Çaylar Mercedes’ten

banner113

Adapazarı Pamukova’daki Özdemir Dinlenme Tesisleri’ndeki Mercedes-Benz Dinlenme Köşesi, kamyoncunun en önemli durağı haline geldi.

banner114
YAŞAM 06.04.2015, 16:48 06.04.2015, 17:16 Taşıma Dünyası
Çaylar Mercedes’ten
ERKAN YILMAZ / PAMUKOVA

Mayıs 2014’ten itibaren tesislerde hizmet veren kamyoncu bölümü 300 bin kamyoncuyu ağırladı. Mercedes-Benz Dinlenme Köşesi kamyon şoförlerinin keyifli bir mola için ihtiyaç duydukları her türlü konforu ve teknoloji desteği sağlayan donanımları ücretsiz olarak sunuyor.

Mercedes-Benz Türk, “Mercedes-Benz Dinlenme Köşesi”nin yanı sıra roadshowlar, kuru-pilav ve bayramlaşma etkinlikleri gibi birçok uygulamayla kamyon şoförlerinin yanında oluyor. 

Mercedes-Benz Türk, sektöre yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekleyerek hizmete açtığı dinlenme köşelerinde, kamyon şoförlerine konforlu bir mola imkanı sunmaya devam ediyor. Adapazarı-Bilecik yolu üzerindeki Özdemir Dinlenme
Tesisleri’nde yer alan ve kamyon şoförlerine özel olarak hazırlanan “Mercedes-Benz Dinlenme Salonu”, Mayıs 2014’ten beri 300 bin’den fazla şoföre hizmet verdi. 

Her markaya açık 

Mercedes-Benz kamyon kullanıcısı olsun olmasın, tüm şoförlere açık olan salon, dinlenmek isteyen misafirlerini rahat koltukları ve çay-kahve ikramlarıyla ağırlıyor, ücretsiz internet kafe, 7/24 dijitürk yayını ve şarj üniteleriyle de uzun yol şoförlerinin araç dışında yürütülmesi gereken işlerini halletmek için ihtiyaç duyulan her türlü donanımı sunuyor. 

Birinci yılı vesilesiyle Adapazarı Pamukova’daki “Mercedes-Benz Dinlenme Köşesi”ni ziyaret eden Mercedes-Benz Türk yöneticileri, kamyon şoförleriyle bir araya gelerek birlikte yemek yediler ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Pamukova Dinlenme Tesisleri’nde Mercedes-Benz Türk AŞ Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ile biraya geldik. 

Pamukova Özdemir Tesisleri’nde oluşturdukları 100 m2’lik alanı Mercedescilerin köşesi olarak adlandırmadıklarını “Kamyoncunun Köşesi” adını verdiklerini belirten Bahadır Özbayır, “Bütün kamyoncuların başımızın gözümüzün üstünde yeri var. Bu alan markadan bağımsız bir bölüm. İster Mercedes kullansın, ister farklı marka bir araç kullansın bu alandan istifade edebiliyor. Hiçbir ayrımcılığımız yok, herkese açık” dedi.

Hareketlilik ekonomi göstergesi 

Kamyonculuğun çok zor ve meşakkatli bir iş olduğuna değinen Özbayır, “Yediğimiz, içtiğimiz, kullandığımız her ürün kamyonlar tarafından taşınıyor. Onlar da özellikle gece yolculuğu yapıyor. Kamyonu çıkarttığınız zaman geriye bir şey kalmıyor. Kamyon işi, bir ülkede ekonominin nereye gittiği ile ilgili çok önemli bir gösterge. Bir düşüş varsa bunu kamyon hareketliliği ile gözlersiniz, yükseliş varsa da aynı durum. Ülkemizde bu meslek yeteri kadar ilgi ve itibar görüyor mu? Bunu söylemek mümkün değil. Son zamanlarda standartlar yükseliyor, ama yine de itibar gördüğünü söylemek zor” dedi.  

Liderlik, sorumluluklar yüklüyor 

Sektörün lider markası olarak, sorumluluk duyduklarını vurgulayan Bahadır Özbayır, “Türkiye de her satılan iki kamyondan biri Mercedes. İnşaat kamyonlarında daha fazla. Çekicide her 3 kamyondan ikisi Mercedes. Bu, sadece kendi markamıza değil, kamyonculuk sektörüne yönelik bize çok sorumluluk yüklüyor. Bu düşünce ile yola çıktık ve kamyoncunun en çok uğrak noktalarında onlara kendilerini biraz daha rahat hissettirebilecek bir hizmet sunabileceğimiz bir çalışma başlattık; kamyoncu köşesi ortaya çıktı. Kamyoncunun en yoğun olarak geldiği, uzun süre vakit geçirdiği ana arterler üzerinde bulunan bir tesisle pilot olarak başladık. Kamyonculara yönelik oluşturduğumuz dinlenme köşesi toplam 100 m2. 24 saat kamyoncuya açık, masa ve sandalyelerle birlikte restore ettik. Ücretsiz, dilediklerince çay içebiliyorlar. 4 bilgisayar var, internete girebiliyorlar. Dev ekranda maçları takip edebiliyorlar. Şarj ünitesi var. Yıl içerisinde 10’a yakın kuru-pilav günleri düzenliyoruz. Bu etkinliklere biz de katılıyor ve kamyoncu arkadaşlarla sohbet ediyoruz, ürünlerimizle ilgili taleplerini öğreniyoruz. Sahadan bilgi almak çok önemli. Aldığımız bu bilgileri değerlendiriyoruz, yapabildiklerimizi yapıyoruz. Yıllar içinde, kamyoncu da teknolojiye uyum sağladı, akıllı telefonlarla facebook ve twitter üzerinden irtibata geçiyorlar. Facebook sayfamızı beğenenlerin sayısı 500 bini geçti”  diye konuştu.

