Fransa´da 300 otel yüksek komisyon nedeniyle kendi online rezervasyon sitelerin kurdu

banner113

Fransa’da 300 otel birleşip, büyük online rezervasyon sistemlerinin yüksek komisyon aldıkları ve zor zamanlarda destek sağlamadıkları için kendi online rezervasyon sitelerin kurdu.

banner114
TURİZM 12.08.2021, 18:19 Erkan YILMAZ
Fransa´da 300 otel yüksek komisyon nedeniyle kendi online rezervasyon sitelerin kurdu

Site “je choisis la France“ (Fransa´yı tercih ediyorum) sloganı ile faaliyete başladı.

APA Haber Ajansı’nın habere göre “Contact Hotels“ adı altında kendi online rezervasyon sistemini kuran 300 küçük Fransız otel, kendi oluşturdukları yeni platformun turistler için de faydalı olacağını söylüyor.

Büyük online rezervasyon sistemlerinin sundukları fiyatlardan düşük fiyatlar isteyeceklerini vaadeden küçük oteller, “Büyük platformları kendi elimizle büyütmek yerine misafirlerimize indirim vermeyi tercih ediyoruz” diyor.

Otelciler büyük online rezervasyon sistemleri otellere iyi bir doluluk oranını sağladığını ancak bunun karşılığında aldıkları yüzde 15 ile 25 arasında değişen komisyonun yüksek olduğunu bundan şikayetçi olduklarını söylüyor.

Parisli otelciler büyük rezervasyon platformlarının pandemi ortamında bile yüksek komisyon oranlarını değiştirmediklerini belirterek buna tepki gösteriyor.

Contact Hotels adıyla oluşturulan birliğin başkanı Thomas Richard “Bu olumlu girişim belki başka ülkelerde benzeri durumda olan diğer otelcilere de örnek olur” diyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159