DHL Express Türkiye yöneticilerinin yarısı kadın

banner113

DHL Express, kadın çalışanları “Express Ladies” projesiyle destekliyor

banner114
YAŞAM 07.03.2014, 13:51 10.03.2014, 11:20 Taşıma Dünyası
DHL Express Türkiye yöneticilerinin yarısı kadın
Hızlı hava taşımacılığında dünya lideri olan DHL Express, lojistik sektörünün yapısına inat, yöneticilerini kadınlardan seçiyor. Kadınlara pozitif ayrımclık ve  pek çok imkan sunan DHL Express’in üst düzey yöneticilerinin yarısı kadınlardan oluşuyor. 

Erkek egemen lojistik sektöründe kadınların egemen olduğu nadir şirketlerden biri olan DHL Express, pozitif ayrımcılık ve kadın çalışanlarına sunduğu önemli olanaklarla hem sektöre hem de diğer şirketlere örnek oluyor. 

Hızlı hava taşımacılığında dünya lideri olan DHL Express’in, Türkiye’deki kadın çalışanlarının neredeyse tümü beyaz yakalı olmasıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık sekiz yüz kişinin çalıştığı DHL Express Türkiye’de yüzde 25 olan kadın çalışan oranının yarısı orta ya da üst düzey yönetici olarak görev yapıyor. 

DHL Express Türkiye, kadın yönetici oranıyla dünya ortalamasının üzerinde

Operasyonel kısımda erkelerin görev yaptığı DHL Express Türkiye’nin kadın çalışanlarının tümü, beyaz yakalı statüsünde görev yapıyor. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan ve tüm kadınların gününü tebrik eden DHL Express Türkiye Pazarlama, Müşteri İlişkileri ve Kurumsal İletişim’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Keskin Keleş, DPDHL Grubunun pozitif ayrımcılıkla kadın çalışanlara çok geniş olanaklar tanıdığını söyleyerek; “DPDHL Grubu, tüm dünyada yönetim ekibinin üst düzey pozisyonlar için yüzde 25-30 oranında kadın istihdam edilmesi yönünde hedef koyuyor. DHL Express Türkiye, bu hedefin de üzerine çıkarak yönetim ekibinin yarısını kadınlardan oluşturdu. DHL Express Türkiye’nin toplam 29 toplam yöneticisinden 14’ü kadın. Üst düzey olan 6 yöneticinin 3’ü kadın” şeklinde konuştu.

Nil Keskin Keleş, sözlerine şöyle devam etti; “Kadın çalışan sayısının, özellikle yönetim kadrolarında artırılması, DHL Express kültüründe çok önem verdiğimiz ve “Express Ladies” adlı proje ile de desteklediğimiz bir konu. Bu proje doğrultusunda üst yönetim atama ve işe alımlarında özellikle şef ve üzeri pozisyon seçimlerinde adaylar arasında mutlaka kadınların yer almasına önem veriyoruz.”

DHL Express, kadın çalışanlarının iş hayatını kolaylaştırmak için doğum sigortasından, yenidoğan hemşire hizmetine, esnek doğum ve süt izni politikasından emzirme odasına kadar pek çok olanak sağlıyor. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159