18.12.2017, 16:37

Üç yüz sayı… Üç yüzü de dolu dolu

Taşıma Dünyası gazetesi 300’üncü sayısıyla ulaştı okuruna. Sektörün bağımsız ve tarafsız gazetesi otobüsçülüğün de yüz akı, bana sorarsanız. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe dernekten, federasyondan ve gazeteden geçilmiyor. Neredeyse bütün illerde birer, bazısında ikişer dernek var. Federasyonların sayısı bir elin parmaklarını geçiyor. Ulusal olanı da var, uluslararası olanı da…

Hangisi ne işe yarıyor diye sorarsanız, cevabını siz de biliyorsunuz. Trakya Otobüsçüler Derneği, özellikle A yetki belgeli taşımacılığın yasalara uymaması, raksız rekabete zemin hazırlaması ve zaten zor durumda olan otobüsçülük sektörünü daha da sıkıntıya sokması nedeniyle onlarla mücadele başlattı. Bir dernek veya bir federasyon da demedi ki ‘bu bizim sorunumuz, bizim de sahip çıkmamız gerekir’. Çok mücadele ettik, başardık en sonunda. Ne oldu? Yan gelip kulağının üstüne yatan dernek ve federasyonlar, sanki kendi mücadele etmişler gibi sahiplenmeye kalkıştılar.

Rahmetli Ali Galip Vural’ın çıkardığı “Güle Güle” sektörün en eski gazetesi. Son dönemde ekonomik sorunların sektörü de etkilemesiyle eski gücünü yitirdi. Yine çıkıyor, ama keşke Ali Galip olsaydı da o kıvrak zekasıyla haberler okusaydık.

AVTER AŞ’nin bünyesinde çıkarılan, taraflı ve bağımlı “Ulaştırma Dünyası” da, bağımlılığın verdiği kısıtlılık ve sınırlılıkla eski gücünde ve etkisinde değil. Sizler de biliyorsunuz gazetedeki durumu, değişimi…

İnternet gazeteciliği yapan arkadaşlarımız gibi karayolu yolcu taşımacılığı sektörünü tümüyle kapsamayan gazeteler de var. “Taşıma Dünyası”, bağımsız ve tarafsızlığının yanı sıra yaptığı haberlerle, otobüsçüyü bilgilendiren bir gazete. Biliyorsunuz ben çok geziyorum. Her gittiğim yerde “Taşıma Dünyası”nı soruyorum, herkes çok beğeniyor. Beğenmeyenler sadece ‘sahibinin sesi’ni duymak isteyenler, o kadar.

“Taşıma Dünyası”nın başyazarı Dr. Zeki Dönmez, otobüsçülük sektörünün hem en bilgili hem de kanun ve kuralları en iyi yorumlayan kişisi. Ben, şahsen çok bilgileniyorum. Diğer arkadaşlarımız da Muammer Başkan, Erkan Yılmaz, Korkut Akın da her şeylerini sektöre adayan vefakar arkadaşlar.

“Taşıma Dünyası” gazetesinin üç yüzüncü sayısı hayırlı olsun. Nice 300 sayılara… ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159