TÜRSAB ve Fibabanka işbirliğiyle 100 bin kişiye tatil kredisi

banner113

​​​​​​​ TÜRSAB ile Fibabanka turizm sektörünü hareketlendirecek bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında “Tatil Kredisi”nden 100 bin kişinin faydalanması ve 1.5 milyar TL’lik finansman sağlanması bekleniyor. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, "İş birliği ile vatandaşlarımız 500 liradan 50 bin liraya kadar tatil kredisi imkanından yararlanabilecekler. Acentalarımız müşterilerine tatil ve seyahat ürünlerini pazarlarken Fibabanka kredisini alternatif olarak sunabilecekler" dedi.

banner114
TURİZM 12.05.2022, 09:54 12.05.2022, 10:10 Erkan YILMAZ
TÜRSAB ve Fibabanka işbirliğiyle 100 bin kişiye tatil kredisi

Anlaşma kapsamında tatil severler, bankaya gitmeden seyahat acentaları aracılığıyla ofisleri ya da online satış platformları üzerinden, 50 bin TL’ye kadar tatil kredisi başvurusunda bulunabilecekler. Uzun vade ve kolay ödeme alternatifli tatil kredileri, 24 aya kadar taksitlendirilebilecek.  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve FİBABANKA, tatilcilerin yüzünü güldürecek bir iş birliğine imza attı. Pandemi döneminde evlerine kapanmak zorunda kalan, tatili, denizi, güneşi özleyen vatandaşlarımız, hayallerindeki tatile “Tatil Kredisi” ile kavuşacak. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Tatil Kredisi imza törenine, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Fibabanka Ekosistem ve Platform Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, TÜRSAB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Hasan Eker, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRSAB Grup Başkanları ve Fibabanka Yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

İmza töreninde konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, pandemi sürecinde insanların; doğaya, yeşile, açık havaya, tatile olan özleminin arttığına dikkat çekerek, “Tatilin ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu, hayatımızdaki yerini çok daha iyi kavradık. Buradan hareketle; baharın geldiği ve içimize tatil arzusunun düştüğü bu günlerde, vatandaşlarımızın tatil yapmalarını kolaylaştıracak önemli bir adımı TÜRSAB olarak Fibabanka ile birlikte atmanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

İç pazarı desteklemeye devam edeceğiz

TÜRSAB’ın turizm sektörünü ve seyahat acentalarını desteklemek için çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini dile getiren Bağlıkaya, iş birliği anlaşmasıyla ilgili olarak şunları kaydetti:  “TÜRSAB ile Fibabanka arasındaki bu anlaşma ile artan maliyetler nedeniyle tatile erişimi sınırlanan vatandaşlarımıza uygun kredi olanağı sağlamanın yanı sıra seyahat acentalarımızın iş hacmini artırmayı hedefliyoruz.

Tatili kredisi anlaşması, aynı zamanda turizmin Türkiye için önemine ve seyahat acentalarının bu ülkenin geleceğine katkı sağlayacak. İş birliği ile vatandaşlarımız 500 liradan 50 bin liraya kadar tatil kredisi imkanından yararlanabilecekler. Acentalarımız müşterilerine tatil ve seyahat ürünlerini pazarlarken Fibabanka kredisini alternatif olarak sunabilecekler. TÜRSAB üyesi acentalarımız kurumumuzun internet sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak kolayca sisteme dahil olabilecekler. Fibabanka Tatil Kredisi kapsamında Türkiye genelinde tüm seyahat acentaları müşterilerine taksitler halinde uzun vadeli kolay ödeme seçeneği sunabilecekler.  Fibabanka Tatil Kredi Paketi’nin; vatandaşlarımızın tatil ve seyahat ihtiyaçlarını karşılamalarında, ayrıca sektörümüze ve seyahat acentalarımıza önemli bir destek olacağı inancıyla hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Turizm alanında bir ilk 

Daha sonra söz alan Fibabanka Ekosistem ve Platform Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise şu değerlendirmede bulundu: “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Fibabanka olarak, TÜRSAB ile çok önemli bir anlaşma yaptık. Turizm alanında ilk kez doğrudan tüketicilere yönelik olarak acentalar üzerinden kredi kullandırabileceğimiz bir uygulama başlatmış olduk.”

