ESHOT'un çınarı Metin Altınbaş emekli oluyor

banner113

İzmir’de toplu ulaşımın nabzını tutan ESHOT, dev bir çınarına daha veda ediyor. Tam 41 yıldır Eshot Genel Müdürlüğü’nde en kıdemli memur olarak çalışan Metin Altınbaş yaş haddinden emekli oluyor.

banner114
YAŞAM 05.01.2015, 16:03 06.01.2015, 15:52 Taşıma Dünyası
ESHOT'un çınarı Metin Altınbaş emekli oluyor
Toplu taşımacılıkla birlikte Eshot’un elektrik, su ve havagazı işletmesinden sorumlu olduğu dönemlerde memur olarak işe giren Metin Altınbaş, yarım asra sığan memuriyet hayatını kurumunun hukuk müşavirliğinde geçirdi. İhsan Alyanak, Cahit Günay, Ceyhan Demir, Burhan Özfatura, Yüksel Çakmur, Ahmet Piriştina ve Aziz Kocaoğlu gibi belediye başkanları ile çalıştı, on beşin üzerinde genel müdür gördü.

Dönemin belediye başkanı Ahmet Piriştina’dan başarı ödülü alan gönül adamı Altınbaş, işinden arta kalan zamanlarda yüzlerce kişiye hukuk yardımı yaptı, mahkemelerde ve icra dairelerinde usul ve yol gösterdi. Harç ve masraflarını yatırarak davalar açtı; bilirkişi raporu, mahkeme kararı, Yargıtay ve Danıştay onamalarını takip etti. Yakın arkadaşları İzmir adliyesinde birçok savcı ve avukatın kendisini tanıdığını, işini severek yapan, dedikodusu olmayan, gönlü güzel  “iyi insan” özelliğiyle mahkeme kalemlerinde büyük bir saygı ve ilgi gördüğünü bildirdiler.

Altınbaş’ın 41 yıllık memuriyet hayatı boyunca hiç çöp sepeti olmadı, çünkü her şeyi sıfır israfla kullandı, gereksiz yanan ışıkları söndürdü, boşa akan suları kapattı. Zorunlu haller dışında hiç işine geç kalmadı, ceza kurullarına sevk edilmedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159