banner69

EGETURDER’in Başkanı Özer Bür oldu

banner113

Ege Turizm Taşımacıları Derneği (EGETURDER)’in Olağan Genel Kurulu 17 Mart 2021 tarihinde yapıldı. Tek liste ile yönetim kurulu ve başkanın belirlendiği genel kurulda Özer Bür EGETURDER’in yeni başkanı oldu.

banner114
TURİZM 18.03.2021, 16:08 18.03.2021, 18:15 Erkan YILMAZ
EGETURDER’in Başkanı Özer Bür oldu

Haber/Erkan YILMAZ

Genel kurulda ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Taşıma Dünyası Ege Temsilcisi ve köşe yazarı Cumhur Aral, Divan Başkan Yardımcılığına A. Serkan Biberoğlu, katip üye olarak Kenan Gülay seçildi. Divan Başkanı Cumhur Aral, EGETURDER’in genel kurulunun üyelere ve sektöre hayırlı olmasını diledi.

2019-2020 faaliyet ve denetim raporları

Daha sonra genel kurulda 2019 ve 2020 faaliyet ve denetim raporları okunda ve ibra edildi. Seçimler öncesinde EGETURDER Başkanı Rıdvan Koç, 29 Şubat 2019 tarihinde başkanlık görevi almasının ardından yürüttükleri çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Taşımacıların mevzuat kaynaklı sorunlarına yönelik çözümler üretmeye çalıştıklarını belirten Rıdvan Koç, “U-ETDS sistemi ve İzmir-Manisa arasında öğrenci ve personel taşımacılığına yönelik getirilen D4S belgesine yönelik görüşmeler de bulunuldu. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de yapılan görüşmelerle şehiriçinde toplama ve dağıtma noktaları ile ilgili de çözümler üretildi” dedi. Genel Kurulda tek liste ile gidilen seçimde yeni yönetim kurulu ve EGETURDER’in yeni başkanı belli oldu.

Hedefimiz EGETURDER’i daha da büyütmek

Özikizler Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Özer Bür, EGETURDER’in başkanı oldu. Genel kurulun sonunda üyelere bir konuşma yapan Özer Bür, bundan sonraki süreçte hedeflerinin EGETURDER’i daha da büyütmek olduğunu belirtti. Özer Bür, “Yaşanan Kovid-19 süreci bütün sektörlere çok ağır kayıplar yaşattı. Ençok etkilenen sektörlerin başında ise turizm ve taşımacılık geliyor. Biz salgın sürecinin artık aşılanmaların artmasıyla kontrol altına alınacağını ve turizm sektörününde eski hareketli günlerine kavuşacağına inanıyorum. Bu yıl için olumlu sinyalleri de yapılan rezervasyonlardan alıyoruz. En azından 2020’den çok daha iyi bir yaz sezonu olacağı yönünde beklentimiz var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın turizm sektörüne daha fazla sahip çıkması gerektiğine de inanıyoruz. Hedefimiz; İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak illerinde faaliyet gösteren tüm turizm taşımacılarını EGETURDER’e üye olmasını sağlamak. Böylece EGETURDER’i büyüterek çok daha güçlü bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Turizm taşımacılarının önümüzdeki süreçte bir federasyon çatısı altında buluşması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bizde bunu destekliyoruz. Üye sayısı ile büyüyen EGETURDER’in federasyon içinde önemli bir güç olacağına inanıyoruz. Biz turizm taşımacılarının sorunlarını ve taleplerini merkezi hükümet ve yerel idareler nezdinde gündeme getirmeye ve sorunlara çözüm aramaya, taleplerimizi hayata geçirmeye yönelik çalışmaları sürdüreceğiz. Takograf konusunun daha da netleştirilmesi konusunda da çalışmalar yapacağız.” dedi.

Teşekkür

Özer Bür konuşmasını görev yapan yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Rıdvan Koç’a teşekkür ederek, “Yeni yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızla birlikte uyum içinde çalışacağız. EGETURDER ve İZTAD güçlü bir dayanışma ile sektöre katkı sağlamaya devam edecektir. Genel kurulumuzun sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum, yönetime seçilmemizden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

EGETURDER’in yeni yönetimi belli oldu

Özer Bür-Başkan

Yönetim Kurulu Üyeleri

Coşkun Altın

M. Hakan Özkaralı

Derviş Kabacık

Erkan Özseçkin

Ferdi Ballı

İrfan Görkemli

Kemal Duman

Mehmet Günaydın

Nazmi Altıntaş

Eray Ayvalı

Denetim Kurulu Üyeleri

Yusuf Kafa

Necati Atmaca

Mustafa Uçar

Serkan Özbek

Sezai Adalı

Yücel Şengün

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159