcısı GrégoryBoucharlat, “ZF ile birlikte nakliye, lojistik, filo operatörleri ve üreticiler için sonuçları daha da ileriye taşımak üzere katma değer yaratacağız” dedi. “Birlikte çalışabilir proaktif lastik ve araç yönetimi çözümleri ve akıllı hizmetlerle güçlü bir fark yaratarak, tüm Avrupa'daki müşterilerimize en yeni, geleceğe dönük ve özelleştirilmiş desteği sunmaya devam ediyoruz."

Gerçek zamanlı veriler 

Filolara entegre bir filo ve lastik yönetimi çözümü sağlamak için ZF ve Goodyear, tüm römork frenleme sistemleri (T-EBS) ve lastik sensörlerinden elde edilen gerçek zamanlı verilerden yararlanacak. Bu, filo operatörlerini ve sürücülerini çok çeşitli eyleme geçirebilir iç görüler ve akıllı işlevlerle donatacak. Bunlar, araç parkı kullanımını optimize etmek ve aynı zamanda trafik kazalarını önlemeye ve planlanmamış araç arıza sürelerini azaltmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Pazarın daha açık ve sorunsuz entegre FMS talebini ele alan iş birliği, filolara hem ZF'nin filo yönetimi hizmetlerinin hem de Goodyear'ın yüksek performanslı ticari araç lastiği portföyünün birleşik faydalarını sağlayacak.

2022 Temmuz ayında AB Genel Güvenlik Yönetmeliği

Araç güvenliğine net bir şekilde odaklanan birlikte çalışabilir çözüm, filoların ve treyler üreticilerinin, Temmuz 2022'den itibaren yürürlüğe girecek olan AB genel güvenlik yönetmeliğinin zorunlu kıldığı gelişmiş güvenlik işlevlerine uymasını sağlayacak. Gelişmiş lastik ve treyler işletim sağlığı bilgilerinin yanı sıra gelişmiş sürücü güvenliği izlemesi sağlayan iş birliği, AB'de her yıl bildirilen 200.000 yol kenarı olayının önemli ölçüde azaltılmasına da yardımcı olacak.

Treylerin yerleşik sistemlerinden ve lastiklerinden elde edilen zengin, gerçek zamanlı veriler daha yeşil mobiliteyi destekleyerek, filoların araç kullanımını optimize etmesine, yakıt tüketimini azaltmasına ve emisyonları düşürmesine olanak sağlayacak. Ortaklar, iş birliğinin bağlı treyler başına 2 tona kadar CO2 emisyon azaltımı gerçekleştirebileceğini tahmin ediyor.

Müşterilerin tedarikçileri olarak herhangi bir şirketi seçme özgürlüğüne ek olarak, modüler ve genişletilebilir toplam mobilite teklifi, yalnızca gerekli işlevleri satın almaları gerektiği ve daha sonra ek hizmetler gerekirse yükseltme yapabilecekleri anlamına gelir. Filolar için operasyonel yönetim sistemlerinin uygulanmasını basitleştirerek, çok satıcılı sistemleri çalıştırmanın karmaşıklığı olmadan zengin, entegre bir veri seti sağlayacak ve kurulum sürelerini önemli ölçüde azaltacaktır. Bu kapsamlı hizmet yelpazesini destekleyen ZF ve Goodyear, filolar için güçlü bir destek sunacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159