Pamukova Özdemir Tesisleri’nin bir ilk olduğunu, ancak son olmadığını belirten Özbayır, “Bu bir yıllık süreçte doğru bir çalışma yaptığımızı görmenin mutluluğunu yaşadık. Şimdi yeni tesisler oluşturma çalışması içindeyiz. Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri’nde incelemeler yapıyoruz.  İstanbul giriş-çıkış noktalarına da bakıyoruz. Bu yıl, iki yeni kamyoncu dinlenme köşesi oluşturmak öncelikli hedefimiz” dedi.

Kamyoncu Dinlenme Köşesi’nin, Türkiye için de Daimler için de de bir ilk olduğunu belirten Özbayır, ”Bu konsepti fotoğraflayarak, filme çekerek Daimler’e gönderdik. Belki yurtdışında örnek olacak.  Sırça sarayda oturarak işler yönetilmiyor, sahaya inmek gerekiyor. Müşteriye yakın olmanın kazanımlarını her zaman gördük” dedi.  

Bireysel yapının, kurumsal yapıya dönüştüğüne dikkat çeken Özbayır, “Yaşanan gelişim, bireysel kamyoncuların giderek azaldığını, kurum bünyesi altında çalışan şoförlerin arttığını gösteriyor. Bu noktada artık iki farklı müşteri yapısı karşımıza çıkıyor. Şoförler daha fazla konfor ve emniyet talep ederken, işletmeciler daha düşük yakıt tüketimi, alım maliyetlerinde uygunluk, yüksek ikinci el seviyesi istiyor. Biz bu talepleri harmanlıyor ve ürünümüzü pazara sunuyoruz. Başarının arkasında bu temel anlayış var” diye konuştu. ■

Kamu alımları ve inşaat sektörü pazarı büyütüyor 

Mercedes-Benz Türk AŞ Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, yılın ilk üç ayına yönelik değerlendirmelerde de bulundu: “Kamyon pazarı, geçen yılın üzerinde gidiyor. Bunun arkasında rasyonel bir sebep var mı diye bakıyoruz. Ancak satışlara baktığımızda kamu alımlarının ve inşaat sektörünün lokomotif olduğunu görüyoruz. Çöp, kanal, damper üstyapılı araçlara talep var. Seçimlere kadar bu talebin devam edeceğini düşünüyoruz. Haziran’dan sonra bir miktar zayıflayabilir. Altyapı projeleri de inşaat seğmentini canlı tutuyor. 8x4, 6x4,  damperli kamyonlar bu alana giriyor. 6x2, 8x2 düşük tonajlı kamyon segmentinde büyüme daha mütevazı. Bu pazarın yüzde 10’luk kesimi olarak kalacak gibi görünüyor. Biz ilk üç aylık performansımızdan memnunuz” dedi. 







GÜNDE 1000 KAMYONCU MERCEDES KATKISIYLA YORGUNLUĞUNU ATIYOR

Kamyoncular, Bahadır Özbayır ile araçlarla ilgili sohbet etme imkanı buldular. Kamyoncular Yunus Kahveci, İbrahim İlhan, Fehmi Akyol, Emrah Yüce, Halil İbrahim Yüce, Rafet Ayten ve Mehmet Ünver. Kamyoncular, tesisi ikinci evleri olarak değerlendirirken, Mercedes-Benz Türk’ün tesis konusunda çok iyi bir seçim yaptığını ifade ettiler. 





Adapazarı-Bilecik yolu üzerindeki Özdemir Dinlenme Tesisleri’nde yer alan ve kamyon şoförlerine özel olarak hazırlanan “Mercedes-Benz Dinlenme Salonu”, Mayıs 2014’ten beri 300 bin’den fazla şoföre hizmet verdi. 



Mercedes-Benz Türk, basın mensuplarıyla sahada

Mercedes-Benz Türk AŞ Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kurumsal İletişim Grup Şefi Ezgi Yıldız Kefeli,  Kurumsal İletişim-Kamyon Uzmanı Nilgün Altınkurt, Pazarlama İletişimi-Kamyon Uzmanı Dilhan Kediker, Pazarlama İletişimi ve CRM Uzmanı Halil Karaoğlu, Medya Planlama Uzmanı Başak Malkoç ve İz İletişim Müşteri İlişkileri Serhat Aydın.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159