Oteller doldu, İzmir esnafı fuarlardan memnun

banner113

IF WeddingFashion İzmir, kentin ekonomisini parlatmaya hazırlanıyor. Türkiye ve dünya moda sektörünü İzmir’de buluşturacak fuar, kent ekonomisini hareketlendirecek. 16 Kasım Salı günü başlayacak IF WeddingFashion İzmir Fuarı öncesinde yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından otellerde yapılan rezervasyonlar ile fuar döneminde kentteki gelişmeler, ilgili sektörlerin temsilcileri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

banner114
TURİZM 11.11.2021, 12:36 Erkan YILMAZ
Oteller doldu, İzmir esnafı fuarlardan memnun

IF WeddingFashion İzmir sebebiyle İzmir’e gelecek yerli ve yabancı ziyaretçiler; önümüzdeki hafta Alsancak, Balçova,Basmane, Bayraklı, Çankaya, Konak gibi merkez bölgelerde konaklayacak. Şu ana kadar yaklaşık 1.500 otel odası, dört gece konaklama planı ile ayırtılmış durumda. Bu sayı, kış sezonunda açık olan tesislerin büyük bir kısmını karşılıyor. Yerli ve yabancı misafirler fuar turizmi yanı sıra kültür turizmini destekleyecek etkinliklere de katılmayı planlıyor. Nitelikli turizm anlayışı ile öne çıkan İzmir, 15. IF WeddingFashion İzmir Fuarı ile kentin turizm ve ekonomik dinamiklerine katkı sağlayacak.

100’ün üzerinde ülkeden 2000’in üzerinde ziyaretçi kaydı

2021 yılında yapılan ziyaretçi çalışmaları sonucunda fuara 100’ün üzerinde ülkenden 2000’in üzerinde ziyaretçi kaydı alındı.Fuarda ayrıca, T.C. Ticaret Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası desteği ile Alım Heyeti Programı düzenlenecek. Alım Heyeti Programı kapsamında ziyaretçilerin yüzde 32’si Avrupa’dan, yüzde 30’u Orta Doğu’dan, yüzde 20’si Balkanlar ve Kafkasya Bölgesi’nden, yüzde 10’u ise Amerika ve diğer ülkelerden katılım sağlayacak.

Sektöründe Avrupa’nın en büyük fuarı olan IF WeddingFashion İzmir, her yıl dünyanın dört bir yanından moda ve tasarım tutkunlarını bir araya getiriyor. Etkinlikleri, defileleri ve ticari anlaşmaları ile ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan fuar ile birlikte İzmir, moda ve ticaretin merkezi olacak. Fuar, T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16-19 Kasım 2021 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleşecek.

Fuarlar, kente pozitif katkı sağlıyor

Fuarlar sayesinde hareketliliğin dört mevsime yayılması ve kentte yarattığı pozitif katkıdan memnuniyetini dile getiren kent ekonomisinin temsilcileri, geleceğe umutla baktıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Kapanmalardan sonra fuarlar ilaç gibi geldi”

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık: “Otelciler ve restoran sektöründen sonra en büyük faydayı bizim sektör görüyor. Otel, restoran ve ulaşım için taksilerin kullanılması bu sektörler için büyük artı sağlıyor. Her fuar bu sektörlerden olumlu olarak faydalanıyor. Fuara gelenler havalimanından otele, otelden fuar alanına ve oradan şehir merkezine geçiyor. Bu döngü bizim esnafımız için gerçekten önemli.Pandemi dönemindeki kapanmalardan sonra bu fuarlar ilaç gibi geliyor. Umarım tekrar kapanmalar olmaz ve fuarlar devam eder. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak her zaman fuarların destekçisiyiz. Fuarların sayısının arttığını görüyorum. Sektör olarak bizim için çok olumlu. Umarım fuar sayıları artarak devam eder ve sektör aracılığıyla İzmir ekonomisine daha çok katkı koymaya devam ederiz”.

“Otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaşıyor”

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler: “Fuarlar kenti İzmir, pandemi döneminde büyük bir başarı ile sektörleri buluşturmaya devam etti. Biz otelcilik sektörünün en çok beslendiği fuarlardan birisi olan IF WeddingFashion İzmir geliyor. İlklerin öncüsü olan İzmir’deyapılan bütün fuarların bizlere katkısı büyük. Otelde konaklama, şehrin ekonomisine katma değer sağlaması açısından son derece önemli. İZFAŞ’ın yaptığı tüm fuarda otellerin doluluk oranı yüzde yüzlere ulaşıyor. Başta Büyükşehir olmak üzere İzmir olarak bizleri böyle bir mertebeye çıkarttıkları için fuarda emeği geçen herkese şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz”.

“Kentimizin destinayson pazarlamasında büyük rolü var”

Swissôtel Büyük Efes, İzmir Genel Müdürü H. Rıza Elibol: Bu sene 15. kez düzenlenecek olan IF WeddingFashion İzmir Fuarı, İzmir’e değer katan en önemli fuarlardan birisidir. Bu fuarın, uluslararası gelinlik ve abiye sektöründe gelişmiş bir kent olan İzmir’de yapılıyor olması, hem sektördeki modacılar için, hem de turizm sektörü için büyük fayda sağlamaktadır. Fuarın yalnızca 5 yıldızlı oteller için değil, tüm yeme içme ve konaklama sektörlerine katkı sağladığını belirtmek isterim. Ayrıca, IF WeddingFashion İzmir Fuarı, kentimizin destinasyon pazarlamasında büyük bir rol oynamaktadır. Yıllar içinde, Fuarı ziyaret eden katılımcıların, sonrasında yaz tatili için de İzmir’i tercih ettiğini net bir şekilde gözlemliyoruz”.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159