1 yılda 100 bin tüketiciye 1.5 milyar TL kredi 

TÜRSAB ile imzalanan tatil kredisi anlaşması çerçevesinde tatil satın almak isteyenlerin bankaya gitmeden acentanın kendi sistemi üzerinden kolayca tatil kredisi kullanabileceğini vurgulayan Gökhan Ertürk, “Müşteriler kredi kartı kullanmadan, kredi kartı limitini düşürmeden tatil kredisi kullanabilecek. 24 aya varan uzun vadelerle tatil kredisini geri ödeyebilecek. Seyahat acentaları da risk almadan tahsilat yapmak istiyor. Bu uygulama Türkiye’de bir ilk. Seyahat acentaları TÜRSAB web sitesi üzerinden bu sisteme dahil olabilecekler” dedi.  Ertürk, TÜRSAB ile FİBABANKA iş birliğiyle oluşturulan Tatil Kredisi anlaşması kapsamında önümüzdeki bir yıllık süreçte 100 bin tüketiciye 1,5 milyar TL’lik finansman desteği vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Tatil kredisi anlaşması kapsamı 

Fibabanka ile TÜRSAB anlaşmasında katılım sağlayacak acentalar, TÜRSAB web sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. 500 TL’den 50 bin TL’ye kadar tatil harcamalarını kapsayan Tatil Kredisi, 24 aya kadar taksitlendirilebilecek. Müşteriler bankaya gitmeden seyahat acentası ofisleri ya da online satış platformları üzerinden bu krediyi kullanabilecekler. Tatil Kredisi’nde 2.500 TL’ye kadar olan tutardaki tüm başvuruların finansal masrafları Fibabanka tarafından karşılanacak.

TÜRSAB 

28 Eylül 1972 tarihinde 1618 sayılı “Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu” uyarınca kurulan TÜRSAB, Türkiye’nin en köklü turizm meslek örgütüdür. 12 bini aşkın üye sayısıyla dünyanın önde gelen seyahat acentaları birlikleri arasında yer almaktadır. Türkiye’nin dört bir yanındaki 36 Bölgesel Temsil Kurulu ile çalışmalarını sürdüren TÜRSAB, 16 farklı İhtisas Başkanlığı ile turizm sektöründe uzmanlık gerektiren konulara ilişkin sorunların çözümü için çalışmakta ve çözüm üretmektedir. Yeni turizm pazarlarının ve ürünlerinin yaratılmasında aktif rol oynayarak, seyahat acentalarının gelirlerini artıran TÜRSAB, ülke ekonomisine de önemli katkılar sunmaktadır. TÜRSAB, Türkiye’nin sahip olduğu tarihi, doğal, kültürel değerlerin korunması için kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği halinde projeler geliştirerek diğer ülkelerdeki turizm organizasyonları, tur operatörleri, seyahat acentaları, birlik, federasyon gibi kuruluşlar ile ikili ve çok taraflı ilişkilerin geliştirmesi için de faaliyet yürütmektedir.

Fibabanka 

Fiba Grubu bünyesine 27 Aralık 2010 tarihinde katılan Fibabanka, ‘Anlarız hızla, çözeriz hızla’ yaklaşımı ve müşterilerinin ayağına giden banka anlayışıyla hizmet vermektedir. Fibabanka, müşterilerinin hayatına değer katarak, dijital teknolojilerine yaptığı yatırımlarla, müşteri deneyimini mükemmelleştirmeye odaklanmaktadır. Hızlı ve kolay bankacılık çözümlerini Fibabanka Mobil ve İnternet Bankacılığı kanalları, 444 88 88 Telefon Bankacılığı, fibabanka.com.tr ve şubeleri aracılığıyla ulaştıran Fibabanka, her geçen gün geliştirdiği farklı sektörlerdeki iş ortaklıkları ile de birçok noktada finansal çözümler sunmaktadır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159